ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Οι πέντε κορυφαίες τάσεις στα ταξίδια το 2019

Οι πέντε κορυφαίες τάσεις στα ταξίδια το 2019

Κρουαζιέρες, αποδράσεις περιπέτειας και ταξίδια με όλη την οικογένεια ή για μήνα του μέλιτος περιλαμβάνουν οι κυρίαρχες τάσεις που καταγράφει για το 2019 έρευνα του διεθνούς εμβέλειας γραφείου ταξιδιωτικών συμβούλων «Virtuoso». 

Σύμφωνα με τα στοιχεία της μελέτης, οι ταξιδιώτες έχουν δείξει, επίσης, αυξημένο ενδιαφέρον για διαμονή σε ασυνήθιστα καταλύματα, όπως μοναστήρια και δεντρόσπιτα, ενώ μεγάλη απήχηση εμφανίζονται να έχουν και οι προορισμοί που εξυπηρετούν την επίτευξη πολύ συγκεκριμένων στόχων, μεταξύ των οποίων, η παρακολούθηση κάποιας αθλητικής διοργάνωσης ή η αγορά ενός προϊόντος από κατάστημα κάποιας άλλης χώρας.

Η έρευνα βασίστηκε στα δεδομένα που συνέλεξαν περισσότεροι από 1.000 ταξιδιωτικοί σύμβουλοι της Virtuoso παγκοσμίως και περιλαμβάνει τις προτιμήσεις που έχουν παρατηρηθεί από τις κρατήσεις σε διάφορες περιοχές του πλανήτη, όπως στη Βόρεια και Λατινική Αμερική, την Ασία, την Καραϊβική, την Ευρώπη, την Αφρική και τη Μέση Ανατολή. Τα αποτελέσματα φανέρωσαν, επίσης, ότι οι πέντε αναδυόμενοι προορισμοί που βρίσκονται ψηλά στην «bucket list» των ταξιδιωτών είναι χώρες, όπως Ιαπωνία, Κροατία, Ισλανδία, Πορτογαλία και Αίγυπτος, ενώ οι πέντε δημοφιλέστεροι για αποδράσεις περιπέτειας βρίσκονται σε περιοχές της Νότιας Αφρικής, της Ισλανδίας, της Νέας Ζηλανδίας, των Νήσων Γκαλαπάγκος και της Κόστα Ρίκα.

Οι πέντε τάσεις που κυριαρχούν στις προτιμήσεις των ταξιδιωτών

Μειώνεται το ταξιδιωτικό… χάσμα των γενεών: Το 2019 περισσότερες οικογένειες αποφάσισαν να οργανώσουν ένα ταξίδι, μειώνοντας το… χάσμα γενεών. Σύμφωνα με την έρευνα της Virtuoso, σημειώθηκε πολύ μεγάλο ενδιαφέρον οργάνωσης ταξιδιών από παππούδες και γιαγιάδες που επιθυμούν να ταξιδέψουν με τα εγγόνια τους ή με όλα τα μέλη της οικογένειας.

2

Αποδράσεις περιπέτειας και… ξερό ψωμί: Η πεζοπορία στα Ιμαλάια, η παρατήρηση της άγριας φύσης, τα extreme sports σε παρθένα τοπία και η αναρρίχηση σε απόκρημνες πλαγιές είναι ορισμένες μόνο από τις δραστηριότητες που επιθυμούν να πραγματοποιήσουν, όσοι οργάνωσαν ταξίδια περιπέτειας.

3

Βαλς στο Δούναβη: Κορυφαία τάση είναι, επίσης, οι ποταμο-κρουαζιέρες στην Ευρώπη, με δημοφιλέστερη εκείνη στα νερά του Δούναβη, με σημείο εκκίνησης τη Βουδαπέστη στην Ουγγαρία.

4

Πολυτέλεια εν πλω: Ταυτόχρονα, αύξηση εμφανίζει και το ενδιαφέρον για πολυτελείς κρουαζιέρες, οι οποίες προτιμώνται λόγω της εξατομικευμένης εξυπηρέτησης που προσφέρουν κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού, το οποίο περιλαμβάνει συνήθως περισσότερες από τρεις χώρες και διάφορους εξωτικούς προορισμούς.

5

Μήνας του μέλιτος: Σταθερή αξία που κινητοποιεί τη βιομηχανία του Τουρισμού παραμένει ο τύπος ταξιδιών που σχετίζεται με τον εορτασμό κάποιου σημαντικού γεγονότος, όπως ο μήνας του μέλιτος για τους νεόνυμφους, αλλά και άλλα ορόσημα, όπως τα γενέθλια και οι ονομαστικές γιορτές.

6

ΔΗΜΟΦΙΛΗ