ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

O σεφ με τα περισσότερα βραβεία του κόσμου άνοιξε εστιατόριο στο Παρίσι

O σεφ με τα περισσότερα βραβεία του κόσμου άνοιξε εστιατόριο στο Παρίσι

Λίγο αφού έχασε τη δικαστική διαμάχη για το εστιατόριό του στον δεύτερο όροφο του Eiffel Tower, ο Alain Ducasse, ανοίγει πλωτό εστιατόριο στο Παρίσι

Ο πολυβραβευμένος σεφ με τα περισσότερα αστέρια Michelin δημιούργησε το «Ducasse Sur Seine» το οποίο, σύμφωνα με το Agence France Presse (AFP), ανοίγει για το κοινό στις 10 Σεπτεμβρίου.

2

Το εστιατόριο αυτό θα είναι ανοιχτό μεσημέρι και βράδυ και θα χωράει περίπου 200 άτομα, ενώ το κάθε τραπέζι μπορεί να είναι κατειλημμένο για μιάμιση ώρα. Όσο δηλαδή, θα κάνει βόλτα το πλοίο στον Σηκουάνα. Έτσι, οι καλεσμένοι θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν όχι μόνο τον Eiffel Tower, αλλά και την Notre Dame. Επιπλέον, οι καλεσμένοι θα μπορούν να επισκεφτούν το εστιατόριο για τσάι ή κάποιο aperitif.

3

Σε μια συνέντευξη που έδωσε ο ίδιος στο AFP, ο Ducasse δήλωσε: «Βλέπω τον Πύργο του Eiffel, αλλά και όλα τα υπόλοιπα αξιοθέατα του Παρισιού. Πάντα ήθελα να δημιουργώ πιάτα τα οποία θα απολαύσουν οι καλεσμένοι μου έχοντας το Παρίσι στο πιάτο τους. Αυτή είναι μια τελείως διαφορετική ιστορία από τα χρόνια μου στον δεύτερο όροφο του Πύργου. Αυτή είναι μια πανέμορφη ιστορία».

Στο εστιατόριο ο κατάλογος θα δίνει την ευκαιρία σε κάθε φιλοξενούμενο να απολαύσει τη γαλλική κουζίνα από τα χέρια του Ducasse, γνωστή και ως «haute gastronomie».

4

Το «Ducasse Sur Seine» θα δένει στην Quai Debilly, μπροστά στους κήπους του Trocadero και το πλοίο θα είναι φιλικό προς το περιβάλλον αφού θα μετακινείται με ηλεκτρικό ρεύμα. Το concept του είναι εμπνευσμένο και σχεδιασμένο έτσι ώστε να «Βρίσκεται σε αρμονία με μια κοινωνία που συνεχώς αλλάζει και αναζητά ολοένα και περισσότερο υγιεινές επιλογές για το σώμα τους αλλά και τον πλανήτη», συνέχισε ο Ducasse στην AFP.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ