ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Paradise Beach: Ένας ανεξερεύνητος παράδεισος στη Νότια Αφρική

Paradise Beach: Ένας ανεξερεύνητος παράδεισος στη Νότια Αφρική
pixabay

Τις πρώτες πρωινές ώρες, ο άνεμος σηκώνει αμμοθύελλα σε όλη την παραλία, βάφοντας με αποχρώσεις του μαύρου και του καφέ την άμμο με τα κοχύλια και τα μωβ φύκια που έχει ξεβράσει η θάλασσα κατά τη διάρκεια της νύχτας. Η Paradise Beach στη Νότια Αφρική, είναι όντως ένας ανεξερεύνητος παράδεισος.

Τα σχέδια στην άμμο αλλάζουν διαρκώς, καθώς δεν υπάρχει τίποτα να τα εμποδίσει, ούτε φοινικόδεντρα, ούτε ομπρέλες, ούτε τουριστικά θέρετρα.

Κατά τη διάρκεια της ημέρας, οι λιγοστοί άνθρωποι κάνουν βόλτες με τους σκύλους τους στην απέραντη παραλία. Εκτός από εκείνους που μένουν εκεί και κάποιους που επισκέπτες από τις γύρω κοινότητες, οι πιο συχνοί επισκέπτες στην παραλία είναι οι φάλαινες, οι οποίες μεταναστεύουν από την Ανταρκτική γύρω στον Ιούνιο και στη συνέχεια φεύγουν και πάλι.

Στην παραλία δεσπόζει η απόλυτη ησυχία για ολόκληρο σχεδόν το χρόνο, εκτός από δύο εβδομάδες τον Δεκέμβρη, τονίζει ο φωτογράφος και κάτοικος Henry Dillon, εξηγώντας πως οι άνθρωποι που επιλέγουν να μείνουν εκεί, το κάνουν ακριβώς γι’αυτό το λόγο.

Για τον ίδιο είναι το ιδανικό μέρος, καθώς η ομορφιά του είναι απαράμιλλη, ενώ όπως λέει, βρίσκεται κοντά σε μεγάλη πόλη και αεροδρόμιο, «χωρίς να ξυπνάς με τον ήχο της κίνησης».

Η παραλία Paradise είναι απόλυτα προσβάσιμη, όσο προσβάσιμη είναι η νότια ακτογραμμή της Αφρικής στον υπόλοιπο κόσμο.

Ο κόλπος Jeffreys φιλοξενεί την κοινότητα των σέρφερ, όμως αυτός δεν είναι ο κύριος λόγος να τον επισκεφτεί κανείς.

Ανεξερεύνητος παράδεισος

Η παραλία παραμένει ανεξερεύνητη για τον πολύ κόσμο, εκτός από την μικρή κοινότητα που την περιβάλει.

Τα λίγα απορρίμματα, συλλέγονται από τους κατοίκους, ενώ το μόνο εστιατόριο είναι η λέσχη ιστιοπλοΐας, που διαθέτει και μπαρ. Το μπαρ προσφέρει ξύλα και φωτιά στους θαμώνες, οι οποίοι φέρνουν όλα τα υπόλοιπα απαραίτητα σύνεργα για ένα μπάρμπεκιου: Κρέας, σαλάτες, ψωμιά, πιάτα και σκεύη. Προσφέρει, επίσης, άφθονο ποτό, ενώ όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να παρακολουθήσουν και αθλητικούς αγώνες στην τηλεόραση.

Η μόνη εναλλακτική επιλογή για να φάει κάποιος έξω, είναι στο φεστιβάλ Happy Hippo, σε φάρμα δίπλα στο ποτάμι.

Η οδήγηση για εκεί μοιάζει σαν ταξίδι στο πουθενά, ωστόσο μόλις φτάσεις, συναντάς κουνέλια και άλλα ζώα της φάρμας – ιδανικά για παιδιά- τοπικές μπάντες που παίζουν ζωντανή μουσική και φρέσκο φαγητό όλων των ειδών.

Γρήγορα, οι τουρίστες που φτάνουν στην παραλία αναμειγνύονται με τους ντόπιους. Οι βόλτες κατά μήκος του ποταμού, ιδιαίτερα κατά την ξηρή περίοδο, είναι ιδανικές.

Τα περισσότερα σπίτια νοικιάζονται ως καταλύματα σε τουρίστες, οι οποίοι καταφθάνουν κυρίως για τις διακοπές των Χριστουγέννων, που είναι η αιχμή της τουριστικής περιόδου. Τον υπόλοιπο χρόνο, σπάνια είναι γεμάτα, είναι όμως πάντα ανοιχτά και φιλόξενα. Δεν υπάρχουν ξενοδοχεία ή μεγάλα τουριστικά θέρετρα. Το ψηλότερα κτίρια είναι οι τεράστιοι λευκοί ανεμόμυλοι στις ενεργειακές φάρμες.

Paradise Beach in South Africa lives up to its name, Griffin Shea, CNN

ΔΗΜΟΦΙΛΗ