ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Ταξιδεύουμε για Σαββατοκύριακο στην Φλωρεντία

Ταξιδεύουμε για Σαββατοκύριακο στην Φλωρεντία

Η Ιταλία βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από την Ελλάδα, ενώ η πρόσβαση σε αυτήν μπορεί να γίνει με αεροπλάνο, αλλά και με πλοίο (συνεχίζοντας με αυτοκίνητο). Αυτό σημαίνει πως οποιαδήποτε πόλη της γειτονικής μας χώρας, είναι ένας εύκολος και γρήγορος προορισμός για να «ξεφύγετε» από τη ρουτίνα της καθημερινότητας στην Αθήνα.

Καμία Ρώμη, κανένα Μιλάνο. Αυτό το Σαββατοκύριακο θα πάτε στη… χρωματιστή Φλωρεντία! Εξάλλου, όποιος αγαπάει τις Τέχνες και την ιστορία αντιλαμβάνεται αμέσως πως το ιστορικό κέντρο της Φλωρεντίας είναι γεμάτο με σημεία που αξίζει να εξερευνήσετε, καθώς από μόνο του είναι ένα μικρό… μουσείο! Εκεί θα καταφέρετε να περάσετε την ημέρα σας ανακαλύπτοντας τους δρόμους και θαυμάζοντας την αρχιτεκτονική, χωρίς να χρειαστεί να μπείτε σε κάποιο μουσείο.

2

Εάν είναι η πρώτη φορά που επισκέπτεστε τη μικρή αυτή, ιταλική πόλη, πρέπει οπωσδήποτε να δείτε τα highlights της, όπως είναι η Uffizi Gallery, το γλυπτό του Δαβίδ από τον Μιχαήλ Άγγελο, τους τρούλους της Duomo και του Brunelleschi, την Ponte Vecchio και Piazza della Signoria, αλλά και να δοκιμάσετε φιλέτο και μακαρόνια pomodoro. Εάν έχετε επισκεφτεί ξανά την Φλωρεντία, θα έχετε άπλετο χρόνο να ζήσετε τον ρομαντισμό στην ατμόσφαιρα της πόλης!

Ρομαντική απόδραση από την καθημερινότητά σας

3

Η Φλωρεντία είναι διπλά ομορφότερη όταν είστε ερωτευμένοι. Αυτό συμβαίνει διότι, μαζί με τον σύντροφο ή τη σύντροφό σας, έχετε την ευκαιρία να απολαμβάνετε μεγάλους περιπάτους στο Ponte Vecchio και δίπλα από τον ποταμό Arno, όταν δύει ο ήλιος. Παράλληλα, μπορείτε να επισκεφτείτε τον καθεδρικό ναό του Brunelleschi ή τον πύργο του Arnolfo στο Palazzo Vecchio. Αυτή η θέα πραγματικά, μπορεί να σας αφήσει «άφωνους».

Μέσα σε αυτό το διήμερο με τον αγαπημένο σας άνθρωπο, μπορείτε να διαλέξετε ένα από τα μουσεία της πόλης ή να κάνετε κάποια ψώνια στα ιδιαίτερα εργαστήρια της γειτονιάς Oltrarno. Ύστερα, αξίζει να πάρετε τον καφέ σας στην Piazza della Signoria ή στην Piazza della Repubblica. Εκεί βρίσκονται μερικά από τα πιο γνωστά καφέ της Φλωρεντίας.

Ταξίδι στην Τέχνη

4

Εάν ο λόγος που διαλέξατε να επισκεφτείτε την Φλωρεντία είναι ο πλούσιος πολιτισμός και η Τέχνη της, τότε οι δύο ημέρες δεν είναι ποτέ αρκετές. Το challenge εδώ, είναι να αποφασίσετε ποια αξιοθέατα αξίζουν περισσότερη προσοχή και ποια όχι. Μέχρι να γυρίσετε πίσω. Όπως ήδη έχουμε προαναφέρει, το πασίγνωστο μουσείο Uffizi και η Ακαδημία, είναι μερικά «must» για την πρώτη φορά.

Στο ιστορικό κέντρο θα βρείτε το πανέμορφο Palazzo Pitti, την εκκλησία Basilica of Santa Maria Novella, το μικρό εκκλησάκι Brancacci, και το μουσείο του San Marco που φιλοξενεί τη νωπογραφία του Fra Angelico.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ