ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Γαλλικό τουριστικό περιοδικό «αποθεώνει» την Πάρο

Γαλλικό τουριστικό περιοδικό «αποθεώνει» την Πάρο
«Στην πραγματικότητα, αυτό το ελληνικό νησί έχει τα πάντα για να σαγηνεύσει τους επισκέπτες του. Εκεί θα ανακαλύψετε όλα τα θαύματα της Ελλάδας», αναφέρει το γαλλικό τουριστικό περιοδικό Tourmag Δήμος Πάρου/MTC Group

Εκτενές αφιέρωμα στην Πάρο φιλοξενεί το ηλεκτρονικό γαλλικό τουριστικό περιοδικό Tourmag περιγράφοντας τα μέρη που πρέπει να επισκεφτεί όποιος βρεθεί στο νησί.

«Το νησί της Πάρου προσελκύει αρκετούς τουρίστες κάθε χρόνο πρόθυμους για περιπέτεια, παραλίες και ήλιο. Είναι πράγματι ένα από τα πιο επισκέψιμα των Κυκλάδων», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενο στις πιο όμορφες τοποθεσίες «που δεν πρέπει να χάσετε» γράφει:

«Το τρίτο μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων, η Πάρος, παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τους λάτρεις των ταξιδιών και των ανακαλύψεων καθώς και καταδύσεις στην ανοιχτή θάλασσα και ξεχωρίζει για την ιστορική του κληρονομιά που χρονολογείται πολλές χιλιετίες, το μεσογειακό του κλίμα και την πολιτιστική του κληρονομιά. Προσθέστε σε αυτά τις παραλίες της με τα γαλανά νερά και τα άτυπα χωριά της. Η επίσκεψη είναι απαραίτητη!»

Και προσθέτει: «Στην πραγματικότητα, αυτό το ελληνικό νησί έχει τα πάντα για να σαγηνεύσει τους επισκέπτες του. Εκεί θα ανακαλύψετε όλα τα θαύματα της Ελλάδας του Αιγαίου. Ανάμεσα στα λευκά σπίτια , τα κρυστάλλινα νερά ή τις όμορφες παραλίες , το νησί της Πάρου μπορεί να σας εκπλήξει κατά τη διαμονή σας. Βαφτισμένο το "πολύπλευρο νησί", αξιοποιεί την ευκαιρία να προσφέρει στους τουρίστες ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων. Οι πιο σημαντικές παραμένουν οι ναυτικές δραστηριότητες που περιλαμβάνουν windsurfing, kitesurfing και wakeboarding.

Οι λάτρεις των καταδύσεων και του κολύμβησης με αναπνευστήρα μπορούν να εξασκήσουν τις αγαπημένες τους δραστηριότητες εδώ. Αυτός είναι και ο καλύτερος τρόπος για να ανακαλύψετε τους θησαυρούς του βυθού των Κυκλάδων. Τα περισσότερα από τα παραθαλάσσια θέρετρα στην Πάρο είναι πραγματικά αγαπημένα για τους παραθεριστές που αναζητούν μια υποβρύχια απόδραση. Τούτου λεχθέντος, θα έχουν το προνόμιο, για παράδειγμα, να εξερευνήσουν το ναυάγιο του Arado, να εξερευνήσουν το υποθαλάσσιο σπήλαιο της νησίδας Μακρονήσι ή να επισκεφθούν το μάτι του Ποσειδώνα.Για περισσότερες συγκινήσεις, κανό και το θαλάσσιο καγιάκ είναι επίσης μια από τις δραστηριότητες που δεν πρέπει να χάσετε στο νησί. Για να το κάνετε αυτό, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να νοικιάσετε ένα σκάφος σε κάποιο λιμάνι ή να ζητήσετε τις υπηρεσίες ξεναγήσεων. Κατά τη διάρκεια της διαμονής σας, μπορείτε επίσης να επιδοθείτε σε ιστιοσανίδα».

Δείτε το δημοσίευμα πατώντας εδώ

Στη συνέχεια το περιοδικό συνιστά στους επισκέπτες να μείνουν περισσότερο από μία ημέρα στην Πάρο και περιγράφει τοποθεσίες όπως το Πάρκο Πάρου και χωριά όπως το Πίσω Λιβάδι, ο Πρόδομος, η Μάρπησσα και τα Μάρμαρα που, όπως αναφέρει «μπορείτε να εξερευνήσετε με την οικογένεια, τους φίλους ή μόνοι σας».

Ειδική αναφορά, τέλος, γίνεται και για τις παραλίες του νησιού. «Οι πιο περίεργοι μπορούν να πάνε στις Κολυμπήθρες για να θαυμάσουν την στολισμένη με μεγάλους βράχους παραλία της. Αυτή είναι μια από τις πιο όμορφες παραλίες της Πάρου. Μια από τις πιο επισκέψιμες ονομάζεται χρυσή παραλία. Αυτή η παραλία είναι μια από τις αξέχαστες κατά τη διαμονή σας σε αυτό το μαργαριτάρι του Αιγαίου. Όπως υποδηλώνει το όνομά της, είναι μια παραλία με ψιλή χρυσή άμμο που αποτελείται από γυάλινα στοιχεία. Αυτοί οι κόκκοι εκμεταλλεύονται πλήρως το ηλιακό έγκαυμα για να λάμψουν. Είναι ένα μοναδικό και εξαιρετικό μέρος στο νησί για να θαυμάσετε το ηλιοβασίλεμα με διαφορετικό τρόπο. Εκτός από τη Χρυσή Ακτή, ο μικρός κολπίσκος φωλιάζει στο λιμάνι της Νάουσας έχει ένα παραθαλάσσιο θέρετρο διάσπαρτο με μικρά λευκά σπίτια. Αυτή η πανέμορφη γοητευτική παραλία έχει λίγη άμμο, αλλά η μάλλον διακριτική της πλευρά της επιτρέπει να συγκαταλέγεται στις πιο όμορφες παραλίες της Πάρου . Μια άλλη μεγάλη παραλία με λευκή άμμο αξίζει επίσης μια επίσκεψη κοντά στο κέντρο της Παροικιάς. Αυτό ονομάζεται Λιβάδια και είναι ιδανικό για ψαροντούφεκο λόγω των κρυστάλλινων νερών του. Μια επίσκεψη στην παραθαλάσσια πόλη της Αλυκής μπορεί επίσης να σημαδέψει το πνεύμα κατά τη διάρκεια μιας απόδρασης στην Πάρο. Αυτή η παραλία υπόσχεται στους επισκέπτες της μια χαλαρωτική ατμόσφαιρα μακριά από τον μαζικό τουρισμό. Έτσι, μπορούν να λουστούν ήσυχα σε γαλαζοπράσινα και ήρεμα νερά, όλα περικυκλωμένα από βότσαλα μέχρι εκεί που βλέπει το μάτι. Αυτό το καταφύγιο βρίσκεται στους πρόποδες των λόφων και προσφέρει πρόσκληση για χαλάρωση και διαλογισμό. Στα βόρεια του νησιού βρίσκεται η παραλία Μοναστήρι. Είναι ιδιαίτερα κατάλληλο για τους λάτρεις των πάρτι. Σε αντίθεση με άλλες παραλίες, υπάρχουν μπαρ που προσφέρουν αρκετά ζωντανή ατμόσφαιρα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ