ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Η Βρετανίδα που έχει γίνει viral με τα κόλπα για πιο οικονομικές διακοπές

Η Βρετανίδα που έχει γίνει viral με τα κόλπα για πιο οικονομικές διακοπές
Η Τσέλσι Ντίκενσον επιδεικνύει ένα από τα αγαπημένα packing hack της, το γιλέκο ψαρέματος Chelsea Dickenson

«Ίσως θα έπρεπε να φορέσω όλα τα ρούχα μου ταυτόχρονα», είναι μια σκέψη που πιθανόν να έχει περάσει από το μυαλό σας, τη στιγμή που καλείστε να πληρώσετε επιπλέον για την υπέρβαρη βαλίτσα σας στο αεροδρόμιο.

Σε αυτό το σημείο αναλαμβάνει δράση η ειδική σε θέματα πακεταρίσματος Τσέλσι Ντίκενσον.

«Μπορείτε οπωσδήποτε να πακετάρετε λιγότερα στις βαλίτσες σας. Και σας υπόσχομαι ότι αυτό θα κάνει τις διακοπές σας καλύτερες», λέει η Ντίκενσον στο CNNi.

Η Ντίκενσον, μία 33χρονη ταξιδιώτισσα από το Ηνωμένο Βασίλειο, ίδρυσε την ιστοσελίδα Cheap Holiday Expert για να παρέχει συμβουλές και κόλπα για οικονομικές διακοπές, ανάμεσά τους και λύσεις για το πακετάρισμα που έχουν γίνει viral.

Μία από αυτές είναι το γιλέκο ψαρέματος με τις πολλές τσέπες, που χρησιμοποιεί όταν ταξιδεύει με αεροπλάνο.

Σε μια πρόσφατη πτήση της EasyJet από το Λονδίνο προς τη Λισαβόνα, η Ντίκενσον φόρεσε το γιλέκο και γέμισε τις τσέπες του με διάφορα αντικείμενα, από μπικίνι μέχρι… λάπτοπ.

https://www.instagram.com/reel/CnNRmsItooH/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

«Το γιλέκο ψαρέματος είναι σαν τα μπουφάν ή τα σακάκια. Τι κάνετε με τα αυτά; Τα βάζετε σε ένα δίσκο. Βγάζετε τα πάντα από τις τσέπες σας; Όχι, δεν το κάνετε στα μπουφάν και τα σακάκια, οπότε γιατί να το κάνετε σε ένα γιλέκο ψαρέματος; Είναι εντελώς το ίδιο», λέει η Ντίκενσον, που επισημαίνει ότι το προσωπικό ασφαλείας του αεροδρομίου δεν ανησυχεί για το επιτρεπόμενο όριο αποσκευών, απλώς βεβαιώνεται ότι δεν μεταφέρετε παράνομα αντικείμενα ή πολλά υγρά.

Στο αεροπλάνο, η Ντίκενσον έβγαλε το γιλέκο και το τοποθέτησε σε ένα από τα ντουλαπάκια πάνω από τα καθίσματα, και το ξαναφόρεσε όταν έφθασε στον προορισμό της.

Συμβουλές και κόλπα

Το γιλέκο ψαρέματος είναι μόνο ένα από τα πολλά packing hacks που μοιράζεται η Dickenson με τους χιλιάδες ακολούθους της στο TikTok και το Instagram.

Σε μια άλλη πτήση από το Λονδίνο στη Βιέννη με τη Wizz Air, η Dickenson αντικατέστησε τον αφρό μνήμης στο μαξιλάρι αυχένα του ταξιδιού της με επτά ζευγάρια εσώρουχα, πέντε ζευγάρια κάλτσες, ένα ζευγάρι κολάν και δύο μπλουζάκια. Έβαλε το ταξιδιωτικό μαξιλάρι σε ένα δίσκο ασφαλείας «χωρίς πρόβλημα» και πέρασαν από την πύλη «χωρίς ερωτήσεις».

https://www.instagram.com/reel/CckvloejbI0/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Και το καλύτερο, λέει η Ντίκενσον, είναι ότι το μαξιλάρι ήταν ακόμα σούπερ άνετο όταν ακούμπησε το κεφάλι της πάνω του κατά τη διάρκεια της πτήσης.

Η Ντίκενσον έχει επίσης δοκιμάσει να γεμίσει ένα σουτιέν με ρούχα και στη συνέχεια να το φορέσει πάνω από τα ρούχα της και κάτω από το παλτό της. Το κόλπο πέτυχε, αν και η ίδια παραδέχεται ότι μπορεί να οδηγήσει σε στιγμές αμηχανίας και η ποσότητα ρούχων που μπορείς να εξοικονομήσεις ίσως να μην δεν αξίζει τον κόπο. Γι’ αυτό και προτιμάει το γιλέκο ψαρέματος και το μαξιλάρι αυχένα.

https://www.instagram.com/reel/CofRNOeoumT/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

«Έχω λάβει πολλά μηνύματα από ανθρώπους που έκαναν το κόλπο με το μαξιλάρι αυχένα» λέει η Ντίκενσον, που μάλιστα έχει τύχει να ακούσει άλλους ταξιδιώτες να το συζητούν σε ένα αεροδρόμιο.

Μία πιο συμβατική συμβουλή που δίνει η Ντίκενσον για το πακετάρισμα της βαλίτσας, είναι να σπάει κανείς το ταξίδι σε μέρες και να πακετάρει τα ρούχα που σκέφτεται να συνδυάσει κάθε μέρα. Θα πάρει λιγότερα απ’ ό,τι αν επέλεγε ρούχα στην τύχη.

«Τελικά, το θέμα είναι να το διασκεδάζεις και λίγο», λέει η Ντίκενσον για τα packing hacks της. «Ο στόχος μου είναι να τονίσω πόσο γελοίο είναι το γεγονός ότι πρέπει να πληρώνουμε τόσα πολλά χρήματα αν θέλουμε να πάρουμε μαζί μας οποιαδήποτε αποσκευή – έτσι λειτουργούν οι φτηνές αεροπορικές εταιρείες στις μέρες μας».

Δηλώνει απογοητευμένη από το υψηλό κόστος των ταξιδιών, ιδιαίτερα για τις οικογένειες, και το γεγονός ότι το κόστος αυτό μπορεί να γίνει εμπόδιο στις διακοπές.

«Οι άνθρωποι αξίζουν να ξεφύγουν, να έχουν αυτή τη στιγμή να χαλαρώσουν, να δουν κάτι καινούργιο», λέει η Ντίκενσον. «Για τα παιδιά που μεγαλώνουν - νομίζω ότι είναι ένα πολύ σημαντικό μέρος της εκμάθησης κάτι καινούργιου, της γνωριμίας με νέους πολιτισμούς».

Με πληροφορίες από: Meet the traveler behind social media’s viral packing hacks by Francesca Street, CNN

ΔΗΜΟΦΙΛΗ