ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Αεροπορική εταιρεία βρήκε το μυστικό για να έχει καλή γεύση ο καφές στο αεροπλάνο

Αεροπορική εταιρεία βρήκε το μυστικό για να έχει καλή γεύση ο καφές στο αεροπλάνο
H Alaska Airlines δημιούργησε ένα χαρμάνι ειδικά προσαρμοσμένο για να ξεπερνά τις επιπτώσεις της αλλαγής στο υψόμετρο, που κάνουν τη γεύση του καφέ πιο πικρή και αδύναμη Alaska Airlines

Ένα από τα προβλήματα του ταξιδιού με αεροπλάνο, είναι σίγουρα και ο κακός καφές

Τη λύση υποστηρίζει ότι βρήκε η αεροπορική εταιρεία Alaska Airlines, δημιουργώντας ένα ειδικά προσαρμοσμένο χαρμάνι που δεν επηρεάζεται από τις επιπτώσεις της αλλαγής στο υψόμετρο, που κάνουν τη γεύση του καφέ πιο πικρή και αδύναμη.

Η γεύση και η όσφρηση είναι άρρηκτα συνδεδεμένες, και η αίσθηση της όσφρησης των ανθρώπων μεταβάλλεται σημαντικά στον ουρανό. Τα τρόφιμα και τα ποτά έχουν διαφορετική γεύση επειδή οι συμπιεσμένες καμπίνες των αεροπλάνων μειώνουν τα επίπεδα οξυγόνου στο αίμα, γεγονός που με τη σειρά του μειώνει την ικανότητα των οσφρητικών υποδοχέων (δηλαδή την ικανότητα όσφρησης). Ο εξαιρετικά ξηρός αέρας της καμπίνας, με επίπεδα υγρασίας χαμηλότερα από αυτά της ερήμου Σαχάρα, επηρεάζει επίσης τη μύτη.

https://www.instagram.com/reel/CyQtRR-LKtp/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Για να καταπολεμήσει αυτές τις επιδράσεις, η Alaska Airlines πειραματίστηκε εδώ και έναν χρόνο με διαφορετικούς καφέδες καταλήγοντας στο χαρμάνι Holler Mountain της εταιρείας Stumptown ως βάση, το οποίο στη συνέχεια εμπλούτισε με πιο έντονες νότες που έχουν γεύση ζαχαρωτού, καβουρδισμένου βουτύρου και καραμέλας, καθώς και ένα ίχνος αιθέριων ελαίων εσπεριδοειδών και εσάνς κερασιού. Ως αποτέλεσμα, οι νότες του καφέ έχουν μια πιο «σύνθετη» γεύση όταν καταναλώνονται στον αέρα.

Για να καταλήξει στον συγκεκριμένο καφέ, η εταιρεία δοκίμασε 20 διαφορετικές εκδοχές κατά τη διάρκεια πτήσεων. Θα ξεκινήσει να τον σερβίρει στους επιβάτες των αεροπλάνων της από την 1η Δεκεμβρίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ