ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Το μεγαλύτερο ταξίδι με λεωφορείο στον κόσμο - Από ποιες χώρες θα περάσει

Το μεγαλύτερο ταξίδι με λεωφορείο στον κόσμο - Από ποιες χώρες θα περάσει
Το όχημα περιγράφεται ως «ένα πολυτελές λεωφορείο ειδικά σχεδιασμένο για άνετα ταξίδια μεγάλων αποστάσεων» CNNi/ Adventures Overland

Θέλετε να περάσετε δύο μήνες ταξιδεύοντας οδικώς από την Κωνσταντινούπολη ως το Λονδίνο χωρίς να χρειαστεί ποτέ να καθίσετε πίσω από το τιμόνι;

Η ινδική εταιρεία Adventures Overland πρόκειται να ξεκινήσει αυτό που αποκαλείται ως «το μεγαλύτερο ταξίδι με λεωφορείο στον κόσμο».

Η αναχώρηση είναι προγραμματισμένη για τον Αύγουστο και το ταξίδι, διάρκειας 56 ημερών, είναι διαθέσιμο για έως και 30 επιβάτες. Θα εκτείνεται σε 22 χώρες, μεταφέροντας ταξιδιώτες από τη μεγαλύτερη πόλη της Τουρκίας, μέσω των Βαλκανίων, της Ανατολικής Ευρώπης, της Σκανδιναβίας και της Δυτικής Ευρώπης, στην πρωτεύουσα του Ηνωμένου Βασιλείου.

Μια διέλευση φέρι στον Κόλπο της Φινλανδίας, μια επίσκεψη στο Βόρειο Ακρωτήρι (ή Nordkapp) - το βορειότερο σημείο της ηπειρωτικής Ευρώπης- και μια κρουαζιέρα κατά μήκος των Νορβηγικών Φιόρδ περιλαμβάνονται στα σημαντικότερα σημεία του ταξιδιού των 12.000 χιλιομέτρων.

Ολόκληρο το πακέτο, το οποίο θα κοστίζει στους ταξιδιώτες περίπου 24.300 δολάρια, περιλαμβάνει καθημερινό πρωινό, μαζί με 30 μεσημεριανά γεύματα και δείπνα, καθώς και όλες τις διαμονές στο ξενοδοχείο (για δύο άτομα).

Ενώ ένα ταξίδι με λεωφορείο για δύο μήνες μπορεί να μην ακούγεται ιδιαίτερα ελκυστικό για κάποιους, το όχημα περιγράφεται ως «ένα πολυτελές λεωφορείο ειδικά σχεδιασμένο για άνετα ταξίδια μεγάλων αποστάσεων».

Οι επιβαίνοντες θα μπορούν να χαλαρώσουν σε ρυθμιζόμενα ανακλινόμενα καθίσματα «με άφθονο χώρο για τα πόδια» και να επωφεληθούν από τις θύρες AUX και USB, έναν αναδιπλούμενο δίσκο και θήκες για μπουκάλια και ποτήρια. Κάθε επιβάτης επιτρέπεται να φέρει μαζί του δύο «βαλίτσες πλήρους μεγέθους».

CNNi/ Adventures Overland

Το λεωφορείο για το Λονδίνο επινοήθηκε ως εναλλακτική λύση στην ετήσια διαδρομή Road to London της Adventures Overland, εν μέρει εμπνευσμένη από τα λεωφορεία Hippie Trail που ταξίδευαν σε όλο τον κόσμο κατά τις δεκαετίες του 1950 και του 1960, η οποία επρόκειτο να ξεκινήσει το 2021.

Ωστόσο, η διαδρομή, η οποία κάλυπτε προορισμούς όπως η Μιανμάρ, η Κίνα και η Ρωσία, που αυτή τη στιγμή είναι κλειστή για διεθνείς επισκέπτες, δεν μπόρεσε να ξεκινήσει όπως αναμενόταν.

Το Adventures Overland ιδρύθηκε από τους επιχειρηματίες Tushar Agarwal και Sanjay Madan το 2012, οι οποίοι συνέχισαν να οργανώνουν διάφορες αποστολές από την Ινδία στο Λονδίνο, στις οποίες οι ταξιδιώτες φέρνουν τα δικά τους αυτοκίνητα και ταξιδεύουν σε κομβόι, καθώς και ταξίδια σε Ισλανδία και Ρωσία, προτού παρουσιάσουν το πρώτο τους ταξίδι με ηπειρωτικό λεωφορείο.

«Κάθε μεμονωμένη διαδρομή σε κάθε χώρα έχει ελεγχθεί για να διασφαλιστεί ότι το ταξίδι είναι απρόσκοπτο, ώστε οι συμμετέχοντες στο λεωφορείο προς το Λονδίνο να μπορούν να επιβιβαστούν έχοντας τη γνώση και τη σιγουριά ότι βρίσκονται σε ασφαλή χέρια», λέει ο Agarwal σε δήλωση στο CNNi.

«Η παροχή μιας εξειδικευμένης και αριστοκρατικής εμπειρίας σε ένα ασφαλές περιβάλλον είναι η κορυφαία προτεραιότητά μας. Αναλαμβάνουμε την τεκμηρίωση, τη γραφειοκρατία, τις βίζες και τις άδειες για να διασφαλίσουμε ότι όλη η εστίαση των συμμετεχόντων είναι στην εμπειρία του ταξιδιού».

Σύμφωνα με το Παγκόσμιο Ρεκόρ Γκίνες, η μεγαλύτερη διαδρομή με λεωφορείο στον κόσμο τρέχει για 6.200 χιλιόμετρα, συνδέοντας τη Λίμα του Περού με το Ρίο ντε Τζανέιρο στη Βραζιλία.

Πέρυσι, η ελβετική σιδηροδρομική εταιρεία Rhaetian Railway σημείωσε το ρεκόρ για το μακρύτερο τρένο στον κόσμο με την λειτουργία ενός τρένου μήκους 1,9 χιλιομέτρων με 100 βαγόνια που ταξιδεύει κατά μήκος της γραμμής Albula/Bernina από την Preda στο Berguen.

Το λεωφορείο για το Λονδίνο έχει προγραμματιστεί να αναχωρήσει από την Κωνσταντινούπολη στις 7 Αυγούστου και να φτάσει στο Λονδίνο την 1η Οκτωβρίου.

‘World’s longest’ bus journey will take 56 days to cross Europe Tamara Hardingham-Gill, CNN

ΔΗΜΟΦΙΛΗ