ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Αυτοί είναι οι τρεις πιο εντυπωσιακοί βοτανικοί κήποι

Αυτοί είναι οι τρεις πιο εντυπωσιακοί βοτανικοί κήποι

Μπορεί οι βοτανικοί κήποι να μην είναι ο κύριος λόγος που θα διαλέξετε τον επόμενο προορισμό σας, είναι όμως ένα πολύ μεγάλο πλεονέκτημα για ένα μέρος να έχει φυσική ομορφιά που μπορεί να αφήσει του επισκέπτες έκπληκτους. 

Παρακάτω, συγκεντρώσαμε τους τρεις πιο εντυπωσιακούς βοτανικούς κήπους στον κόσμο. Άλλωστε, λίγο πράσινο είναι πάντα μια καλή ιδέα για τη βόλτα που θα κάνετε στο επόμενό σας ταξίδι.

Kandy, Sri Lanka

2

Οι Βασιλικοί Κήποι στο Kandy της Sri Lanka, φιλοξενούν μερικά από τα πιο όμορφα και σπάνια δέντρα του κόσμου. Μερικά από αυτά είναι το τεράστιο java willow, δεκάδες βασιλικούς φοίνικες, δέντρα bamboo των 40 μέτρων ύψους, αλλά και σπάνια ζώα, όπως είναι οι νυχτερίδες πτερόπους, που ξεκουράζονται στα δέντρα.

Ischia, Italy

3

Λέγεται πως η La Mortella κλέβει την καρδιά κάθε επισκέπτη της. Αφενός γιατί δεν είναι πολύ γνωστή στους τουρίστες και αφετέρου γιατί είναι μια τροπική όαση. Στο ηλιόλουστο αυτό νησί δίπλα στη Νάπολη θα βρείτε πολλά εξωτικά -και μη- λουλούδια, πανέμορφα συντριβάνια, αλλά έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο για συναυλίες και ανοιχτές παραστάσεις.

Singapore Botanical Gardens

4

Ο καλύτερος βοτανικός κήπος βρίσκεται στην Σιγκαπούρη και η είσοδός του είναι ελεύθερη. Εξάλλου, δεν είναι τυχαίο που από το 2015 ανήκει στα προστατευμένα από την UNESCO αξιοθέατα του κόσμου. Εντυπωσιακά διασκεδαστικός, αυτός ο τροπικός κήπος βρίσκεται ακριβώς στο κέντρο της πόλης και μπορείτε άνετα να περάσετε ώρες εκεί, κάνοντας βόλτες χωρίς να καταλάβετε πώς πέρασε ο χρόνος. Υπάρχει και ένας κήπος ειδικά διαμορφωμένος για παιδιά με μια φάρμα, λίμνες και ένα δάσος της βροχής με διάφορα εξωτικά ζώα και έντομα. Αξίζει να σημειωθεί πως μέσα στον κήπο της Σιγκαπούρης υπάρχουν διάφορα bars και εστιατόρια για να δοκιμάσετε την καλύτερη noodle soup.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ