ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Αυτό είναι το μεγάλο δίλημμα όσων ταξιδεύουν με αεροπλάνο

Αυτό είναι το μεγάλο δίλημμα όσων ταξιδεύουν με αεροπλάνο
Φωτογραφία Αρχείου Pixabay

Τα ταξίδια με το αεροπλάνο, όσο ευχάριστα κι αν είναι, έχουν τις δυσκολίες τους.

Για παράδειγμα, ο χώρος που υπάρχει για να ακουμπούν οι επιβάτες τα πόδια τους, όλο και… μικραίνει. Ή ακόμα και το δίλημμα σχεδόν κάθε ανθρώπου εάν είναι σωστό να κατεβάσει τη θέση του ώστε να ξαπλώσει. Θα ενοχληθεί ο πίσω συνταξιδιώτης; Δεν θα ενοχληθεί; Ποτέ δεν ξέρεις.

Ανεξαρτήτως των παραπάνω ζητημάτων που υπήρχαν πάντα και λίγο πολύ οι περισσότεροι έχουν συνηθίσει, τώρα, έχει προκύψει ένα άλλο μεγάλο πρόβλημα που όλο και χειροτερεύει: το μεγάλο debate σχετικά με τη σκιά φωτός που θα μπαίνει από το παράθυρο (The Great Window Shade Debate).

Τις περισσότερες φορές η πλειονότητα των ταξιδιωτών κλείνει εντελώς τα σκίαστρα των παραθύρων και το αεροπλάνο μετατρέπεται αυτομάτως σε ένα «σκοτεινό ιπτάμενο δωμάτιο», με αποτέλεσμα όλοι να «χώνονται» σε φωτεινές οθόνες κινητών, tablet ή λάπτοπ και να… ενοχλούνται εάν κάποιος αφήσει λίγο φυσικό φως να μπει στον χώρο.

airplane 2620112 1280


Πηγή: Pixabay

Πλέον έχει γίνει αρκετά σύνηθες το γεγονός το προσωπικό των αεροπλάνων να «απαιτεί» από τους επιβάτες να κλείσουν τα σκίαστρα, είτε είναι μέρα είτε είναι νύχτα, ώστε να είναι άνετα όσοι θέλουν να κοιμηθούν ή να παρακολουθήσουν κάποια ταινία.

Μία δημοφιλής θεωρία αναφέρει πως όταν ζητείται σε όλους τους ταξιδιώτες να κλείσουν τα σκίαστρά τους, μειώνεται ταυτοχρόνως η ζήτηση υπηρεσιών προς το πλήρωμα του αεροσκάφους.

Όπως αναφέρεται και στο CNNi, δεν υπάρχει κανένας λόγος να θεωρείται φυσιολογικό πως όλοι απολαμβάνουν να πετούν στο σκοτάδι ακόμα κι όταν είναι μέρα.

Ας δούμε λοιπόν ως πότε θα συνεχιστεί αυτό τοdebate και ποιος θα κερδίσει!

You should always leave your window shade open on an airplane
Sara Stewart, CNNi

ΔΗΜΟΦΙΛΗ