ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Solo Travelling: Η τάση που αλλάζει τον τουρισμό παγκοσμίως

Solo Travelling: Η τάση που αλλάζει τον τουρισμό παγκοσμίως

Το solo travelling trend ξεκίνησε το 2017, με ένα πολλά υποσχόμενο πλάνο: Να μετατρέψει τους τουρίστες σε ταξιδιώτες. Διότι, όταν ταξιδεύετε μόνοι, μαθαίνετε να δίνετε πραγματική προσοχή στο μέρος, τον τρόπο που ζουν οι άνθρωποι εκεί, και μιλώντας μαζί τους, να δώσετε βάση στην κουλτούρα του κάθε προορισμού. Κάπως έτσι, αυτή η νέα τάση στον χώρο του τουρισμού τα έχει καταφέρει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, καθώς οι solo travellers έχουν αυξηθεί κατά 40% από πέρσι, σύμφωνα με στατιστικά του Google.

Ταξιδιωτικές εταιρείες αρχίζουν και κάνουν «πακέτα για έναν», καθώς αντιλαμβάνονται την ανάγκη να προσαρμοστούν σε όσα περισσότερα ταξιδιωτικά trends μπορούν, μιας και οι Millennials είναι η λιγότερο «πιστή» γενιά σε όλα, από brands μέχρι εμπειρίες. Όμως, ζουν για τις εμπειρίες αυτές, ακόμη κι αν κάποτε το βαρεθούν. Μπορεί βέβαια, στη χώρα μας να αποτελεί ακόμη ένα μικρό ταμπού το να ταξιδέψετε μόνοι σας καθώς, οι φίλοι και συγγενείς σας μπορούν εύκολα να βγάλουν το συμπέρασμα ότι δεν έχετε φίλους, ζείτε μια άκρως μοναχική ζωή, και τα συναφή. Εκείνο που δεν γνωρίζουν είναι πως υπάρχει κάτι τόσο μαγικό και ιδιαίτερο στα ταξίδια που αποφασίζει κάποιος να πραγματοποιήσει μόνος του. Κάτι που συνδέει τους ανθρώπους με τον πιο ειλικρινή και υγιή τρόπο. Διότι θα μπείτε σε μια διαδικασία να γνωρίσετε όλο και περισσότερους ανθρώπους εκεί, αφού θα «αναγκαστείτε» να κάνετε πράγματα μόνοι σας.

Επίσης, εφαρμογές κοινωνικής δικτύωσης και για τους ανθρώπους που ταξιδεύουν μόνοι, όπως το Zipskee, τους βοηθούν να γνωρίσουν άλλους ταξιδιώτες αλλά και ντόπιους, και να κάνουν όλα όσα ονειρεύονται, ενώ ο CEO του app, Evan Hung λέει πως: «Οι άνθρωποι, γινόμαστε η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας, όταν ταξιδεύουμε μόνοι. Γκρεμίζουμε τα τείχη μας, είμαστε ανοιχτοί σε όλες τις προτάσεις και φτάνουμε στα όριά μας».

Σε κάθε περίπτωση, εάν επιθυμείτε να ακολουθήσετε την τάση αυτή, ίσως θα θέλατε να μάθετε τους προορισμούς που πρότειναν τρεις γυναίκες «επαγγελματίες» στο solo travelling, στο Forbes. Έχοντας δει τον κόσμο από μια πιο «μοναχική» ματιά, η Meg Nolan (ιδρύτρια της Friend of a Friend Consulting) προτείνει την Ισλανδία, ώστε να απολαύσεις το Βόρειο Σέλας. Η Tania Lebrija Swasbrook (αντιπρόεδρος και travel designer στο Travelworld of Coronado) προτείνει την Ισπανία για τη φιλοξενία και την κουλτούρα τους, ενώ η Leah Winck (ιδρύτρια και πρόεδρος της Journey On Travel) προτείνει τη χαλάρωση και τις τεκίλες του Μεξικό.

Εσείς, επιλέξατε τον προορισμό που θα δοκιμάσετε να ταξιδέψετε μόνοι σας;

ΔΗΜΟΦΙΛΗ