ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Under: Δείπνο στον βυθό από την άνοιξη του 2019 στη Νορβηγία (pics)

Under: Δείπνο στον βυθό από την άνοιξη του 2019 στη Νορβηγία (pics)
snohetta.com

Πέντε μέτρα κάτω από την επιφάνεια της Βόρειας Θάλασσας, στη Νορβηγία, πρόκειται να ανοίξει τις πύλες του για το κοινό το πρώτο υποβρύχιο εστιατόριο στην Ευρώπη, με τα εγκαίνιά του να αναμένονται την προσεχή Άνοιξη.

Το εστιατόριο σχεδιάστηκε από την νορβηγική αρχιτεκτονική εταιρεία Snohetta, που έχει σχεδιάσει, μεταξύ άλλων, την Εθνική Λυρική Σκηνή στη Νορβηγία, αλλά και τη Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας στην Αίγυπτο.

Θα ονομάζεται «Under» και θα βρίσκεται πέντε μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας. Οι τοίχοι του θα χτιστούν έτσι ώστε να αντέχουν ακόμα και τις πιο ακραίες συνθήκες στη θάλασσα.

2

(Πηγή: snohetta.com)

«Ένα από τα οφέλη του εστιατορίου είναι η σύνδεση της φύσης με τη γη. Επίσης, δίνει τη δυνατότητα να αισθανθείτε ασφαλείς κάτω από τη θάλασσα, με έναν πολύ δραματικό τρόπο αφού θα κατεβείτε περνώντας από έναν σωλήνα» ανέφερε ο αρχιτέκτονας Rune Grasdal.

3

(Πηγή: snohetta.com)

Το εστιατόριο θα έχει τρία επίπεδα χωρητικότητας 100 ατόμων. Στην είσοδό του θα υπάρχει ένα μπαρ, ενώ στη συνέχεια θα βρίσκεται η τραπεζαρία. Ο Grasdal τόνισε ότι είναι πολύ σημαντικό οι επισκέπτες να νιώσουν ασφάλεια και να μην τους πιάσει κλειστοφοβία.

4

(Πηγή: snohetta.com)

Υποβρύχιο γεύμα για δύο - Εντυπωσιακό βίντεο

Για να επιτευχθεί αυτό έχουν ληφθεί και τα κατάλληλα μέτρα, όπως η χρήση φυσικών υλικών, όπως το ξύλο βελανιδιάς, αλλά και ο καλός φωτισμός. «Θα πρέπει να είναι για όλους μία συναρπαστική εμπειρία» τόνισε ο αρχιτέκτονας.

5

(Πηγή: snohetta.com)

Europe's first underwater restaurant to open in Norway, Jacopo Prisco, CNN, Ana Rosado, CNN

ΔΗΜΟΦΙΛΗ