ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Βίσεγκραντ: Στο μεταίχμιο της Δυτικής και Ανατολικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας

Βίσεγκραντ: Στο μεταίχμιο της Δυτικής και Ανατολικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας
Η διαδρομή από τα σύνορα περνά μέσα από ένα φανταστικό φαράγγι, ενώ φτάνοντας κανείς στην πόλη, θα εντυπωσιαστεί από τα σμαραγδένια χρώματα του ποταμού Δρίνου που κυλάει ανάμεσά της Screen Grab/YouTube/Travel Inspiration

Το Βίσεγκραντ είναι μια άκρως ζωντανή και γραφική πόλη της Βοσνίας - Ερζεγοβίνης, μόλις 10 χιλιόμετρα από τα Σύνορα της Σερβίας.

Η διαδρομή μάλιστα από τα σύνορα πραγματοποιείται μέσα από ένα φανταστικό φαράγγι, ενώ φτάνοντας κανείς στην πόλη, θα εντυπωσιαστεί με μιας από τα υπέροχα σμαραγδένια χρώματα του ποταμού Δρίνου που κυλάει ανάμεσά της.

Αυτή η μικρή παραποτάμια πόλη της ανατολικής Βοσνίας - Ερζεγοβίνης, κατά το παρελθόν αποτελούσε το φυσικό σύνορο μεταξύ της Δυτικής και της Ανατολικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας.

Στις 6 Απριλίου του 1992, βομβαρδίστηκε από το γιουγκοσλαβικό πυροβολικό, κυρίως όμως οι γειτονιές της πόλης που κατοικούσαν Βόσνιοι μουσουλμάνοι, όπως επίσης και τα γειτονικά χωριά με βοσνιακό πληθυσμό, όμως στις μέρες μας τίποτα δεν θυμίζει αυτά τα τρομακτικά γεγονότα του παρελθόντος.

Δείτε το εντυπωσιακό βίντεο του Travel Inspiration

Το Βίσεγκραντ έγινε γνωστό από την υπέροχη γέφυρα Mehmed Pasa Sokolovic, χτισμένη από τον αρχιτέκτονα της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, Mimar Sinan το έτος 1571, όπου από το 2007 και έπειτα, συμπεριλήφθηκε στα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Unesco, ενώ ενέπνευσε πολλούς καλλιτέχνες με την εκπληκτική της ομορφιά.

Οφείλει δε την παγκόσμια αναγνώρησή της στον βραβευμένο με Νόμπελ Λογοτεχνίας συγγραφέα, Ivo Andrić για το έργο του "Το γεφύρι του Δρίνου".

Ταξιδεύοντας κανείς στο Βίσεγκραντ, αξίζει να περιπλανηθεί στα υπέροχα στενά σοκάκια του πλάι στον ποταμό, να γευτεί τις ιδιαίτερα πικάντικες ανατολίτικες γεύσεις του, μα και να περπατήσει στην γνωστή "Πέτρινη Πόλη" του, μια μικρή πόλη αφιερωμένη στον διάσημο συγγραφέα, όπου άνοιξε επίσημα για το κοινό τον Ιουνίου του 2014 και στους κόλπους της μπορεί κανείς να δει το ινστιτούτο του Ivo Andric με κέντρο για τις σλαβικές γλώσσες, την Ακαδημία Καλών Τεχνών, το Δημαρχείο, την Εκκλησία του Αγίου Λαζάρου, το αναγεννησιακό θέατρο, τον κινηματογράφο, καφέ και μπαρ, καθώς έχει και αρκετές επιλογές διαμονής.

Το Βίσεγκραντ απέχει 115 χιλιόμετρα από το Σαράγεβο, την πρωτεύουσα της Βοσνίας από όπου και συνδέεται τόσο οδικώς, όσο και με τρένο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ