ΚΟΣΜΟΣ

Το πιο πολυτελές γιοτ είναι παγοθραυστικό

Το πιο πολυτελές γιοτ είναι παγοθραυστικό
SeaΧplorer

Όσοι ονειρεύεστε να ανακαλύψετε έναν κόσμο πέρα από τα όρια και να κάνετε διακοπές από την Ανταρκτική μέχρι την πιο απομακρυσμένη τροπική περιοχή, τώρα έχετε τον τρόπο.

Το πολυτελέστατο γιότ – παγοθραυστικό SeaXplorer. Προσφέρει ασφάλεια και ικανοποιεί τις πιο εξεζητημένες ανάγκες των εξερευνητών που επιθυμούν να ξεπεράσουν τα όρια της Γης.

Και όσοι θέλετε να συνεχίσετε τις διακοπές σας, από την Ανταρκτική σε άλλες πιο εξωτικές περιοχές, το σκάφος διαθέτει, μεταξύ άλλων, πλήρες καταδυτικό εξοπλισμό και θάλαμο αποσυμπίεσης.

Στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του είναι το ελικοδρόμιο στο κατάστρωμα, το οποίο μπορεί να φιλοξενήσει ταυτόχρονα μέχρι και δύο ελικόπτερα.

Το γιοτ- παγοθραυστικό παρουσιάσθηκε τέλη Σεπτεμβρίου στο “Monaco Yacht Show”. Το SeaXplorer κυκλοφορεί σε τρία μοντέλα, με μήκος από 65 έως 100 μέτρα. Όλα τους περιλαμβάνουν σκάφος διάσωσης, φουσκωτά, τέσσερα jet ski και σκάφανδρο για τις καταδυτικές δραστηριότητες των τολμηρών. Επίσης, το σκάφος παρέχει αυτονομία και πολυτελή διαβίωση για σαράντα ημέρες.

Στην Ανταρκτική δεν έχει θέση η ασκητική. Για αυτό η εταιρεία ανέθεσε σε interior designer τη διαμόρφωση του εσωτερικού χώρου. Το μεγαλύτερο μοντέλο, το SeaXplorer 100, μπορεί να φιλοξενήσει 30 άτομα και 50 άτομα προσωπικό.

When warships go luxury: Is this the world's toughest superyacht?

By, Tom Sweetman, CNN

ΔΗΜΟΦΙΛΗ