ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Ποιους προορισμούς προτιμούν οι ψηφιακοί νομάδες;

Ποιους προορισμούς προτιμούν οι ψηφιακοί νομάδες;
Pixabay

Τρεις μήνες στο Μπαλί της Ινδονησίας, τέσσερις εβδομάδες στην Τσιάνγκ Μάι της Ταϊλάνδης ή μήπως ένα χρόνο στην Βαρκελώνη της Ισπανίας; Τέτοια είναι τα διλήμματα των millennials εν έτει 2019, οι οποίοι χάριν του διαδικτύου μπορούν και ταξιδεύουν σε απομακρυσμένους προορισμούς, ενώ παράλληλα εργάζονται online

Οι ψηφιακοί νομάδες, όπως αποκαλούνται, είναι άνθρωποι, που το επάγγελμά τους τούς επιτρέπει να μπορούν να απασχολούνται από οποιοδήποτε σημείο του πλανήτη, αρκεί να έχουν ένα φορητό υπολογιστή και αξιόπιστη σύνδεση το ίντερνετ.

Ποιοι, όμως, είναι οι δημοφιλέστεροι προορισμοί για αυτό το νέο είδος ταξιδιωτών;

Σε μία προσπάθεια να «ιχνηλατήσει» τους προορισμούς που επιλέγουν οι ψηφιακοί νομάδες, οι ειδικοί της ταξιδιωτικής ιστοσελίδας «Gap Year Escape» ανέλυσαν 12.000 αναρτήσεις στο δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο Instagram, οι οποίες συνοδεύονταν από το #digitalnomad και ανακάλυψαν τις 10 πόλεις που έρχονται πρώτες στις προτιμήσεις των χρηστών, με το Μπαλί στην Ινδονησία να κατακτά την κορυφή της λίστας.

Μπορεί την πρωτιά στις καρδιές των ψηφιακών νομάδων να «κλέβει» αυτός ο εξωτικός ταξιδιωτικός προορισμός της νοτιοανατολικής Ασίας, ωστόσο οι πέντε από τις δέκα πόλεις της λίστας βρίσκονται στην Ευρώπη, με δημοφιλέστερη το Λονδίνο στο Ηνωμένο Βασίλειο. Τον κατάλογο συμπληρώνουν η Νέα Υόρκη και το Λος Άντζελες στις ΗΠΑ, η Μπανγκόκ στην Ταϊλάνδη, το Παρίσι στην Γαλλία και το Βερολίνο στην Γερμανία.

Μπαλί, Ινδονησία

Ίσως ο μόνος τρόπος για να ευχαριστηθείς το Μπαλί να είναι αυτός… των ψηφιακών νομάδων, καθώς δεν αρκούν λίγες ημέρες για να «χορτάσει» κάποιος από τις παραδεισένιες εικόνες που προσφέρει απλόχερα το νησί της Ινδονησίας. Αυτός είναι και ένας από τους κύριους λόγους που ο ασιατικός αυτός εξωτικός προορισμός κατακτά την κορυφή της λίστας. Συν τοις άλλοις, ο επίγειος παράδεισος ενδείκνυται για εκείνους που αναζητούν μια ταξιδιωτική περιπέτεια γεμάτη με ιστορικά μνημεία, πλούσιο πολιτισμό, υπέροχες παραλίες, πνευματικότητα, γιόγκα, σπα, αξιόπιστο ίντερνετ, καλό κλίμα, πλούσια βλάστηση και εντυπωσιακούς ορυζώνες, χωρίς να χρειάζεται να βάλουν το χέρι πολύ βαθιά στην τσέπη.

2 copy

Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο

Δεύτερο στις προτιμήσεις των ψηφιακών νομάδων έρχεται το Λονδίνο του θεάτρου και των τεχνών, των πλατειών και των γεφυρών, της πρωτοποριακής αρχιτεκτονικής, του αθλητισμού, του shopping και της νυχτερινής ζωής, της ιστορίας και της αξιοθαύμαστης πολυσυλλεκτικότητας.

Λόγοι αρκετοί για να θέλει κάποιος να ζει και να εργάζεται από την πολυπολιτισμική πρωτεύουσα του Ηνωμένου Βασιλείου με μόνο μείον το αυξημένο κόστος διαβίωσης και… τον μουντό καιρό.

3 copy

Τσιάνγκ Μάι, Ταϊλάνδη

Δεν θα μπορούσε, από τις επιλογές των ψηφιακών νομάδων, να λείπει το «Ρόδο του Βορρά», η Τσιάνγκ Μάι στην Ταϊλάνδη. Τοπία απαράμιλλης φυσικής ομορφιά, παρθένες ζούγκλες, πλούσια πολιτιστική κληρονομιά, εντυπωσιακοί χρυσοποίκιλτοι ναοί και μισογκρεμισμένες παλιές «στούπες» είναι ορισμένα μόνο από τα προτερήματα της δεύτερη σημαντικότερη πόλη της χώρας στη νοτιοανατολική Ασία.

4 copy

Λισαβόνα, Πορτογαλία

Το μεσογειακό κλίμα και το χαμηλό κόστος διαβίωσης χαρίζει στη Λισαβόνα, πρωτεύουσα της Πορτογαλίας, την τέταρτη θέση. Η παλαιότερη πόλη της δυτικής Ευρώπης φιλοξενεί πανέμορφα κτήρια με γραφικές σκεπές, πλήθος ιστορικών μνημείων, χωρίς να στερεί στον επισκέπτη τίποτα σε επίπεδο γαστριμαργίας και διασκέδασης.

5 copy

Βαρκελώνη, Ισπανία

Ο πεζόδρομος Las Ramblas, ο επιβλητικός ναός Sagrada Familia και τα δεκάδες βραβευμένα εστιατόρια με αστέρια Michelin στη Βαρκελώνη, την καθιστούν τη δεύτερη ευρωπαϊκή πόλη που φιλοξενεί τους περισσότερους ψηφιακούς νομάδες. Οι άπειρες επιλογές που προσφέρει η πρωτεύουσα της περιφέρειας της Καταλονίας στην Ισπανία, μετατρέπουν την πόλη, που διαμόρφωσε η αρχιτεκτονική του Αντόνι Γκαουντί, ως τον ιδανικό προορισμό, τόσο για τουρίστες όσο και για εξ αποστάσεως εργαζόμενους.

6

ΔΗΜΟΦΙΛΗ