ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Ποια είναι η φθηνότερη μέρα για να κάνεις κράτηση αεροπορικού εισιτηρίου

Ποια είναι η φθηνότερη μέρα για να κάνεις κράτηση αεροπορικού εισιτηρίου
Pixabay

Η Τετάρτη είναι η πιο φθηνή ημέρα για τους Έλληνες καταναλωτές που θέλουν να κάνουν κράτηση αεροπορικού εισιτηρίου με την Παρασκευή, όμως, να είναι η πιο φθηνή ημέρα για να ταξιδέψουν, ενώ τα περισσότερα ταξίδια μας διαρκούν από 2-7 ημέρες.

Αυτό τουλάχιστον δείχνουν τα στοιχεία που συγκέντρωσε για το 2018 η Skyscanner, μία από τις πιο γνωστές υπηρεσίες αναζήτησης αεροπορικών πτήσεων, και έχει στη διάθεση του το CNN Greece.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Skyscanner, ο πιο δημοφιλής προορισμός για τους Έλληνες ταξιδιώτες ήταν η …Ελλάδα, αν κρίνει κανείς από το γεγονός ότι οι πέντε από τους δέκα πιο δημοφιλείς προορισμούς του 2018 ήταν εντός συνόρων. Συγκεκριμένα, στην πρώτη θέση βρίσκεται η Αθήνα και ακολουθούν η Θεσσαλονίκη, η Κρήτη, το Λονδίνο, η Λάρνακα, η Ρώμη, η Ρόδος, το Άμστερνταμ, το Παρίσι και η Σαντορίνη. Πιο δημοφιλής χρονική διάρκεια είναι οι 3 και 5 ημέρες με ποσοστό της τάξεως του 17%-18%, ενώ πάνω από 10% είχαν τα 2ήμερα, 5νθήμερα και 7ήμερα ταξίδια.

Η ημέρα με τα περισσότερα ταξίδια όσον αφορά τους Έλληνες ήταν η 21η Δεκεμβρίου -πιθανότατα λόγω του γεγονότος ότι τα φετινά Χριστούγεννα έδιναν τη δυνατότητα για μίνι διακοπές, ενώ η φθηνότερη ημέρα για να κάνει κανείς κράτηση ήταν η Τετάρτη αν και η πιο φθηνή ημέρα για να ταξιδέψει κανείς αποδείχθηκε ότι ήταν η Παρασκευή.

Όσον αφορά τους εισερχόμενους ταξιδιώτες, η ημέρα με τις περισσότερες αεροπορικές αφίξεις ήταν η 1η Αυγούστου 2018 με τον Αύγουστο να είναι, όπως θα περίμενε κανείς, ο μήνας με τη μεγαλύτερη κίνηση, αν και ο Ιούλιος ήταν αρκετά κοντά. Με ποσοστό άνω του 25%, οι 7ήμερες διακοπές στην Ελλάδα ήταν οι πιο δημοφιλείς, ενώ υπήρξε και ένα 10% που έμεινε για 14 ημέρες.

Τα τρία αεροδρόμια με τη μεγαλύτερη αύξηση κατά τη διάρκεια του 2018, σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία του Skyscanner, ήταν η Λήμνος, η Μύκονος και η Αλεξανδρούπολη.

Ενδιαφέροντα είναι και τα στοιχεία για τις χώρες που παρουσίασαν τη μεγαλύτερη αύξηση τουριστών προς την Ελλάδα. Στην πρώτη θέση είναι το Ισραήλ με μία αύξηση της τάξεως του 65%, ενώ ακολουθούν η Ινδία (55%), η Βραζιλία και η Πορτογαλία (περίπου +45% έκαστη), η Ελβετία (30%), ενώ τη δεκάδα κλείνουν η Φινλανδία, η Ιαπωνία, η Ταϊβάν, η Γερμανία και ο Λίβανος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ