ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Σπέτσες: Απόδραση στο πιο αρχοντικό νησί του Αργοσαρωνικού

Σπέτσες: Απόδραση στο πιο αρχοντικό νησί του Αργοσαρωνικού

Η ωραία ζωή στο νησί των καπεταναίων, των βασιλιάδων και των αρχοντικών στο πιο γραφικό νησί του Αργοσαρωνικού.

Εκεί που «καίγεται» η Αρμάτα, οι γραφικές άμαξες κάνουν βόλτες δίπλα στη θάλασσα και η ιστορία της Μπουμπουλίνας ζει μέσα στους κάτοικους του. Οι Σπέτσες, είναι ένα από τα ομορφότερα και πιο αριστοκρατικά νησιά του Αργοσαρωνικού και αυτό είναι κάτι που πιστεύουν όλοι όσοι έχουν πάει έστω και μια φορά στη ζωή τους. To μικρό αυτό, κοσμοπολίτικο νησί, βρίσκεται μόλις δυόμιση ώρες με πλοίο από τον Πειραιά και τρεισήμισι οδικώς από την Αθήνα μέχρι την Κόστα. Πράγμα που σημαίνει, πως είναι ιδανική επιλογή για τα Σαββατοκύριακα που έχετε «ξεμείνει» στην πόλη. Διότι, μπορεί οι παραλίες του νησιού να μην σας συγκλονίσουν, η ιστορία του όμως θα σας μαγέψει.

Παρακάτω θα βρείτε τρεις λόγους για να επισκεφτείτε το αρχοντικό νησί των Σπετσών.

Η ιστορία των 5.000 χρόνων

a2

Το παρελθόν των Σπετσών μετράει περίπου 5.000 χρόνια ζωής, ενώ τα νεοκλασικά σπίτια και τα καπετανόσπιτα κοσμούνται με αρχαίες άγκυρες στο εξωτερικό τους, αλλά και κανόνια από την Επανάσταση του 1821. Προσπαθήστε να βρείτε κάποιον ντόπιο στο παραδοσιακό καφενείο στη Ντάπια, ώστε να σας διηγηθεί με τρόπο που μόνο αυτός γνωρίζει, τη μεγάλη ναυτική ιστορία του νησιού.

Ακόμη ένα από τα καλύτερα αξιοθέατα του νησιού είναι το αρχοντικό που στεγάζει το μουσείο της Μπουμπουλίνας, όπου εκτίθεται πλήθος προσωπικών της αντικειμένων, καθώς και η οικία (ή μουσείο) του Χατζηγιάννη-Μέξη, το οποίο και αποτελεί ένα από τα πιο ιδιαίτερα σπετσιώτικα αρχοντόσπιτα. Στο μουσείο αυτό, αξίζει να σημειωθεί, πως φυλάσσονται και τα οστά της ηρωικής καπετάνισσας.

Η πανέμορφη αρχιτεκτονική του νησιού

a3

Όλα ξεκινούν από τη μοναδική ατμόσφαιρα και τη θετική ενέργεια που αποπνέει το νησί. Από το λιμάνι των Σπετσών κιόλας, θα δείτε τα πιο όμορφα αρχοντικά σπίτια κατά μήκος της θάλασσας. Κάποια από αυτά έχουν το χρώμα της πέτρας, ενώ άλλα είναι λευκά. Όλα όμως, είναι το ίδιο επιβλητικά με την πρώτη ματιά.

Το έθιμο της Αρμάτας

a4

Μια γιορτή που δεν πρέπει να χάσετε είναι η γιορτή της Αρμάτας, στις αρχές του Σεπτέμβρη. Κατά τη διάρκεια αυτής της εορτής, εκατοντάδες επισκέπτες καταφθάνουν στο νησί για να παρακολουθήσουν ζωντανά το πλοίο της Αρμάτας να παίρνει φωτιά μέσα στη θάλασσα. Σε ανάμνηση της ναυμαχίας των Σπετσών του 1822, αυτό που θα νιώσετε θα είναι κάτι παραπάνω από έκπληξη και δέος, ενώ εκτός από τα διάφορα βεγγαλικά και τις θρησκευτικές τελετές, θα ζήσετε μια εβδομάδα πλούσια σε πολιτιστικές εκδηλώσεις.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ