ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Δύο ελληνικοί προορισμοί ανάμεσα στα πιο μαγικά κρυμμένα μέρη της Ευρώπης

Δύο ελληνικοί προορισμοί ανάμεσα στα πιο μαγικά κρυμμένα μέρη της Ευρώπης

Ψάχνετε αφορμή για να ξεφύγετε στην Ευρώπη; Οι Ευρωπαίοι πάντως ψάχνουν αφορμή για να ταξιδέψουν στην Ελλάδα, καθώς ένα από τα δημοφιλέστερα ταξιδιωτικά websites του κόσμου, συγκέντρωσε τους 25 καλά κρυμμένους θησαυρούς της Ευρώπης και ανάμεσά τους βρίσκονται ένα κυκλαδίτικο νησί, όπως και ένα χωριό της Πελοποννήσου.

Αρκετά ψηλά στη λίστα βρίσκεται το δημοφιλές -ανάμεσα στους Έλληνες και καλά κρυμμένο ανάμεσα στους υπόλοιπους ταξιδιώτες του κόσμου- κυκλαδίτικο νησί, η Φολέγανδρος. Η ομορφιά της όμως, ταξιδεύει πολύ πιο γρήγορα από όσο περιμένουμε καθώς πλέον, όλο και περισσότερες φορές μέσα στον χρόνο, μαγνητίζει τουρίστες που επιστρέφουν σε ετήσια βάση.

2

Αυτό το γαλήνιο hotspot στις Κυκλάδες δεν έχει τίποτα κοινό με την ξακουστή Σαντορίνη. Αντιθέτως, κρύβει τόσο καλά την ομορφιά του που δεν χάνεται ανάμεσα σε κρουαζιερόπλοια και ακριβά εστιατόρια, παρά μόνο κρυστάλλινα νερά και τοπική παραδοσιακή κουζίνα. Η Φολέγανδρος αποτελεί την τέλεια απόδραση για το Καλοκαίρι, συνδυάζοντας την αλμύρα της θάλασσας με ένα ήρεμο ρομαντικό τριήμερο.

Κατευθυνόμενοι βορειοδυτικά της Φολεγάνδρου, φτάνουμε στην Πελοπόννησο και τα μαγευτικά χωριά της Μάνης. Εύκολα προσβάσιμο από τις μεγάλες πόλεις της χώρας, ανάμεσα στα καταπράσινα βουνά και τις χρυσαφένιες παραλίες της Μάνης, είναι ένα από τα καλύτερα μέρη για διακοπές στην Ελλάδα, η Καρδαμύλη. Πλέον, αυτό είναι κάτι που δεν θα γνωρίζουν μόνο οι Έλληνες ταξιδιώτες αλλά θα κάνει και τον γύρο του κόσμου. Πιο συγκεκριμένα, η Καρδαμύλη προσφέρει την αυθεντική παραδοσιακή εμπειρία σε κάθε της επισκέπτη, τουρίστα και μη. Εξαιρετικό σπιτικό φαγητό, σαν να πηγαίνετε μια βόλτα στο χωριό που μεγαλώσατε, καθώς και έχει πραγματικά μαγικά πράγματα ώστε να ανακαλύψετε.

3

Μπορεί τώρα να είναι αργά για να κανονίσετε μια ρομαντική απόδραση στη Φολέγανδρο ή ένα «παρεΐστικο» roadtrip στην Καρδαμύλη, όμως αξίζει να το ψάξετε λίγο ακόμη. Διότι, αυτές οι διακοπές θα σας μείνουν πραγματικά αξέχαστες. Εξάλλου, ακόμη και τα δημοφιλέστερα websites του κόσμου υποστηρίζουν πως οι κρυμμένοι θησαυροί της Ελλάδας είναι πραγματικά οι πιο must προορισμοί για φέτος το Καλοκαίρι. Ξεχάστε τη Μύκονο, φέτος οι διακοπές μας θα είναι λίγο πιο… εναλλακτικές!

ΔΗΜΟΦΙΛΗ