ΤΑΞΙΔΙ ΚΟΣΜΟΣ

Ένα παγόβουνο στον Καναδά «εξιτάρει» τους τουρίστες (pics)

Ένα παγόβουνο στον Καναδά «εξιτάρει» τους τουρίστες (pics)
Twitter/@tummppeer

Ένα παγόβουνο έχει γίνει η νέα ατραξιόν της μικρής καναδικής πόλης Φέριλαντ καθώς πλήθος τουριστών επισκέπτονται την περιοχή για να θαυμάσουν αυτό το μοναδικό βουνό από πάγο.

Τα παγόβουνα κάνουν την εμφάνισή τους κάθε χρόνο στην συγκεκριμένη περιοχή, όμως αυτό συνήθως γίνεται αρκετά αργότερα μέσα στο καλοκαίρι.

Μια τουρίστρια έκανε ποδηλασία κατά μήκος της ακτής και σταμάτησε να φωτογραφίζει το παγόβουνο. Όπως αναφέρει το CNNi. «Είναι μια πολύ δυνατή εικόνα. Ακούς τα κύματα να χτυπούν πάνω στο παγόβουνο. Κάποιες φορές μπορείς να ακούσεις τον ήχο του ραγίσματος, όταν τα κύματα πέφτουν πάνω του».

Ένας φωτογράφος, ο Τζόντι Μάρτιν επίσης πήγε στο Φέριλαντ για να δει από κοντά το θέαμα αυτό. «Ήταν μια όμορφη ημέρα με χαρούμενα πρόσωπα. Όλοι έδειχναν να απολαμβάνουν την εικόνα του τεράστιου παγόβουνου».

Κάθε χρόνο αρκτικοί πάγοι κάνουν την εμφάνισή του στην περιοχή αυτή, τους οποίους ο κόσμος περιμένει με ανυπομονησία. Συνήθως φτάνουν τους καλοκαιρινούς μήνες, όταν η θερμότητα τους αποκολλά, ωστόσο φέτος εμφανίστηκαν άνοιξη.

Αν και το φαινόμενο προσελκύει κάθε χρόνο χιλιάδες επισκέπτες, οι κίνδυνοι από την πλεύση των τεράστιων παγόβουνων προς τον Νότο είναι μεγάλοι για τα σκάφη και τους ναυτικούς.

Huge iceberg towers over Canadian town

By David Williams, CNN

ΔΗΜΟΦΙΛΗ