ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Solo traveling: Οι δωρεάν εφαρμογές που κάθε μοναχικός ταξιδιώτης αξίζει να γνωρίζει

Solo traveling: Οι δωρεάν εφαρμογές που κάθε μοναχικός ταξιδιώτης αξίζει να γνωρίζει

Solo traveling. Αποτελεί αναμφίβολα μια από τις κορυφαίες ταξιδιωτικές τάσεις της εποχής μας, με τη γενιά των Millennials να δείχνει μια ιδιαίτερη προτίμηση στα μοναχικά ταξίδια τα τελευταία δύο χρόνια.

Πράγματι, πολλές είναι οι ταξιδιωτικές εταιρείες οι οποίες αντιλήφθηκαν εγκαίρως τις ανάγκες των σύγχρονων ταξιδιωτών και άρχισαν να δημιουργούν και να προωθούν «πακέτα για έναν», προσφέροντας στους μοναχικούς ταξιδιώτες τη δυνατότητα να απολαμβάνουν με ασφάλεια ένα solo ταξίδι γεμάτο ξεχωριστές εμπειρίες, στον προορισμό της προτίμησής τους.

Αξίζει απλώς να σημειώσουμε πως σύμφωνα με το Google Trends, οι αναζητήσεις στη Google για μοναχικά ταξίδι κατέγραψαν μια άνοδο της τάξης του 131% από το 2016 έως το 2019. Και όπως φαίνεται, στην εποχής της κοινωνικής αποστασιοποίησης το solo traveling κερδίζει συνεχώς έδαφος, σε σύγκριση με άλλες σύγχρονες ταξιδιωτικές τάσεις

Στην περίπτωση, λοιπόν, που τους επομένους μήνες επιθυμείτε να ακολουθήσετε και εσείς την κορυφαία αυτή ταξιδιωτική τάση, αξίζει να ρίξετε μια «ματιά» στη λίστα που ακολουθεί. Περιλαμβάνει μερικές από τις πλέον δημοφιλείς δωρεάν εφαρμογές για τους solo travelers, οι οποίες μπορούν να κάνουν ένα μοναχικό ταξίδι περισσότερο εύκολο και ενδεχομένως πιο ασφαλές και διασκεδαστικό.

2

Tourlina: Για τις γυναίκες που ταξιδεύουν μόνες και επιθυμούν να μοιραστούν εμπειρίες από τα ταξίδια τους μαζί με άλλες μοναχικές ταξιδιώτισσες, το Tourlina είναι το ιδανικό free app. Η συγκεκριμένη εφαρμογή επιτρέπει στις γυναίκες που τη χρησιμοποιούν να αποκτήσουν μια φιλική συντροφιά κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους σε έναν άγνωστο προορισμό και να λάβουν συμβουλές για τους διάφορους προορισμούς που επισκέπτονται ή σκοπεύουν να επισκεφτούν.

Travello: Το Travello αποτελεί ουσιαστικά ένα μέσο κοινωνικής δικτύωσης για τους ταξιδιώτες. Και αυτό διότι τους επιτρέπει να έρχονται σε επαφή με άλλους ταξιδιώτες που βρίσκονται στον ίδιο προορισμό με εκείνους και να μοιράζονται μαζί τους ταξιδιωτικά tips ή εμπειρίες μέσω των προφίλ τους.

EatWith: Λένε πως το φαγητό φέρνει κοντά τους ανθρώπους και αυτό ακριβώς προσπαθεί να κάνει το EatWith. Η συγκεκριμένη δωρεάν εφαρμογή προσφέρει εμπειρίες γαστρονομίας στους ταξιδιώτες που τη χρησιμοποιούν και την ίδια ώρα, τους επιτρέπει να απολαμβάνουν μοναδικές γαστριμαργικές δραστηριότητες κατά τη διάρκεια των ταξιδιών τους, όπως μαθήματα μαγειρικής και εκδρομές γευσιγνωσίας με ντόπιους.

Hopper: Το Hopper είναι ένα free travel app το οποίο διευκολύνει την οργάνωση ενός ταξιδιού. Ουσιαστικά επιτρέπει στους χρήστες του να κάνουν κρατήσεις πτήσεων και ξενοδοχείων ενώ ταξιδεύουν και μεταξύ άλλων, βοηθά τους ταξιδιώτες να κάνουν περισσότερη οικονομία κατά τη διάρκεια των ταξιδιών τους, αφού «προβλέπει» τις τιμές και εμφανίζει τα καλύτερες ταξιδιωτικές προσφορές.

SoloTraveller: Ταξιδεύετε μόνοι και δεν γνωρίζετε ποια εστιατόρια, μπαρ ή αξιοθέατα αξίζει να επισκεφτείτε; Το SoloTraveller είναι η δωρεάν εφαρμογή που αξίζει να «κατεβάσετε» στο κινητό σας. Το συγκεκριμένο app προσφέρει στους χρήστες του τη δυνατότητα να ενημερώνονται και να λαμβάνουν συμβουλές αναφορικά με τους προορισμούς που επισκέπτονται, επιτρέποντάς τους παράλληλα να συνδέονται και να επικοινωνούν online -και όχι μόνο- με άλλους ταξιδιώτες. Όλα αυτά χρησιμοποιώντας παραμέτρους όπως η ηλικία, το φύλο, τα ενδιαφέροντα και η τοποθεσία.

Google Translate: Αν δεν το γνωρίζατε, μπορείτε να «κατεβάσετε» στο κινητό σας το Google Translate για να μην… χαθείτε στη μετάφραση στους προορισμούς που θα επισκεφτείτε. Αρκεί να τραβήξετε με το smartphone σας μια φωτογραφία από μια πινακίδα ή ένα μενού εστιατορίου και η εφαρμογή θα κάνει τη μετάφραση για εσάς.

3

Viator: Για τους μοναχικούς ταξιδιώτες που λατρεύουν τον προγραμματισμό, το Viator είναι το ιδανικό free app. Κι αυτό διότι βοηθά τον κάθε ταξιδιώτη να οργανώσει εκ των προτέρων με ευκολία τις δραστηριότητες και τις εμπειρίες που θέλει να απολαύσει στους προορισμούς που επισκέπτεται, αποφεύγοντας την ταλαιπωρία και τις ουρές αναμονής.

TripIt: Τέλος, για τους ταξιδιώτες που θέλουν να κάνουν πιο εύκολη την οργάνωση των ταξιδιών τους, το TripIt αποτελεί έναν εξαιρετικό και δη «έξυπνο» συνταξιδιώτη. «Σκανάροντας» ουσιαστικά όλες τις πληροφορίες ενός ταξιδιού, η συγκεκριμένη δωρεάν εφαρμογή δημιουργεί ένα οργανωμένο πρόγραμμα με όλες τις πληροφορίες που χρειάζεται ο solo traveler.

Όπου και αν αποφασίστε να ταξιδέψετε, το σίγουρο είναι πως η τεχνολογία αποτελεί έναν πολύτιμο «σύμμαχο» για κάθε solo ταξιδιώτη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ