ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Επτά λόγοι για τους οποίους θα «ερωτευτείτε» την Ελβετία

Επτά λόγοι για τους οποίους θα «ερωτευτείτε» την Ελβετία

Μπορεί σε μια πρώτη ματιά η Ελβετία να μην φαίνεται ο ιδανικός προορισμός για το επόμενό σας ταξίδι. Στην πραγματικότητα, όμως, αυτή η χώρα μοιάζει να κρύβει μαγικές εκπλήξεις.

Από την εντυπωσιακή ομορφιά της Φύσης μέχρι το εξαιρετικό τοπικό φαγητό, η Ελβετία είναι το ιδανικό μέρος για αποσύνδεση από την ψηφιακή καθημερινότητά σας.

Παρακάτω, λοιπόν, θα βρείτε επτά λόγους για τους οποίους πρέπει να σκεφτείτε πολύ σοβαρά να προγραμματίσετε το επόμενό σας ταξίδι εκεί, ανεξαρτήτως εποχής και δραστηριότητας. Διότι, είναι απλά μια χώρα που μπορεί να την ερωτευτείτε στο λεπτό!

Τα μοναδικά τυριά

2

Το δημοφιλέστερο τυρί στην Ελβετία είναι το Gruyère, το οποίο έχει πάρει το όνομά του από την ομώνυμη πόλη. Είναι κρεμώδες, γλυκό αλλά και αρκετά αλμυρό ταυτόχρονα και χρειάζεται από πέντε μήνες μέχρι έναν χρόνο ώστε να είναι αρκετά ώριμο για να το απολαύσετε. Στη συνέχεια, ακολουθούν τα Emmentaler, Swiss Brie, και Swiss Camembert.

Η γέφυρα της Λουκέρνης

3

Η σκεπαστή αυτή γέφυρα είναι ένα υπέροχο θέαμα για όλους όσους αγαπούν την αρχιτεκτονική της Ελβετίας. Βρίσκεται στην πόλη της Λουκέρνης και «κόβει» τον ποταμό Reuss διαγώνια, συνδέοντας τη νέα πόλη με την παλαιά. Λέγεται πως δημιουργήθηκε τον 17ο αιώνα για να προωθήσουν οι Ελβετοί την Καθολική Εκκλησία.

Το γραφικό χωριό Interlaken

Αυτό το χωριό δεν πρέπει με τίποτα να το χάσετε. Διότι, στο Interlaken θα καταφέρετε να ζήσετε το απόλυτο παραμύθι. Βρίσκεται ανάμεσα στη λίμνη Thun και τη λίμνη Brienz, ακριβώς δίπλα από τον ποταμό Aare. Μοιάζει ιδανικό για backpackers, αλλά και ανθρώπους που αγαπούν την περιπέτεια, καθώς μπορείτε να κάνετε skydiving, canyoning, paragliding, και rafting.

4

Το «σπίτι» των πολιτών του κόσμου

5

Η Γενεύη αποτελεί το «σπίτι» πολλών διεθνών οργανισμών, όπως το Red Cross Museum αλλά και το γραφείο των Ηνωμένων Εθνών, το οποίο και προσφέρει καθημερινές περιηγήσεις σε 15 διαφορετικές γλώσσες. Σε αυτή την πόλη βρίσκεται και ένα από τα πιο δημοφιλή ορόσημα των Ηνωμένων Εθνών, το γλυπτό Broken Chair, του Ελβετού καλλιτέχνη Daniel Berset.

Η ελβετική σοκολάτα

6

Δεν θα μπορούσε να λείπει από τη συγκεκριμένη λίστα, η ελβετική σοκολάτα. Μπορείτε να δείτε όλη τη διαδικασία παραγωγής της σοκολάτας στο Maison Cailler στο Broc, αλλά και να τη δοκιμάσετε. Το εργοστάσιο που άνοιξε το 1897, θα σας μυήσει στην ιστορία της ελβετικής σοκολάτας μέσα από διάφορα workshops με βάση τη σοκολάτα.

Οι πλαγιές στο Zermatt

7

Το Zermatt είναι ιδανικός προορισμός για τους λάτρεις του σκι. Πιο συγκεκριμένα, οι πλαγιές του Matterhorn με ύψος 12,740 πόδια είναι η μεγαλύτερη πρόκληση των αθλητών, ενώ για τους λιγότερους «τολμηρούς», υπάρχει ο δρόμος για το Gornergratbahm, ο οποίος αποτελεί την πιο ρομαντική «κρύα» βόλτα.

Η λίμνη της Γενεύης

8

Ο καταλληλότερος τρόπος να ζήσετε την απόλυτη εμπειρία στην Ελβετία είναι να προγραμματίσετε ένα road-trip κατά μήκος της λίμνης της Γενεύης μέχρι το Montreux. Ακριβώς εκεί, τα κρυστάλλινα μπλε νερά συναντιούνται με τα βουνά των Άλπεων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ