ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Οι πέντε δημοφιλέστεροι προορισμοί για πεζοπορία στο Ηνωμένο Βασίλειο

Οι πέντε δημοφιλέστεροι προορισμοί για πεζοπορία στο Ηνωμένο Βασίλειο

Τους δημοφιλέστερους προορισμούς για πεζοπορία στο Ηνωμένο Βασίλειο αποκαλύπτουν οι χρήστες του Instagram

Ανάλυση 670.000 αναρτήσεων στο δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο φανερώνει τις αγαπημένες διαδρομές για «trekking» αποδράσεις, με τις περισσότερες αναφορές να συγκεντρώνουν τοποθεσίες σε Σκωτία, Ουαλία, Αγγλία και Ιρλανδία.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, πρώτες στις προτιμήσεις των χρηστών έρχονται οι διαδρομές στο εθνικό πάρκο «Brecon Beacons» της Νότιας Ουαλίας, το οποίο χαρακτηρίζεται και ως ένα από τα πιο ωραία τοπία σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο.

2

«Pen Y Fan», Νότια Ουαλία

Κορυφαία σε… επισκεψιμότητα έρχεται η διαδρομή που οδηγεί στη βουνοκορφή «Pen Y Fan» στο εθνικό πάρκο «Brecon Beacons» της Νότιας Ουαλίας. Γεμάτη από ιθαγενή φυλλοβόλα δέντρα και κωνοφόρα της Βόρειας Αμερικής, πλάι σε πανέμορφους υδροβιότοπους, η πεζοπορία σε αυτές τις πλαγιές «κόβει» την ανάσα με τις εντυπωσιακές εικόνες που προσφέρει στον περιπλανώμενο η θέα της οροσειράς, το υψηλότερο σημείο της οποίας αγγίζει τα 886 μέτρα. Υπάρχουν τέσσερις διαθέσιμες διαδρομές διαφορετικής δυσκολίας, με την πιο απαιτητική να είναι εκείνη των 14,5 χιλιόμετρων στο «Horseshoe Ridge». Μάλιστα, μία από τις διαδρομές αυτές χρησιμοποιείται και για τη στρατιωτική εκπαίδευση των βρετανικών ειδικών δυνάμεων.

3

Ben Nevis, Σκωτία

Τα Highlands της Σκωτίας αποτελούν αδιαμφισβήτητα ένα από τους δημοφιλέστερους προορισμούς, όχι μόνο για τους Βρετανούς, αλλά και για τους υπόλοιπους Ευρωπαίους πολίτες. Υπάρχουν πολλές διαδρομές στις οποίες μπορεί να περιπλανηθεί κάποιος, όπως το θεαματικό φαράγγι του «Glen Coe» ή το εντυπωσιακό «Fort Augustus» στα νοτιοδυτικά της λίμνης «Loch Ness». Σύμφωνα, όμως, με τα αποτελέσματα της ανάλυσης, η δημοφιλέστερη πεζοπορία ξεκινάει από τους πρόποδες του βουνού «Ben Nevis», όπου βρίσκεται και η υψηλότερη βουνοκορφή της Σκωτίας στα 1.135 μέτρα. Πρόκειται, επίσης, για μία πολύ απαιτητική διαδρομή με τον άστατο καιρό της περιοχής να αυξάνει το βαθμό δυσκολίας της πεζοπορίας. Αξίζει να σημειωθεί, ότι στα Highlands της Σκωτίας πραγματοποιούνται πάνω από 100.000 αναρριχήσεις πεζοπόρων το χρόνο.

4

West Highland Way, Σκωτία

Για κάποιους η κορυφαία διαδρομή είναι εκείνη του «West Highland Way», με κατεύθυνση από τον Βορρά προς το Νότο. Η τρίτη κατά σειρά δημοφιλέστερη επιλογή των χρηστών, χαρακτηρίζεται από ένα πανέμορφο καταπράσινο τοπίο μέσα σε ένα δίκτυο πανέμορφων λιμνών. Με εφαλτήριο της διαδρομής το προάστιο «Milgaive» στα βόρεια της Γλασκώβης, 80.000 πεζοπόροι ξεκινούν κάθε χρόνο την περιπλάνησή τους στην περιοχή, με μόλις τους 15.000 να επιλέγουν να την ολοκληρώσουν, αφού θα πρέπει να διανύσουν απόσταση περίπου 153 χιλιομέτρων για να φθάσουν στο τέλος της, δηλαδή στο «Fort William» στα Highlands, που αποτελεί και το κέντρο του βρετανικού αλπινισμού.

5

Pentland Hills, Σκωτία

Συνδυάζοντας εντυπωσιακούς λόφους, που εξαπλώνονται κατά μήκος του Εδιμβούργου στη Σκωτία μέχρι το χωριό «Carlops», τo «Pentland Hills» αποτελεί έναν, επίσης, δημοφιλή προορισμό για trekking. Η πανοραμική θέα που προσφέρουν στον πεζοπόρο οι μέτριας δυσκολίας διαδρομές του, αιτιολογεί και την επιλογή των χρηστών να «γεμίζουν» με ενσταντανέ τη ροή του Instagram τους.

6

Jurassic Coast, Νότια Αγγλία

Ίσως κάποιος να περίμενε να δει αυτό το μέρος στις ακτές της νότιας Αγγλίας πιο ψηλά στις προτιμήσεις των πεζοπόρων «instagramers». Το «Jurassic Coast», ωστόσο, αποτελεί αν όχι τον ιδανικό προορισμό για trekking, σίγουρα έναν φωτογραφικό παράδεισο για τους χρήστες των κοινωνικών δικτύων. Σε μια απόσταση περίπου 105 χιλιομέτρων, που εκτείνεται από το «Bournemouth» έως το «Exmouth», οι επισκέπτες μπορούν να περιπλανηθούν στους βραχώδεις λόφους κατά μήκος της διάσημης αυτής ακτογραμμής, που κρύβει όχι μόνο ιστορία 185 εκατομμύρια ετών, αλλά και χολιγουντιανή «αίγλη», καθώς εκεί πραγματοποιήθηκαν τα γυρίσματα των ταινιών Δουνκέρκη και «World War Z».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ