ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Πέντε λόγοι για να ταξιδέψετε στη Γροιλανδία το 2020

Πέντε λόγοι για να ταξιδέψετε στη Γροιλανδία το 2020

Με τις κορυφαίες ταξιδιωτικές τάσεις στον τουρισμό για το 2020 να επιτάσσουν ταξίδια σε λιγότερο τουριστικούς προορισμούς και με την περιπέτεια και τις εξατομικευμένες εμπειρίες να μπαίνουν σε πρώτο πλάνο -ακόμη και σε ό,τι αφορά στα ταξίδια πολυτελείας και δη τις σύγχρονες κρουαζιέρες- δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός πως η Γροιλανδία περιλαμβάνεται στη λίστα με τις χώρες τις οποίες αξίζει να επισκεφτεί ο σύγχρονος ταξιδιώτης την χρονιά που έρχεται.

Οι λάτρεις της περιπέτειας γνωρίζουν καλά πως η γη των Γροιλανδών έχει πολλά να προσφέρει. Ωστόσο, φαίνεται πως η Γροιλανδία αποτελεί μία εξαιρετική επιλογή και για εκείνους που θέλουν απλώς να βιώσουν ξεχωριστές εμπειρίες στο επόμενο ταξίδι τους.

Στην περίπτωση, λοιπόν, που βρίσκεστε σε διαδικασία αναζήτησης του επόμενου προορισμού στον οποίο θα ταξιδέψετε, οι παρακάτω πέντε λόγοι ενδεχομένως θα σας πείσουν να επιλέξετε τη Γροιλανδία.

Θα δείτε εικόνες μοναδικού κάλλους που δεν θα ξεχάσετε

Με το 80% της έκτασής της να καλύπτεται με πάγο, δεν υπάρχει αμφιβολία πως οι εικόνες που η Γροιλανδία προσφέρει σε έναν ταξιδιώτη είναι αν μη τι άλλο μοναδικές, ειδικότερα για εκείνον που αντιλαμβάνεται το πώς η κλιματική αλλαγή μεταβάλλει το περιβάλλον της ευρύτερης περιοχής γενικότερα. Πράγματι, πολλοί είναι εκείνοι οι οποίοι εκδηλώνουν μία έντονη επιθυμία να επισκεφτούν τη Γροιλανδία το 2020 ισχυριζόμενοι πως θέλουν να δουν τον τόπο, προτού αλλάξει για πάντα. Η θλιβερή αλήθεια είναι πως το περασμένο καλοκαίρι -και συγκεκριμένα από την 1η Ιουνίου μέχρι και τον Αύγουστο- η Γροιλανδία έχασε περίπου 240 γιγατόνους πάγου. Ωστόσο, όποια και αν είναι η κατάσταση σε ό,τι αφορά στο λιώσιμο των πάγων, το σίγουρο είναι πως ένα ταξίδι στη Γροιλανδία μπορεί να αφυπνίσει ακόμη και τον πλέον δύσπιστο ταξιδιώτη και να του δείξει το πώς η κλιματική αλλαγή αλλάζει τον πλανήτη μας.

2

Θα κάνετε καγιάκ ανάμεσα σε παγόβουνα

Στην περίπτωση που είστε λάτρεις των σπορ και στο επόμενο ταξίδι σας επιθυμείτε να βιώσετε ξεχωριστές εμπειρίες που περιλαμβάνουν μία «δόση» περιπέτειας, τότε η Γροιλανδία είναι ο ιδανικός προορισμός για εσάς. Διότι στη «γενέτειρα» του καγιάκ θα πλεύσετε ανάμεσα σε παγόβουνα και θα εντυπωσιαστείτε από τη θέα του λευκού τοπίου και της βαθιάς, μπλε θάλασσας.

3

Θα γνωρίσετε τους Ινουίτ

Λένε πως για να γνωρίσει κάποιος έναν τόπο, πρέπει να τον «δει» μέσα από τα μάτια των ντόπιων και στην περίπτωση της Γροιλανδίας, των Ινουίτ. Αν επιλέξετε να την επισκεφτείτε, θα έχετε την τύχη να γνωρίσετε τους Ινουίτ, όπως ονομάζονται οι Εσκιμώοι της Αλάσκας, της Γροιλανδίας και του Καναδά, οι οποίοι πιστεύουν πως κάθε τι σε αυτόν τον κόσμο έχει ψυχή -από τους ανθρώπους μέχρι τα ζώα, τα φυτά, ακόμη και τη θάλασσα- καθώς και ότι τα πάντα συνδέονται μεταξύ τους.

4

Θα δείτε το μαγευτικό Βόρειο Σέλας

Στη Γροιλανδία και συγκεκριμένα στην πόλη Κανγκερλουσουάκ, θα έχετε επίσης την ευκαιρία να απολαύσετε 300 ημέρες τον χρόνο (όταν ο ουρανός είναι καθαρός) το εκπληκτικό θέαμα που προσφέρει το Βόρειο Σέλας, ένα μαγευτικό φυσικό φαινόμενο που αξίζει να δείτε τουλάχιστον μία φορά στη ζωή σας.

5

Θα επισκεφτείτε τον παγετώνα και το φιόρδ Ιλούλισσατ

Μία επίσκεψη στον παγετώνα και το φιόρδ Ιλούλισσατ συνιστά τον πέμπτο αλλά άκρως σημαντικό λόγο για να αρχίσετε να οργανώνετε το ταξίδι σας στη Γροιλανδία. Ανήκουν στα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO από το 2004 και σίγουρα δεν πρέπει να τα αφήσετε έξω από το ταξιδιωτικό σας πρόγραμμα.

6

Μοναδικές εμπειρίες, απροσδόκητές εκπλήξεις και περιπέτεια. Η Γροιλανδία μπορεί να προσφέρει όλα όσα αποζητά από έναν προορισμό ο σύγχρονος ταξιδιώτης και το σίγουρο είναι πως το 2020 αξίζει να βρεθεί στη λίστα με τα μέρη τα οποία θα επιλέξετε να επισκεφτείτε. Από το Βόρειο Σέλας μέχρι τους Ινουίτ και από τον παγετώνα και το φιόρδ Ιλούλισσατ μέχρι το καγιάκ ανάμεσα στα παγόβουνα: Οι λόγοι για να οργανώσετε το επόμενο ταξίδι σας στη γη των Γροιλανδών είναι πολλοί και έχουν μεγάλο ενδιαφέρον.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ