ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Μία διαδρομή στην Άνδρο, το «διαμάντι» των Κυκλάδων

Μία διαδρομή στην Άνδρο, το «διαμάντι» των Κυκλάδων
Το νησί της Άνδρου EUROKINISSI/ΛΥΔΙΑ ΣΙΩΡΗ

Πλούσια σε φυσική ομορφιά, με σπουδαίο πολιτισμό και μεγάλο πλεονέκτημα το γεγονός ότι είναι το κοντινότερο στην Αττική νησί των Κυκλάδων, η Άνδρος αποτελεί έναν μοναδικό προορισμό για τους επισκέπτες και τις επισκέπτριές της. 

Τα καταγάλανα νερά και την άγρια ομορφιά της καταγράφει σε βίντεο ο john.nmz, που έχει αναρτήσει στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram, αποτυπώνοντας όλους τους λόγους για τους οποίους αξίζει κανείς να επισκεφθεί το νησί.

https://www.instagram.com/reel/CvFq_cvNrzC/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Το όνομα του νησιού, κατά την επικρατέστερη άποψη του Διόδωρου του Σικελιώτη, προέρχεται από τον στρατηγό Άνδρο, του Ραδάμανθυ, βασιλιά της Κρήτης.

Οι ντόπιοι συχνά αποκαλούν το νησί «βράχο», λόγω του βραχώδους των ακτών, καθώς και των βραχονησίδων που το περιβάλλουν. Ενδεικτικά αναφέρονται τα Γαυριονήσια, που βρίσκονται στη δυτική πλευρά του νησιού, έξω από το λιμάνι του Γαυρίου.

Σημαίνουσας σημασίας είναι και η σύγχρονη πολιτιστική παράδοση της Άνδρου, καθώς ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να επισκεφθεί αρκετά μουσεία και ιδρύματα, ενώ κάθε καλοκαίρι διοργανώνεται πλήθος εκδηλώσεων, που προσελκύουν πλήθος κόσμου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ