ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Στο… σφυρί για τιμή – έκπληξη νησί στη Σκωτία

Στο… σφυρί για τιμή – έκπληξη νησί στη Σκωτία
Το νησί που πωλείται From Ansell Media/Galbraith

Μήπως θέλετε να αγοράσετε το δικό σας νησί, να απομονωθείτε και να αλλάξετε για πάντα τον τρόπο ζωής σας; Ιδού η ευκαιρία σας…

Το νησάκι Μπαρλόκο, που βρίσκεται στις νότιες ακτές της Σκοτίας, βγήκε στο… σφυρί και μπορείτε να το αποκτήσετε για κάτι παραπάνω από 171.000 ευρώ!

«Υπάρχει κάτι πολύ ρομαντικό στο να έχει κάποιος ένα ιδιωτικό σκωτσέζικο νησί, όπου θα μπορείτε να ηρεμήσετε από το άγχος της καθημερινότητας και να απολαύσετε τη γαλήνη και το πανέμορφο φυσικό περιβάλλον» λέει σε ανακοίνωσή του ο Άρον Έντγκαρ του μεσιτικού γραφείου Galbraith, το οποίο έχει αναλάβει την πώληση της έκτασης.

Προσοχή, όμως: μην ελπίζετε ότι θα μπορείτε να μετακινείστε εύκολα από και προς τη δουλειά σας, ούτε ότι θα έχετε τη δυνατότητα να… πεταχτείτε σε ένα κατάστημα για να αγοράσετε κάτι που ξεχάσατε.

Η κοντινότερη πόλη βρίσκεται σε απόσταση περίπου 10 χιλιόμετρα μακριά ενώ ο κοντινότερος σταθμός του τρένου απέχει μια ώρα.

Μια επίσκεψη στο Εδιμβούργο, την πρωτεύουσα της Σκωτίας, είναι… εκδρομή 160χλμ.

Το καταπράσινο νησάκι, με τα απόκρημνα βράχια και τα μαγευτικά θαλασσινά τοπία, έχει έκταση 101 στρέμματα αλλά δεν υπάρχει κατοικία ούτε άλλα κτήρια.

Το καταπράσινο νησάκι / From Ansell Media/Galbraith

Όπως γράφει το CNNi, υπάρχει μόνο μια μικρή λίμνη, για να πίνουν νερό οικόσιτα ή και άγρια ζώα.

Κανένας δεν έχει επιβάλει ποτέ αίτημα στην πολεοδομία για να χτίσει στο νησί και οι επίδοξοι αγοραστές θα πρέπει να διερευνήσουν εάν επιτρέπεται η ανοικοδόμηση.

Και πώς φτάνει κανείς σε αυτό το νησάκι;

Στην άμπωτη, μπορείτε να περπατήσετε μέχρι το νησί ή να περάσετε με τρακτέρ ή κάποιο άλλο μεγάλο όχημα.

Διαφορετικά, υπάρχει μια παραλία με βότσαλα όπου μπορείτε να δέσετε ένα μικρό σκάφος ή βάρκα –«η τέλεια βάση για να εξερευνήσετε το νησί, να κάνετε μια… παγωμένη βουτιά ή να διοργανώσετε ένα παραθαλάσσιο πικνίκ», όπως λέει ο μεσίτης.

Το νησάκι φιλοξενεί σπάνια είδη πουλιών και εντυπωσιακή χλωρίδα και ο Έντγκαρ υποστηρίζει ότι το μεσιτικό γραφείο αναμένει μεγάλο ενδιαφέρον από πολίτες εντός και εκτός της Βρετανίας για την αγορά αυτού του μικρού… παράδεισου.

Μια... υπέροχη επένδυση -αρκεί να αντέχετε τη βροχή.

This uninhabited Scottish island could be yours for $190,000, by Issy Ronald, CNN

ΔΗΜΟΦΙΛΗ