ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Ένα ταξίδι από τα πανηγύρια της Ικαρίας μέχρι τα παραδοσιακά χωριά της Νάξου

Ένα ταξίδι από τα πανηγύρια της Ικαρίας μέχρι τα παραδοσιακά χωριά της Νάξου

Τα ελληνικά νησιά είναι συνώνυμο των καλοκαιρινών διακοπών. Πλακόστρωτα σοκάκια, λευκές Χώρες, γραφικά χωριά, με θέα το απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου δημιουργούν εξαιρετικής ομορφιάς σκηνικά και τα καθιστούν δημοφιλείς προορισμούς. Κάθε ένα προσφέρει μοναδικές εμπειρίες και ικανοποιεί τις ανάγκες τόσο εκείνων που αναζητούν τη χαλάρωση και την ηρεμία, όσων και εκείνων που ψάχνουν την περιπέτεια και τη διασκέδαση. Από τα πανηγύρια της εναλλακτικής Ικαρίας μέχρι τα μπαρ της κοσμοπολίτικης Μυκόνου, οι παρακάτω προορισμοί προσφέρουν πολλές και διαφορετικές προτάσεις για κάθε επισκέπτη.

Οι εξωτικές παραλίες και το καθηλωτικό ηλιοβασίλεμα της Σαντορίνης

2

Το όνομά της είναι συνυφασμένο το πιο φημισμένο ηφαίστειο της Ελλάδας, που άλλαξε για πάντα τον χάρτη της Μεσογείου. Σήμερα, παραμένει το πιο δημοφιλές αξιοθέατο του νησιού και ένας από τους λόγους που συγκαταλέγεται ανάμεσα στα διασημότερα τουριστικά κέντρα της Ελλάδας, αλλά και του κόσμου. Τα μοναδικά φυσικά τοπία, οι εξωτικές παραλίες, οι γραφικοί οικισμοί και το πιο φημισμένο μαγευτικό ηλιοβασίλεμα βρίσκονται στη Σαντορίνη. Οι επιβλητικές μαύρες παραλίες, όπως οι Μπαξέδες ή η Περίσσα, η μαγευτική Κόκκινη παραλία στο νοτιοδυτικό τμήμα του νησιού και η Βλυχάδα με τους λευκούς βράχους που θυμίζει σεληνιακό τοπίο, αποτελούν χώρους μοναδικής ομορφιάς. Η πολυφωτογραφημένη χώρα με τα πλακόστρωτα κοσμοπολίτικα στενά και το ηλιοβασίλεμα από τα σοκάκια της Οίας είναι μερικές ακόμη από τις πιο χαρακτηριστικές εικόνες του νησιού με τη σεληνιακή ομορφιά, που συγκεντρώνει κάθε χρόνο πλήθος επισκεπτών.

Η έντονη νυχτερινή ζωή της Μυκόνου

3

Το νησί των ανέμων δεν κοιμάται ποτέ, για αυτό και έχει καθιερωθεί ως ένα κορυφαίος προορισμός για τους λάτρεις του clubbing. Οι παραλίες και τα στενά της χώρας γεμίζουν με ντόπιους και επισκέπτες που αναζητούν νέες εμπειρίες και διασκεδάζουν από το πρωί μέχρι το βράδυ σε beach bars και κλαμπ του νησιού που υπόσχεται ένα ξέφρενο καλοκαίρι. Τα Ματογιάννια είναι ένα από τα πιο δημοφιλή σημεία διασκέδασης και αποτελεί το εμπορικό κέντρο της πόλης με τις προσεγμένες μπουτίκ που προσφέρεται για shopping. Η Μικρή Βενετία αποτελεί το πιο φωτογενές σημείο του νησιού, με τα γραφικά σπίτια δίπλα στο κύμα, αλλά και τα καφέ που προσφέρουν μοναδική θέα.

Η κοσμική Ψαρού, η αμμουδερή Ελιά, η ειδυλλιακή Παράγκα είναι μόνο μερικές από τις όμορφες και καλά οργανωμένες παραλίες της Μυκόνου. Πέρα από αυτές, υπάρχουν και οι ερημικές, για όσους αναζητούν ένα διάλειμμα από τα πάρτι που «στήνονται» καθημερινά σε κάθε γωνιά του νησιού.

Τα παραδοσιακά χωριά της Νάξου

4

Πέρα από τις εντυπωσιακές παραλίες με τα γαλάζια νερά και τη χρυσή άμμο, τους ενετικούς πύργους τα αξιοθέατα και την επιβλητική Πορτάρα που καλωσορίζει τους επισκέπτες στο λιμάνι, η Νάξος «κρύβει» θησαυρούς. Μερικά χιλιόμετρα μακριά από τη Χώρα, τα παραδοσιακά χωριά εντυπωσιάζουν με τις ομορφιές τους και μυούν τους επισκέπτες σε έναν πιο ανέμελο και χαλαρό τρόπο ζωής.

Το παραδοσιακό Χαλκί με τα νεοκλασικά αρχοντικά, ο μεγάλος πλάτανος στο πολυσύχναστο Φιλώτι, τα γραφικά καλντερίμια και οι αυθεντικές ταβέρνες στην Απείρανθο, οι νερόμυλοι στους καταρπάσινους Μέλανες και οι βυζαντινές εκκλησίες στο Σαγκρί είναι μόνο μερικές από τις εκπλήξεις στα όμορφα χωριά του Νάξου, με τις μεγάλες πλατείες και τα παραδοσιακά καφενεία με τους φιλόξενους ντόπιους.

Οι ανεμοδαρμένες παραλίες της Πάρου

5

Οι άνεμοι στην Πάρο δεν σταματούν ποτέ, για αυτό και το νησί αποτελεί ιδανικό προορισμό για τους οπαδούς των θαλάσσιων αθλημάτων. Πέρα από τον κοσμοπολίτικο χαρακτήρα της, η Πάρος ξεχωρίζει για το φυσικό της τοπίο. Τα μελτέμια της αποτελούν αφορμή για wind και kite surfers από ολόκληρο τον κόσμο, που κατακλύζουν την Πούντα, τη Σάντα Μαρία και τη Χρυσή Ακτή, κυρίως κατά τη διάρκεια του Ιουλίου και του Αυγούστου. Για τον λόγο αυτό, στις παραλίες υπάρχουν αρκετές σχολές εκμάθησης, που προσφέρουν μαθήματα και εξοπλισμό στους ενδιαφερόμενους που θέλουν να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους στα extreme sports.

Τα πανηγύρια της Ικαρίας

6

Στους ρυθμούς του Ικαριώτικου, όλοι έρχονται πιο κοντά, προσπαθώντας να μάθουν τα βήματα και ζουν μοναδικές εμπειρίες στο νησί με την ξεχωριστή ατμόσφαιρα. Στη Λαγκάδα πραγματοποιείται κάθε χρόνο ένα από τα μεγαλύτερα πανηγύρια της Ελλάδες, που συγκεντρώνει χιλιάδες ανθρώπους κάθε ηλικίας. Ντόπιοι και τουρίστες χορεύουν αγκαλιασμένοι κάτω από τα πλατάνια και μοιράζονται τοπικές γεύσεις, ενώ το κόκκινο κρασί ρέει άφθονο. Πλήθος νέων με αμπελόφυλλα στα μαλλιά, αγκαλιάζονται και στήνουν ένα μεγάλο γλέντι που διαρκεί μέχρι το πρωί. Αξίζει να αναφέρουμε ότι, το εν λόγω πανηγύρι βρίσκεται ανάμεσα στους βασικούς λόγους που κάποιοι επιλέγουν το νησί για τις διακοπές τους.

Οι γαστρονομικές απολαύσεις της Κρήτης

7

Οι φιλόξενοι ντόπιοι είναι πάντα πρόθυμοι να προσφέρουν παραδοσιακά εδέσματα στους ταξιδιώτες και να τους κεράσουν μία τσικουδιά. Είναι περήφανοι για τα προϊόντα που παράγει ο τόπος τους, τα οποία καλλιεργούν οι ίδιοι και εγγυόνται για την ποιότητά τους. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε, ότι οι αρκετοί κάτοικοι του νησιού ασχολούνται με τη γεωργία και την κτηνοτροφία, ενώ οι τοπικές συνταγές δημιουργούνται με απλές πρώτες ύλες της περιοχής, όπως το ελαιόλαδο, τα λαχανικά και τα φρούτα. Χοχλιοί, σκιουφιχτά μακαρόνια, μαραθόπιτες, καλτσούνια, σφακιανές πίτες είναι μόνο μερικά από τα αυθεντικά κρητικά πιάτα που μαρτυρούν την ποικιλία των γεύσεων που παρουσιάζει η κρητική κουζίνα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ