TRAVEL

All day απόλαυση στον παραδεισένιο χώρο του Ναυτικού Ομίλου Ρόδου

All day απόλαυση στον παραδεισένιο χώρο του Ναυτικού Ομίλου Ρόδου

Μοναδικής αρχιτεκτονικής αισθητικής και γεύσης, ο πολυχώρος του Ναυτικού Ομίλου Ρόδου μοιάζει κομμάτι μιας ονειρικής πραγματικότητας.

Το σημείο όπου βρίσκεται «κοιτάζει» τη θέση που κάποτε υπήρχε ο Κολοσσός της Ρόδου, καθώς βρίσκεται στην είσοδο του λιμανιού, στο πλέον νευραλγικό και ιστορικό σημείο της πόλης, εκεί όπου στέκονται τα επίσης χαρακτηριστικά ελαφάκια.

Πρόκειται για έναν χώρο με συνολική έκταση που ξεπερνά τα 4.000 τετραγωνικά, μοιάζει με ένα ονειρικό, παραδεισένιο, ανεξάρτητο νησάκι μέσα στο λιμάνι, και περιλαμβάνει ένα beach bar που θυμίζει την παραλία του μυθικού Lido, ένα Mediterranean all day restaurant, spiritual bar με ασιατικό φαγητό, αλλά και ένα night club με live dj βραδιές και συναυλίες που θα αφήσει εποχή.

«Φιλοδοξούμε ο Ναυτικός Όμιλος Ρόδου να αποτελέσει το στολίδι της Δωδεκανήσου!» τονίζει ο διευθυντής του NOR project, Τάσος Κατέχης και προσθέτει:

«Αναβαθμίσαμε τις υπηρεσίες εστίασης και επιθυμούμε να αφήσει ο ΝΟΡ το αποτύπωμά του και να μείνει χαραγμένος στις καρδιές των συμπολιτών μας, όσο και των τουριστών που επισκέπτονται τη Ρόδο, ως ένα μοναδικής αρχιτεκτονικής αισθητικής και γεύσης σημείο του τόπου».

Tasos-Katexis--.jpg
Ο διευθυντής του NOR project, Τάσος Κατέχης

Στον πολυχώρο εντάσσεται και το Nautica club με πισίνα Ολυμπιακών προδιαγραφών για πόλο, κωπηλασία, αγώνες κολύμβησης, σχολή ιστιοπλοΐας και κολύμβησης και όπως αναφέρει ο κ. Κατέχης «Στα επόμενα χρόνια προβλέπεται η προσθαλάσσωση με υδροπλάνα μπροστά στο ΝΟΡ, ενώ σύντομα ειδικές navettes θα μεταφέρουν τους επισκέπτες από το ένα σημείο του νησιού στο άλλο και θα προγραμματίζονται transfers από τα ξενοδοχεία προς το χώρο του Ομίλου».

Ναυαρχίδες του ομίλου αποτελούν τα δύο εστιατόρια, το Mediterranean all day restaurant και το spiritual bar με ασιατικό φαγητό, τα οποία ανεβάζουν τον γαστρονομικό πήχη ψηλά! Ο Ελληνοαυστριακός chef Λυσίμαχος Δράκος έχοντας σπουδάσει τεχνολόγος τροφίμων και χημικός σε πανεπιστήμιο της Γερμανίας, αλλά και μαγειρική, επίσης στη Γερμανία, έγραψε πολλά χιλιόμετρα σε κουζίνες εστιατορίων σε Αυστρία, Ελβετία, Βέλγιο, Γερμανία, Γαλλία, Σλοβακία και Αθήνα, για να καταλήξει στη Ρόδο, λόγω της μεγάλης αγάπης του για τη θάλασσα και κατ’ επέκταση για το νησί.

Lysimachos.jpg
Ο Ελληνοαυστριακός chef Λυσίμαχος Δράκος

Και τα δύο εστιατόρια προσφέρουν υψηλής αισθητικής περιβάλλον με θέα στα γαλαζοπράσινα νερά της Ρόδου και προσκαλούν ντόπιους και επισκέπτες σε ένα γαστριμαργικό ταξίδι όπου τα αρώματα, οι υφές και οι γεύσεις εναλλάσσονται αρμονικά και με τόλμη.

«Το μπροστινό ασιατικό κομμάτι ακολουθεί τη φιλοσοφία ότι το φαγητό συνοδεύεται από ποτό και είναι όλα του share, όλα στη μέση, ενώ η φιλοσοφία του μεσογειακού εστιατορίου είναι στηριγμένη κυρίως πάνω στην αρχιτεκτονική του κτηρίου, το οποίο κρατάει από τους Ιταλούς, επομένως τα πιάτα έχουν ελληνικό και ιταλικό χαρακτήρα» αναφέρει ο σεφ.

Ποια είναι όμως τα πιάτα που ξεχωρίζει ο ίδιος και λατρεύουν οι καλεσμένοι του ΝΟΡ;

«Από τα sushi μας ξεχωρίζω το spicy tuna roll, το crumb cream roll με φρέσκια καβουρόψυχα και από τα σεβίτσε τα white με λαβράκι. Στα grill ξεχωριστή θέση έχει το rib eye με μια σάλτσα μανιταριών» λέει ο ταλαντούχος σεφ και συνεχίζει: «Στο μεσογειακής κουζίνας εστιατόριό μας έχουμε δώσει έμφαση στο ψάρι και στα θαλασσινά, διότι το εστιατόριο είναι πάνω στο κύμα! Ωστόσο, υπάρχουν εξαιρετικά πιάτα με κρέας, αλλά και vegetarian και vegan επιλογές. Ξεχωρίζω την αχινομακαρονάδα, η οποία φτιάχνεται με φρέσκους αχινούς, τη σφυρίδα φρικασέ, με χόρτα σύβραση και μια εσπούμα από αυγολέμονο, καθώς και το σπανακόρυζο που συνοδεύεται από μια σάλτσα μυδιών».

Οι μέρες και οι νύχτες στο Ναυτικό Όμιλο Ρόδου αποκτούν διαφορετικό χρώμα και γεύση, καθώς στις πολυτελείς εγκαταστάσεις του μπορεί κανείς να βρει έναν καμβά επιλογών: από γκουρμέ γεύσεις με ζεν διάθεση και φόντο το απέραντο γαλάζιο μέχρι signature cocktails με ωραίες μουσικές και κεφάτη ατμόσφαιρα στο night club του πολυχώρου.