ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Αυξήθηκε ο τουρισμός στην Αν. Μακεδονία και Θράκη από Βουλγαρία, Ρουμανία και Τουρκία

Αυξήθηκε ο τουρισμός στην Αν. Μακεδονία και Θράκη από Βουλγαρία, Ρουμανία και Τουρκία
Η Καβάλα Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Το τριήμερο της τελευταίας Κυριακής της Αποκριάς, 10 -13 Μαρτίου, «βούλιαξε» στην κυριολεξία η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, από τουρίστες που ήρθαν στην Ελλάδα από γειτονικές περιοχές.

Σύμφωνα με στοιχεία από την Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, 142 τουριστικά λεωφορεία και συνολικά 8.275 Τούρκοι επισκέπτες διήλθαν από το τελωνείο των Κήπων Έβρου, ενώ ο συνολικός αριθμός των εισερχομένων στη χώρα μας, το τριήμεροάγγιξε τις 14.324 άτομα.

Ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης τουρισμού της ΠΑΜΘ κ. Μιχάλης Αμοιρίδης τόνισε πως στις περίπου 11.000 κλίνες που λειτουργούν στο ηπειρωτικό κομμάτι της περιφέρειας (εξαιρούνται τα νησιά Θάσος και Σαμοθράκη) η πληρότητα άγγιζε το 100%, ενώ διευκρίνισε ότι σημαντικός αριθμός επισκεπτών είθισται να φιλοξενούνται σε σπίτια φοιτητών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.

«Στις φετινές καρναβαλικές εκδηλώσεις είχαμε και μία νέα είσοδο τουριστών από τη Ρουμανία. Η περιφέρεια έχει δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα στην προσέγγιση τουριστικά της συγκεκριμένης χώρας η οποία φαίνεται ότι έχει αρχίσει να αποδίδει» ανέφερε ο κ. Αμοιρίδης στο ΑΠΕ- ΜΠΕ.

Ο τουρισμός, σύμφωνα με τον κ. Αμοιρίδη, παραμένει ψηλά στην ατζέντα της ΠΑΜΘ η οποία με πρόγραμμα και στοχευμένες ενέργειες επιδιώκει να ισχυροποιήσει τη θέση της στους βαλκάνιους γείτονες της. «Από εκεί και πέρα θέλουμε και άλλες αγορές, όπως είναι η Γερμανία, η Μ. Βρετανία, η Κύπρος, η Γαλλία, η Ιταλία, οι οποίες μας προτιμούν ως χώρα. Θέλουμε να έχουμε μία καλή επισκεψιμότητα στην περιφέρειά μας, ιδιαίτερα στην καλοκαιρινή περίοδο».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ