Φτιάχνοντας noodles στην Ταϊβάν
Noodles, τα ζυμαρικά των ασιατών.
Είναι λεπτές λωρίδες άλλοτε πεπλατυσμένες, άλλοτε κυλινδρικές. Παράγονται από σιτάρι ή ρύζι και μερικά περιέχουν αυγό.
Στην Ευρωπαϊκή αγορά τα βρίσκουμε συσκευασμένα και συνήθως «εμποτισμένα» με συντηρητικά και τεχνητές χρωστικές ουσίες. Όμως στην Ταϊβάν, την πηγή των noodles, είναι χειροποίητα.
Πηγή: Reuters/Olivia Harris
Η διαδικασία αρκετά δύσκολη. Ετοιμάζεται η ζύμη και στη συνέχεια κόβεται με ειδικές μηχανές σε λεπτές, σχεδόν ημιδιαφανείς λωρίδες. Η πιο δύσκολη διαδικασία είναι η μεταφορά τους σε εξωτερικό χώρο προκειμένου να στεγνώσουν καθώς το μήκος τους είναι αρκετά μέτρα.
Οι εικόνες του ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters είναι από την επαρχία Changhua.
ΑΓΟΡΕΣ
Schroders: Ήπια προσγείωση της οικονομίας το 2025 - Που να εστιάσουν οι επενδυτές
12:48
ΚΟΣΜΟΣ
Κίνα: Τεράστια έκρηξη σε ουρανοξύστη στη Σενζέν
12:45
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Βελόπουλος μετά τη συνάντηση με Γεραπετρίτη: «Συμφωνήσαμε ότι διαφωνούμε σε όλα»
12:42
ΕΛΛΑΔΑ
Πώς δρούσε το κύκλωμα των Πολεοδομιών στην Χαλκιδική – Τα «αυγά», οι «χήνες» και τα «στρέμματα»
12:39
ΕΛΛΑΔΑ