ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Σαντορίνη: Εκεί που η παράδοση «αγκαλιάζει» την πολυτέλεια

Σαντορίνη: Εκεί που η παράδοση «αγκαλιάζει» την πολυτέλεια

Το κυκλαδίτικο νησί των ερωτευμένων, η Σαντορίνη ή αλλιώς Θήρα, που είναι και η παλαιότερη ονομασία του νησιού, βρίσκεται στο νοτιότερο τμήμα του συγκεκριμένου συμπλέγματος, πιο κάτω από την Ίο και δυτικά της Ανάφης. Η αυθεντική ελληνική ομορφιά της, σε συνδυασμό με την πλούσια λαϊκή της παράδοση, είναι οι δύο λόγοι που ανακηρύσσουν τη Σαντορίνη σε έναν από τους προορισμούς με την υψηλότερη επισκεψιμότητα τους καλοκαιρινούς μήνες.

Από τη δεκαετία του ’80 και έπειτα, η μεγάλη προσέλευση του κόσμου από κάθε γωνία του πλανήτη, δημιούργησε ένα «μύθο» γύρω από το ηφαιστειακό νησί και με τη σειρά του έθεσε ως επιτακτική ανάγκη τη δημιουργία καταλυμάτων τα οποία θα ανταποκρίνονται στις ανάγκες και τις απαιτήσεις του κάθε επισκέπτη. Ωστόσο, ανάμεσα στις υπερπολυτελείς επιλογές διαμονής, το «κόσμημα» του νησιού που καταφέρνει και ξεχωρίζει όχι μόνο για την ευφάνταστη αρχιτεκτονική του αλλά και για τις ασύγκριτες παροχές του, είναι αναμφίβολα το επιβλητικό Grace Santorini.

2

Ένα μπαλκόνι στο… όνειρο

«Κρεμασμένο» πάνω από τη διάσημη Καλντέρα, οι ασβεστωμένες βεράντες του δημοφιλούς exclusive boutique ξενοδοχείου Grace Santorini, βλέπουν κατευθείαν στο… όνειρο που δεν είναι άλλο από το παραμυθένιο ηλιοβασίλεμα, σήμα κατατεθέν του ηφαιστειακού νησιού. Πρόκειται για ένα αρχιτεκτονικό κομψοτέχνημα, που «παντρεύει» με ευφάνταστο τρόπο την παράδοση με το σύγχρονο design. Διαθέτει τρεις επιλογές καταλυμάτων για τους φιλοξενούμενους, τα deluxe δωμάτια, τις ευρύχωρες σουίτες και την πολυτελή villa, εκ των οποίων, όλα κυμαίνονται μεταξύ 50 και 400 τετραγωνικών μέτρων, διαθέτουν δική τους πισίνα και φυσικά μία εμβληματική θέα στο μεγαλοπρεπές μπλε του Αιγαίου.

3

Μία ανεπανάληπτη γαστρονομική εμπειρία

Το βραβευμένο εστιατόριο Santoro, που βρίσκεται στην κορυφή του βράχου «Grace Santorini», είναι το κατάλληλο μέρος για να «συστηθείτε» με την παραδοσιακή κυκλαδίτικη κουζίνα. Κάτω από τον καλοκαιρινό ξάστερο μεσογειακό ουρανό, πλάι στην πισίνα υπερχείλισης και υπό το φως των κεριών, θα γευτείτε τοπικά πιάτα, όπως φρέσκα θαλασσινά φτιαγμένα από τοπικά προϊόντα ενώ, θα αναβαθμίσετε το γεύμα σας με ένα ντόπιο μπουκάλι κρασί όπως το λευκό Ασύρτικο, που παράγεται αποκλειστικά στη Σαντορίνη. Επιπλέον, το 363 Champagne Lounge, διαθέτει την ιδανική ατμόσφαιρα για να απολαύσετε ανεπανάληπτα signature cocktails, δια χειρός του διάσημου mixologist Salvatore Calabrese.

4

Ο απόλυτος προορισμός του wellbeing

Το exclusive boutique ξενοδοχείο περιλαμβάνει στις εγκαταστάσεις του έναν ειδικό χώρο για spa, όπου οι ταξιδιώτες μπορούν να χαλαρώσουν μέσα από θεραπείες αναζωογόνησης. Με την ίδια φιλοσοφία, διαθέτει ένα υπερσύγχρονα εξοπλισμένο γυμναστήριο που παρέχει τη δυνατότητα στους διαμένοντες να παραμείνουν «πιστοί» στη γυμναστηριακή τους ρουτίνα ακόμη και εν μέσω διακοπών. Με το «Room Fitness kit», το ίδιο το ξενοδοχείο σας εξοπλίζει με χαλάκια γιόγκα, μπάλα γυμναστικής pilates, toner γυμναστικής, σετ από βαράκια και ό,τι άλλο κρίνει πως μπορεί να σας είναι απαραίτητο. Τέλος, το καταρτισμένο προσωπικό, διοργανώνει καθημερινά ιδιωτικά ή και ομαδικά sessions yoga και pilates, ειδικά σχεδιασμένα στις ανάγκες και τις ικανότητες των συμμετεχόντων.

5

Σε «στενή» επαφή με τον τόπο

Οι παροχές του πολυτελούς ξενοδοχείου όμως, δεν τελειώνουν εδώ. Μέσω μίας σειρά πρωτότυπων δραστηριοτήτων, των Bespoke Experiences, το υπερπολυτελές ξενοδοχείο σκοπό έχει να μας φέρει σε ακόμη πιο στενή επαφή με την κουλτούρα της Σαντορίνης. Χωρίζοντας τις εμπειρίες σε θεματικές, όπως γαστρονομία, εξερεύνηση, ψυχαγωγία, οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν με πολλούς διαφορετικούς τρόπους την πλούσια κληρονομιά και ιστορία του τόπου. Μπορείτε να επιλέξετε μία μονοήμερη εκδρομή στις πιο αξιοθαύμαστες ακτές τις, μία επίσκεψη στα τοπικά οινοποιεία ή μία ξενάγηση στον ιστορικό Ακρωτήρι.

6

Σε κάθε περίπτωση, όταν αναφερόμαστε στο εκρηκτικό νησί της Σαντορίνης, ο δρόμος για τη διαμονή είναι… μονόδρομος. Το Grace Santorini, είναι το κατάλληλο μέρος, ο επίγειος παράδεισος για να πραγματοποιήσετε επιτέλους τις καλοκαιρινές διακοπές που πάντα ονειρευόσασταν!

ΔΗΜΟΦΙΛΗ