ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Ρώμη: Τέσσερα εστιατόρια για την καλύτερη… μακαρονάδα

Ρώμη: Τέσσερα εστιατόρια για την καλύτερη… μακαρονάδα

Εάν οι μακαρονάδες είναι το δικό σας «amore», τότε η Ρώμη θα έπρεπε να είναι ο επόμενος προορισμός σας. Η πόλη που τα έχει όλα, βρίσκεται μόλις λίγες ώρες μακριά από την Αθήνα και σας περιμένει να δοκιμάσετε κάθε γαστρονομική εμπειρία που έχει να σας προσφέρει. 

Ανάμεσα σε τουριστικά spots και «διαμάντια» της μεσογειακής κουζίνας, συγκεντρώσαμε τα τέσσερα εστιατόρια που θα σας κάνουν να χάσετε το νου σας με την πρώτη κιόλας μπουκιά.

Agustarello a Testaccio

2

Πρώτη στάση το Agustarello. Σε μια από τις πιο κακόφημες γειτονιές της Ρώμης, βρίσκεται ένα «επικό» εστιατόριο. Εκεί συχνάζουν κυρίως ντόπιοι, αλλά αυτή είναι και η μαγεία της κάθε μακαρονάδας του. Για αυτό άλλωστε, ίσως και να… τσακωθείτε με τους Ιταλούς για ένα τραπέζι. Όπως, λοιπόν, και στα περισσότερα εστιατόρια της Ρώμης, έτσι και σε αυτό, δεν προσφέρουν απλά ένα πιάτο αλλά μια οικειότητα, ένα παραδοσιακό μενού και την τέλεια ατμόσφαιρα.

Checchino dal 1887

3

Δεύτερη στάση στο Checchino dal 1887. Απευθύνεται κυρίως σε… hardcore κρεατοφάγους, αν και οι υπόλοιποι μπορούν να επιλέξουν από τον χορτοφαγικό κατάλογο. Πάντως, η σπεσιαλιτέ του εστιατορίου είναι το κεφάλι μοσχαριού με λεμόνι, ενώ η καλύτερη μακαρονάδα του είναι veggie και έχει κρέμα αγκινάρας, μέντα και παρμεζάνα.

Cacio e Pepe

4

Τρίτη στάση στο Cacio e pepe, για την καλύτερη μακαρονάδα cacio e pepe της ζωής σας. Τα spaghetti με πολύ pecorino και πιπέρι, θα σας αφήσουν πραγματικά άφωνους! Εάν πάλι, για κάποιο λόγο δεν επιθυμείτε να δοκιμάσετε την ομώνυμη μακαρονάδα, τότε η carbonara του Cacio e pepe είναι μια εξαιρετική δεύτερη επιλογή.

Cesare al Casaletto

5

Τέταρτη και τελευταία στάση στον «χάρτη της καλύτερης μακαρονάδας» στη Ρώμη είναι το Cesare al Casaletto. Το εστιατόριο που ανέλαβαν οι Leonardo Vignoli και Maria Pia Cicconi φέρνει και πάλι στο προσκήνιο την αυθεντική trattoria. Παρόλο που ο κατάλογος έχει όλα τα παραδοσιακά ρωμαϊκά φαγητά, οι ίδιοι θέλησαν να κρατήσουν την αυθεντικότητα στα πιάτα. Για παράδειγμα, η pasta alla gricia κρατάει καλά τον cult χαρακτήρα της δίπλα στον κατάλογο με τα κρασιά και τα ποτά από την Ιταλία, τη Γαλλία και τη Σλοβενία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ