TRAVEL

Φτιάχνοντας noodles στην Ταϊβάν

Φτιάχνοντας noodles στην Ταϊβάν
REUTERS/Olivia Harris

Noodles, τα ζυμαρικά των ασιατών.

Είναι λεπτές λωρίδες άλλοτε πεπλατυσμένες, άλλοτε κυλινδρικές. Παράγονται από σιτάρι ή ρύζι και μερικά περιέχουν αυγό.

Στην Ευρωπαϊκή αγορά τα βρίσκουμε συσκευασμένα και συνήθως «εμποτισμένα» με συντηρητικά και τεχνητές χρωστικές ουσίες. Όμως στην Ταϊβάν, την πηγή των noodles, είναι χειροποίητα.

TAIWAN DAILYLIFE

Πηγή: Reuters/Olivia Harris

Η διαδικασία αρκετά δύσκολη. Ετοιμάζεται η ζύμη και στη συνέχεια κόβεται με ειδικές μηχανές σε λεπτές, σχεδόν ημιδιαφανείς λωρίδες. Η πιο δύσκολη διαδικασία είναι η μεταφορά τους σε εξωτερικό χώρο προκειμένου να στεγνώσουν καθώς το μήκος τους είναι αρκετά μέτρα.

Οι εικόνες του ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters είναι από την επαρχία Changhua.