ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Στην «κορυφή» της προτίμησης των Γερμανόφωνων τουριστών η Σίφνος

Στην «κορυφή» της προτίμησης των Γερμανόφωνων τουριστών η Σίφνος
Η θαλάσσια περιοχή της Σίφνου στις δυτικές Κυκλάδες EUROKINISSI / ΜΠΟΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Στην «κορυφή» των επιλογών των τουριστών από τη Γερμανία και την Αυστρία βρίσκεται η Σίφνος για την καλοκαιρινή σεζόν του 2023, σύμφωνα με δημοσιεύματα του διεθνούς τύπου.

Ειδικότερα, το νησί των δυτικών Κυκλάδων συγκαταλέγεται στους καλύτερους προορισμούς για διακοπές χωρίς συνωστισμό στην Ελλάδα, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η Γερμανική ιστοσελίδα, Reise Reporter.

Η ίδια αναφέρει πως «η Σίφνος είναι ένας παράδεισος για πεζοπόρους και καλοφαγάδες. Παρά τη δημοφιλία του, το νησί του Τσελεμεντέ συνεχίζει να διατηρεί αναλλοίωτη την αυθεντικότητα του».

https://www.instagram.com/p/CpuGkCHIsjo

Στο ίδιο μήκος κύματος, κινείται και η Αυστριακή εφημερίδα Kleine Zeitung η οποία θεωρεί τη Σίφνο ως έναν από τους προορισμούς που οι Αυστριακοί δεν πρέπει να παραλείψουν από τα φετινά ταξιδιωτικά τους πλάνα για Ελλάδα.

«Το κάλεσμα μας για ποιοτικές διακοπές βρίσκει σημαντική ανταπόκριση στο εξωτερικό. Ο προορισμός έχει τη δική του δυναμική όπως φάνηκε και πέρυσι που «σπάσαμε» το φράγμα των αφίξεων του 2019 για τη διάρκεια της σεζόν.


Γερμανία και Αυστρία θεωρούνται σημαντικές αγορές- στόχοι και για τον λόγο αυτό, δρομολογούμε συγκεκριμένες δράσεις», αναφέρει η Δήμαρχος Σίφνου Μαρία Ναδάλη.

Σημειώνεται πως, μετά τη μεγαλύτερη διεθνή έκθεση τουρισμού ITB 2023 στο Βερολίνο όπου έγιναν προγραμματισμένες συναντήσεις με ταξιδιωτικούς συντάκτες εφημερίδων και ιστοσελίδων, η Σίφνος με τη βοήθεια του Γραφείου ΕΟΤ Αυστρίας και του Ιωάννη Ραφαλιά προβάλλεται και στην έκθεση τουρισμού της Βιέννης Ferien Messe που θα διαρκέσει έως τις 19 Μαρτίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ