Ένα από τα καλύτερα εστιατόρια του κόσμου στην Σαντορίνη
Τα νησιά των Κυκλάδων φημίζονται για την ιδιαίτερη τοπική τους κουζίνα και το πόσο αυτή διαφέρει από νησί σε νησί. Με το κάθε κυκλαδονήσι να παράγει τις δικές του πρώτες ύλες ανάλογα με το φυσικό τοπίο και τις καιρικές συνθήκες, οι γαστρονομικές εμπειρίες κάθε ταξιδιώτη είναι μοναδικές. Μερικά πιάτα για τα οποία φημίζεται η Σαντορίνη, είναι η φάβα, οι μελιτζάνες, τα λιαστά ντοματάκια της και φυσικά, οι ποικιλίες κρασιών που εξάγει σε όλο τον κόσμο. Εξάλλου, δεν είναι τυχαίο το γεγονός πως το συγκεκριμένο νησί έχει μερικά από τα καλύτερα εστιατόρια σε όλο τον κόσμο, και ανάμεσα σε αυτά είναι και το Santoro, το οποίο φιλοξενείται στο πολυτελές μπουτίκ ξενοδοχείο, Grace Santorini.
Όταν λοιπόν, αποφασίζετε να αποδράσετε εύκολα και γρήγορα από τους καθημερινούς ρυθμούς της πόλης, η Σαντορίνη αποτελεί έναν από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς για τους δοκιμαστές τοπικών συνταγών και τους λάτρεις του καλού φαγητού αλλά και κρασιού. Η εμπειρία αυτή όμως, «δένει» υπέροχα με τη διαμονή σας σε ένα από τα πιο εντυπωσιακά boutique ξενοδοχεία στη Σαντορίνη, το Grace Santorini. Στην τέλεια τοποθεσία του ακριβώς πάνω από την Καλντέρα και απολαμβάνοντας ένα από τα πιο ωραία ηλιοβασιλέματα στον κόσμο, μπορείτε να κάνετε ένα μοναδικό γευστικό ταξίδι μέσα από τα πιάτα του βραβευμένου εστιατορίου Santoro, αφού φυσικά έχετε προετοιμάσει την όρεξή σας με ένα δροσερό ποτό στο 363 Champagne Lounge.
Η τέλεια αρχή γίνεται με το σωστό ποτό
Ξεκινώντας αυτό το γαστρονομικό ταξίδι των τοπικών γεύσεων και οινογνωσίας, το βραβευμένο με τον τίτλο του «Best Hotel Bar» στα European Hospitality Awards το 2017, 363 Champagne Lounge, σου προσφέρει θέα που σου κόβει την ανάσα και την ηρεμία που τόσο πολύ αναζητούσες στην πόλη, μαζί με μια σειρά από δημιουργίες ιδιαίτερων cocktails και σαμπάνιας. Έτσι ώστε να καταφέρουν να σου ανοίξουν την όρεξη, τα ποτά συνοδεύονται από light canapés του σεφ Σπύρου Αγιούς. Μια μικρή προετοιμασία για όλα όσα ακολουθούν.
Το ομώνυμο και ειδικά διαμορφωμένο cocktail για το ξενοδοχείο που φιλοξενεί το μπαρ, φέρει την υπογραφή του παγκόσμιας φήμης «mixologist», Salvatore Calabrese. Το Grace είναι μια σύνθεση χυμού μήλου, πουρέ αχλαδιού, χυμού λεμονιού και premium vodka μαζί με μια «ιδέα» lemon grass. Εκλεπτυσμένο και δροσερό, να θυμίζει κάτι από Ελλάδα.
Η απόλυτη γαστρονομική εμπειρία στο Santoro
Η μεγαλύτερη ευχάριστη έκπληξη του κυκλαδίτικου αυτού νησιού όμως, είναι το εστιατόριο Santoro. Το Grace Santorini, φιλοξενεί ένα από τα πιο δημοφιλή και βραβευμένα εστιατόρια σε όλο τον κόσμο, το οποίο έχει καταφέρει να κερδίσει ακόμη και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη. Εκεί που η μεσογειακή παραδοσιακή κουζίνα, συναντά τη σύγχρονη γαστρονομία και τη minimal αισθητική, ο σεφ Σπύρος Αγιούς δημιουργεί έτσι ώστε να απολαύσετε το γεύμα σας 363 μέτρα πάνω από τη θάλασσα και κάτω από τον καθαρό ουρανό των Κυκλάδων.
Το 2017 το εστιατόριο Santoro βραβεύτηκε με το πρώτο του «Golden Toque», μέσα στα Golden Toques (Toques d’Or) της υψηλής μαγειρικής για την Ελλάδα, πράγμα που έκανε τον ταλαντούχο σεφ να δοκιμάσει διάφορες ακόμη εξαιρετικές δημιουργίες στην κουζίνα του, χαρίζοντάς σας την απόλυτη γαστρονομική εμπειρία στο νησί. Με φρέσκια πρώτη ύλη και παραδοσιακές τοπικές συνταγές, ο σεφ Σπύρος Αγιούς βάζει τον δικό του ιδιαίτερο, μοναδικό χαρακτήρα σε κάθε του πιάτο, ώστε να καταφέρει να απογειώσει τον ουρανίσκο σου, συνοδευόμενο πάντα από τα κρασιά των τοπικών αμπελώνων.
Το Santoro στο Grace Santorini λειτουργεί από τις 15 Απριλίου μέχρι τις 31 Οκτωβρίου.