ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Ταξίδι στους μύθους των Κελτών και της Ιρλανδίας

Ταξίδι στους μύθους των Κελτών και της Ιρλανδίας
Tourism Ireland

Το σμαραγδένιο νησί της Ιρλανδίας έχει συνδεθεί με μύθους κελτών, με τους U2 και τον Σάμιουελ Μπέκετ.

Πρόκειται για νησιωτική χώρα στη βορειοδυτική Ευρώπη. Το μεγαλύτερο τμήμα της ανήκει στην Ιρλανδική Δημοκρατία, ενώ το βορειοανατολικό (η Βόρεια Ιρλανδία), ανήκει στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο Πτολεμαίος ονομάζει το νησί «Μικρή Βρετανία». Στο έργο του Γεωγραφική Υφήγησις («Γεωγραφία») ονομάζει την Αγγλία Ἀλβιόνα και την Ιρλανδία Ἰουερνία. Οι δε Ρωμαίοι την ονόμαζαν Hibernia ή Scotia.

Οι λάτρεις της μπύρας και του ουίσκι μπορούν να γευθούν άπειρους τύπους και από τα δύο είδη στις γραφικές pubs και να χορέψουν σε κέλτικους ρυθμούς.

Οι Κέλτες της Ιρλανδίας είχαν αναπτύξει αξιόλογο πολιτισμό, τον οποίο βρήκε και ο Άγιος Πατρίκιος όταν πήγε να διαδώσει το χριστιανισμό στους Κέλτες.

Τι αξίζει να δείτε

Τις ανεμοδαρμένες απόκρημνες ακτές του Donegal
Τα καταπράσινα λιβάδια
Τη μεσαιωνική πόλη του Kilkenny
Τα ψαροχώρια του Cork

blarney castle

Πηγή: Tourism Ireland

Ο Βράχος του Κάσελ, το σημαντικό αξιοθέατο της χώρας. Δεσπόζει επάνω από την πόλη Κάσελ από τη βάση του που την αποτελεί ένας ογκόλιθος ύψους 61 μέτρων. Ο Άγιος Πατρίκιος επισκέφθηκε το βράχο το 450 μ.Χ.
Στο εσωτερικό των επιβλητικών τειχών που περιβάλλουν τον Βράχο να δούμε έναν κυκλικό πύργο, έναν Καθεδρικό Ναό, το ρομανικού ρυθμού παρεκκλήσι από το 12ο αιώνα καθώς και κέλτικους σταυρούς.

Κομητεία του Κέρρυ ή αλλιώς το «το Βασίλειο» που βρίσκεται στη Νοτιοδυτική Ιρλανδία σε μια από τις πιο όμορφες περιοχές της χώρας.

Το κάστρο Μπανράττυ, ένα από τα πιο καλοδιατηρημένα και αυθεντικά μεσαιωνικά κάστρα της Ιρλανδίας. Γύρω από το Κάστρο του Μπανράττυ βρίσκεται το θεματικό του πάρκο όπου αναπαρίσταται η καθημερινή ζωή της αγροτικής Ιρλανδίας το 19ο αιώνα.

Οι Βράχοι του Μόχερ ένα από τα πιο θεαματικά αξιοθέατα της Ιρλανδίας και υψώνονται 230 μέτρα πάνω από τον Ατλαντικό Ωκεανό σε μήκος 8χλμ.

Βραχώδης περιοχή Κονεμάρα. Έχει μεγάλες εκτάσεις με βάλτους, βουνά και λίμνες και το μοναδικό Φιόρντ της Ιρλανδίας.

Το νεκροταφείο Κάροουμόρ. Πρόκειται για μεγαλιθικό κοιμητήριο, μία συστάδα από 60 πέτρες που δημιουργούν έναν μυστηριώδη κύκλο καθώς και πολλοί θαλαμωτοί τάφοι καθιστώντας το ένα από τα πιο σημαντικά μνημεία της Λίθινης Εποχής στην Ευρώπη. Κάθε τάφος φέρει έναν χαρακτηριστικό αριθμό και ο κεντρικός τάφος έχει αποκατασταθεί ώστε να διευκολύνεται η πρόσβαση στο εσωτερικό.

32 beautiful reasons to visit Ireland

By Maureen O'Hare, CNN

ΔΗΜΟΦΙΛΗ