ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Πέντε λόγοι για να επισκεφτείτε το Σίδνεϋ

Πέντε λόγοι για να επισκεφτείτε το Σίδνεϋ

Από τη Ηarbour Bridge και την Όπερα μέχρι την παραλία Bondi, το Σίδνεϋ φιλοξενεί μερικά από τα πιο αναγνωρίσιμα αξιοθέατα. Είναι μία πόλη που βρίσκεται σε δημιουργικό αναβρασμό, που φιλοξενεί πλήθος εκδηλώσεων, με νέα κτήρια να εμφανίζονται σε κάθε γωνιά της. Μερικά από τα καλύτερα καφέ, γκουρμέ εστιατόρια, μπουτίκ και χώροι τέχνης το μετατρέπουν σε έναν ιδανικό προορισμό για όσους αγαπούν την «καλή ζωή». 

Το Σίδνεϋ δεν αποτελεί μόνο έναν… παράδεισο γαστρονομίας και shopping, αλλά φημίζεται για τις φυσικές του ομορφιές και την άγρια ζωή. Οι κάτοικοι απολαμβάνουν έναν χαλαρό τρόπο ζωής στις λεωφόρους του αλλά και στις όμορφες αμμώδεις παραλίες, που προσφέρουν πλήθος ευκαιριών για θαλάσσια αθλήματα. Φυσικά, το τεράστιο λιμάνι του είναι ιδανικό για εκείνους που θέλουν να ξεφύγουν από την πόλη και να απολαύσουν τις φυσικές ομορφιές του τόπου. Γιατί αξίζει να το επισκεφτείτε;

Για ξεναγηθείτε στην Όπερα του Σίδνεϋ

Το επιβλητικό αρχιτεκτονικό κτήριο αποτελεί σήμα κατατεθέν της πόλης, καθώς και ένα από τα πιο διάσημα κτήρια του 20ού αιώνα. Σχεδιάστηκε από τον Δανό αρχιτέκτονα Γιερν Ούντσον και είναι ένα σύγχρονο εξπρεσιονιστικό κτήριο, με μία σειρά μεγάλων προκατασκευασμένων «κοχυλιών», που αποτελούν τις στέγες του. Φιλοξενεί κορυφαίες μουσικές, χορευτικές και θεατρικές παραστάσεις, ενώ μπορείτε να ξεναγηθείτε στο εσωτερικό του κτηρίου, τις αίθουσες και τα παρασκήνια, συμμετέχοντας σε κάποιο από τα tours που πραγματοποιούνται.

2 copy copy

Για να απολαύσετε τη θέα που… κόβει την ανάσα από τη Ηarbour Bridge

Αποτελεί ένα ακόμη δημοφιλές σύμβολο και ένα εμβληματικό σημείο της πόλης που ενώνει τις δύο πλευρές του λιμανιού. Εννέα χρόνια χρειάστηκαν για την κατασκευή της τοξωτής γέφυρας που σήμερα θεωρείται μία από τις μεγαλύτερες στον κόσμο. Διαθέτει οκτώ λωρίδες αυτοκινητοδρόμου, δύο σιδηροδρομικές γραμμές, ποδηλατόδρομο και πεζόδρομο. Αποτελεί αναγνωρίσιμο σημείο της πόλης, καθώς προσφέρει μοναδική θέα, ενώ παράλληλα δίνει τη δυνατότητα για αθλητικές δραστηριότητες, όπως αναρρίχηση μέχρι την κορυφή της.

3 copy

Για να περιηγηθείτε σε ένα από τα μεγαλύτερα ενυδρεία του κόσμου

Καρχαρίες, θαλάσσια λιοντάρια και άλλα εξωτικά είδη θαλάσσιας ζωής της Ωκεανίας κόβουν την ανάσα στους υποθαλάσσιους διαδρόμους σε ένα από τα μεγαλύτερα ενυδρεία του κόσμου. Τα γυάλινα τούνελ προσφέρουν μοναδικές εμπειρίες στους επισκέπτες, που θέλουν να γνωρίσουν την ποικιλομορφία υδρόβιας ζωή του Σίδνεϋ.

4 copy

Για να επισκεφτείτε την Πινακοθήκη της Νέας Νότιας Ουαλίας

Μία επίσκεψη στο κλασικό αυτό κτήριο θα σας επιτρέψει να γνωρίσετε σε βάθος την ιστορία και τον πολιτισμό της χώρας. Στις μεγάλες αίθουσές της θα βρείτε πλούσιες συλλογές στις μόνιμες και περιοδικές εκθέσεις με εξαιρετικά δείγματα αυστραλιανή τέχνης από την εποχή του αποικισμού μέχρι σήμερα.

5

Για να χαλαρώσετε στην παραλία Bondi

Η παραλία Bondi είναι μάλλον η πιο δημοφιλής του και προσφέρεται για τους λάτρεις των θαλάσσιων σπορ. Εκεί, συγκεντρώνονται από surfers που δαμάζουν τα κύματα με μεγάλη ευκολία, ντόπιους που κάνουν τζόκιν καθώς και τουρίστες που θέλουν να απολαύσουν τη μοναδική θέα του απέραντου γαλάζιου, ακούγοντας τον ήχο των κυμάτων του Ειρηνικού σε κάποιο από τα πολλά καφέ και μπαρ της κοσμοπολίτικης ακτογραμμής της.

Ιδανικά ξεκινήστε τη βόλτα σας από και εκεί και φτάστε μέχρι την όμορφη αμμώδη παραλία Bronte, ακολουθώντας μία διαδρομή περίπου τεσσάρων χιλιομέτρων, που σας επιτρέπει να περπατήσετε δίπλα στον ωκεανό, θαυμάζοντας την πλούσια βλάστηση, και κολυμπώντας στις εντυπωσιακές φυσικές πισίνες.

6

ΔΗΜΟΦΙΛΗ