ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Ινδία: Ένα ταξίδι που πρέπει να κάνεις μόνος σου

Ινδία: Ένα ταξίδι που πρέπει να κάνεις μόνος σου

Το ταξίδι στην Ινδία είναι ένα από τα καλύτερα δώρα που μπορείς να κάνεις στον εαυτό σου. Είναι η μεγαλύτερη ευκαιρία που θα έχεις (δημιουργήσει) ποτέ για τον εαυτό σου, στο να βρεις τι είναι πραγματικά αυτό που ψάχνεις, να ανακαλύψεις πώς είναι πραγματικά αυτός ο κόσμος, πέρα από τα σύνορα του Δυτικού κόσμου. Χωρίς δεύτερη σκέψη λοιπόν, η Ινδία είναι η πιο φιλική, χρωματιστή, και ταυτόχρονα χαοτική χώρα του κόσμου. Είναι μοναδικό το γεγονός πως σε «αναγκάζει» να χρησιμοποιείς όλες σου τις αισθήσεις συνέχεια.

Φτάνοντας στην Ινδία θα καταλάβεις, από το αεροδρόμιο κιόλας, πως η ενέργεια αυτής της χώρας διαφέρει τόσο πολύ από όλα αυτά που έχεις ζήσει κατά καιρούς. Διότι είναι ένας τόπος που αγαπά την κουλτούρα του αλλά και τους ανθρώπους που έρχονται σε αυτόν για να τη μάθουν. Ταυτόχρονα όμως, μπορείς εύκολα να διακρίνεις τη μεγάλη ανισότητα των τάξεων, τη φτώχεια, και τη φασαρία του κόσμου στην καθημερινότητά τους.

india2

Το μειονέκτημα της χώρας είναι πως δεν μπορείς να καλύψεις το μεγαλύτερο ποσοστό εδάφους, σε μια μόνο επίσκεψή σου. Εκτός εάν αποφασίσεις να μείνεις για ένα αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα. Διαφορετικά, εάν θέλεις πραγματικά να δεις την Ινδία, ξεκίνα με μια πόλη σαν το Νέο Δελχί, τη Τζαϊπούρ ή τη Βομβάη. Έτσι, θα καταφέρεις να δεις όλες τις πλευρές της χώρας σε μεμονωμένες πόλεις. Εάν πάλι, θέλεις να πας σε κάποιο θέρετρο πνευματικής ηρεμίας και γιόγκα, τότε επίλεξε το νότιο κομμάτι της χώρας, καθώς φημίζεται για τη Φύση και τα μέρη στα οποία μπορείς να διδαχθείς τον τρόπο του να φτάσεις όσο μπορείς πιο κοντά στη Νιρβάνα.

india3

Μπορεί να ακούγεται περίεργο, αλλά σύμφωνα με τη συνέντευξη που έδωσε η δημοσιογράφος Margot Bigg στo National Geographic, «η εμπειρία μου, μου έχει δείξει πως η Ινδία είναι μια από τις πιο ασφαλείς και φιλόξενες χώρες του κόσμου, για μια γυναίκα που ταξιδεύει μόνη της».

Ινδική κουζίνα: Ένας γαστρονομικός προορισμός που θέλεις σίγουρα να επισκεφτείς

india4

Ακολουθώντας τα travel trends του 2018, το πρώτο ταξίδι για το νέο έτος μπορεί να είναι ένας προορισμός που είναι πιο κοντά από όσο νομίζεις και έχει να προσφέρει πάρα πολλά στην προσωπικότητά σου. Δοκίμασε όσα περισσότερα από τα πιάτα τους μπορείς. Δοκίμασε τοπικά πιάτα της Βόρειας Ινδίας, αλλά και την εντελώς διαφορετική vegetarian κουζίνα της Νότιας. Εάν δεν αντέχεις τα καυτερά και τα πολλά μπαχαρικά, τότε πρόσεχε όταν δοκιμάζεις να έχεις ένα lassi δίπλα, το τοπικό τους μη αλκοολούχο ποτό με γάλα. Ενώ απόφυγε να αγοράζεις οτιδήποτε σε φαγώσιμο από τον δρόμο, καθώς είναι πραγματικά επίφοβο να μη μεταβληθεί σωστά από τον οργανισμό σου και ενδεχομένως να χρειαστεί να μείνεις στο δωμάτιο του ξενοδοχείου για τις υπόλοιπες ημέρες…

Taj Mahal: Ένα από τα επτά σύγχρονα θαύματα του κόσμου

india5

Μην παραλείψεις να επισκεφθείς το Taj Mahal, προτιμώντας να δεις το μαυσωλείο κάποια καθημερινή, έτσι ώστε να μην «πνίγεται» από κόσμο. Είναι πραγματικά ένα «θαύμα». Το Taj Mahal είναι κτηριακό συγκρότημα που βρίσκεται στη νότια όχθη του ποταμού Γιαμούνα, κοντά στη πόλη Άγκρα. Το συγκρότημα αυτό αναπτύσσεται γύρω από το μαυσωλείο που ανήγειρε ο αυτοκράτορας Σαχ Γιαχάν, προκειμένου να τιμήσει τη σύζυγό του, Μουμτάζ Μαχάλ, που πέθανε το 1631, κατά τη διάρκεια τοκετού.

Αξίζει να σημειωθεί πως για την ανέγερσή του, απασχολήθηκαν 20.000 εργάτες που ξεκίνησαν το 1632 και το ολοκλήρωσαν το 1649. Το Taj Mahal σήμερα θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα αρχιτεκτονικά δημιουργήματα παγκοσμίως και δείγμα της ινδομογγολικής αρχιτεκτονικής, που περιλαμβάνεται στα Μνημεία της Παγκόσμιας Κληρονομιάς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ