ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

CNNi: Οι κορυφαίοι προορισμοί για αυτό το καλοκαίρι – Η ξεχωριστή θέση της Ελλάδας

CNNi: Οι κορυφαίοι προορισμοί για αυτό το καλοκαίρι – Η ξεχωριστή θέση της Ελλάδας
AP Photo

Έχοντας περάσει τα τελευταία δύο καλοκαίρια στη σκιά όχι κάποιου κοκοφοίνικα αλλά του... κορωνοϊού, το φετινό καλοκαίρι συνοδεύεται από μεγάλες απαιτήσεις.

Τα ταξιδιωτικά γραφεία κάνουν λόγο για μεγάλο ενθουσιασμό από άποψη κρατήσεων, καθώς οι ταξιδιώτες «ανυπομονούν για εκπληκτικές νέες καλοκαιρινές εμπειρίες», σύμφωνα με την Κάρολ – Αν Γουντ, διευθύντρια marketing στο Embark Beyond, ένα ταξιδιωτικό γραφείο με έδρα τη Νέα Υόρκη.

Το CNNi επέλεξε για φέτος 11 ταξιδιωτικούς προορισμούς που, όπως λέει, μπορούν να προσφέρουν ξανά τη χαρά του ταξιδιού.

Σε περίοπτη θέση βρίσκεται η Ελλάδα, για την οποία η ιστοσελίδα γράφει:

«Με ελάχιστους περιορισμούς και έναν αυξανόμενο αριθμό απευθείας πτήσεων στην Ελλάδα από τις ΗΠΑ, αυτή η χώρα και ιδιαίτερα τα νησιά της, είναι εξαιρετικά ελκυστικά αυτό το καλοκαίρι.

Η Σαντορίνη και η Μύκονος βρίσκονται συχνά στη λίστα των επιθυμιών των ταξιδιωτών, ενώ η Κρήτη, το μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας, μπορεί να συνδυαστεί με οποιοδήποτε από αυτά. Μερικές από τις πιο εντυπωσιακές παραλίες της Ελλάδας βρίσκονται στη Ζάκυνθο, ενώ στην ενδοχώρα η χερσόνησος της Πελοποννήσου είναι διάσημη για τα αρχαία της αλλά και για τα σύγχρονα οινοποιία της», αναφέρει στο δημοσίευμά του το CNNi, το οποίο πάντως προειδοποιεί τους ταξιδιώτες να είναι πολύ προσεκτικοί στις κρατήσεις τους για ξενοδοχεία, καθώς υπάρχουν ψεύτικες ιστοσελίδες κρατήσεων.

Το κείμενο συνοδεύεται από φωτογραφία της παραλίας Ναυάγιο, στη Ζάκυνθο. Άλλες επιλογές του ταξιδιωτικού συντάκτη περιλαμβάνουν την Αυστραλία, τη Γαλλία και τη Νέα Υόρκη:

Αυστραλία

Αν και χειμώνας, το βόρειο μέρος της Αυστραλίας έχει θερμοκρασίες απόλυτα κατάλληλες για εξωτερικές δραστηριότητες. Προορισμοί όπως το Κερνς, η πύλη προς τον τροπικό βορρά του Κουίνσλαντ, το παραθαλάσσιο χωριό του Πορτ Ντάγκλας και το νησί Hamilton θα είναι αρκετά ήπιο για να κολυμπήσετε και να γνωρίσετε τον Μεγάλο Κοραλλιογενή Ύφαλο και το τροπικό δάσος Daintree. Ένα άλλο που πρέπει να δείτε εδώ: The Whitsundays, ένα αρχιπέλαγος 74 τροπικών νησιών στα ανοιχτά της ακτής του Κουίνσλαντ, δίπλα στον ύφαλο. Το Εθνικό Πάρκο Uluru-Kata Tjuta, όπου βρίσκεται ο μεγάλος, κόκκινος μονόλιθος από ψαμμίτη, παλαιότερα γνωστός ως Ayers Rock, είναι επίσης ένα εξαιρετικό σημείο αυτή την εποχή του χρόνου.

Σιγκαπούρη

Μία από τις μικρότερες και πιο πυκνοκατοικημένες χώρες του κόσμου, η Σιγκαπούρη αποτελείται από ένα κυρίως νησί και πάνω από 60 μικρότερα στη χερσόνησο του Μαλάι. Εδώ μπορεί κανείς να εξερευνήσει την τεράστια ποικιλία άγριας ζωής, ενώ παρά το μικρό της μέγεθος μας περιμένουν χιλιάδες δραστηριότητες.

Οι επιλογές για φαγητό και ποτό είναι ατελείωτες, από τα 49 εστιατόρια που περιλαμβάνονται στη λίστα με τα αστέρια Michelin της Σιγκαπούρης για το 2021 μέχρι πολλά κέντρα μικροπωλητών που σερβίρουν φθηνό, τοπικό comfort food.

Ισραήλ

Ένας ιερός τόπος για πολλούς θρησκευόμενους, το Ισραήλ προσφέρει πολλές επιλογές διασκέδασης, μεταξύ των οποίων το παραθαλάσσιο θέρετρο Εϊλάτ, στην Ερυθρά θάλασσα και το ορεινό φρούριο Μασάντα. Άλλα μέρη που πρέπει να δείτε σε αυτήν τη μικρή χώρα, περίπου στο ίδιο μέγεθος με την πολιτεία του Νιου Τζέρσι είναι η ιερή πόλη της Ιερουσαλήμ αλλά και το Τελ Αβίβ, μια πολυσύχναστη κοσμοπολίτικη μεσογειακή πόλη.

Το Ισραήλ φημίζεται για το άφθονο πρωινό του που περιλαμβάνει τα πάντα, από σαλάτες λαχανικών, χούμους, τυριά και ψάρια μέχρι αυγά, ψωμιά και αρτοσκευάσματα.

Γαλλία

Αυτή η πάντα δημοφιλής ευρωπαϊκή χώρα προσφέρει μια μεγάλη ποικιλία από αξιοθέατα και περιπέτειες αυτό το καλοκαίρι έξω από την πρωτεύουσα του Παρισιού. Τον επόμενο μήνα στη Μασσαλία θα ανοίξει το Cosquer Mediterranee, ένα πλήρες αντίγραφο του προϊστορικού σπηλαίου Cosquer, διακοσμημένο με πίνακες και χαρακτικά. Υπάρχουν επίσης επιλογές για λάτρεις της αστρονομίας, του κρασιού αλλά και της τζαζ, καθώς τον Ιούλιο θα πραγματοποιηθεί στην Αντίπ το φεστιβάλ Jazz a Juan που θα περιλαμβάνει ονόματα όπως οι John Legend, Trombone Shorty και Van Morrison

Μεγάλη Βρετανία

Jim Holden, English Heritage via AP



Φέτος το καλοκαίρι το νησί προγραμματίζει μια σειρά από φαντασμαγορικές εκδηλώσεις με αφορμή το πλατινένιο Ιωβηλαίο της βασίλισσας Ελισάβετ, λέει η ιστοσελίδα αναφερόμενη σε κάποιες από αυτές, επισημαίνοντας ότι για πρώτη φορά ο Πύργος του Λονδίνου θα διανθιστεί από εκατομμύρια λουλούδια.

Νέα Υόρκη

Όπως πάντα, το Μεγάλο Μήλο υποδέχεται τους επισκέπτες με νέα ξενοδοχεία. Το Hard Rock Hotel New York στη Δυτική 48η οδό άνοιξε στο κέντρο του Μανχάταν τον περασμένο μήνα, αποτείοντας φόρο τιμής στα στούντιο ηχογράφησης και στα καταστήματα μουσικής που κάποτε πλαισίωναν αυτόν τον δρόμο, προσφέροντας ζωντανή μουσική σε όλους τους δημόσιους χώρους.

Επίσης στο κέντρο της πόλης, στην Πέμπτη Λεωφόρο και στην 57η Οδό, θα βρίσκεται το πολυτελές Aman New York, που ανοίγει στις 2 Αυγούστου, ένα ξενοδοχείο 83 σουιτών στο εμβληματικό Κτήριο Crown. Αυτό θα περιλαμβάνει ιταλικά και ιαπωνικά εστιατόρια, μια βιβλιοθήκη κρασιού, κήπο, τζαζ κλαμπ με ζωντανές παραστάσεις αλλά και ένα σπα.

World Disney World

AP Photo/Ted Shaffrey

Αυτός ο θρυλικός προορισμός - ο οποίος θα συνεχίσει τους εορτασμούς για την 50η επέτειό του που ξεκίνησε τον περασμένο Οκτώβριο έως τον Μάρτιο του 2023 -- προσφέρει πολλά νέα αξιοθέατα. Το Star Wars: Galactic Starcruiser χαρακτηρίζεται ως μια συναρπαστική περιπέτεια δύο διανυκτερεύσεων, όπου οι ταξιδιώτες μπορούν να ζήσουν «μια προσωπική εμπειρία και να ταξιδέψουν στην περιπέτεια του Star Wars». Αυτό είναι όμως ένα μόνο από τα δεκάδες πράγματα που μπορούν να κάνουν εκεί.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ