ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Γιαγιά και εγγονή αεροσυνοδοί, μαζί στην ίδια πτήση

Γιαγιά και εγγονή αεροσυνοδοί, μαζί στην ίδια πτήση
Η Σίνθια Χεκ και η εγγονή της Χάνα σε πτήση της Southwest Airlines Hannah Heck and Cynthia Heck

Η Σίνθια Χεκ, 72 ετών, εργάζεται ως αεροσυνοδός στη Southwest Airlines για σχεδόν 20 χρόνια. Η εγγονή της Χάνα, 24 ετών, αποφάσισε να ακολουθήσει τα βήματά της μετά από ένα χρόνο κολεγιακών σπουδών, που την άφησε ανικανοποίητη.

Η Σίνθια θυμάται πάντα τη στιγμή που η 19χρονη Χάνα της τηλεφώνησε και της είπε ότι παρατάει το κολέγιο και θέλει να πετάξει. Οι δυο τους ήταν πάντα κοντά. «Αφού αποφοίτησα από το λύκειο, δεν ήμουν σίγουρη για το τι ήθελα να κάνω. Αλλά σκέφτηκα: "Νομίζω ότι θέλω να πάω να ταξιδέψω, νομίζω ότι θέλω να κάνω αυτό που κάνει η γιαγιά μου"», λέει η Χάνα.

Λίγο καιρό μετά, η Χάνα άρχισε να εργάζεται στη Mesa, μια περιφερειακή αεροπορική εταιρεία των ΗΠΑ. Μετά από μερικά χρόνια, έκανε αίτηση στη Southwest Airlines.

Όταν η αίτηση έγινε αποδεκτή και οι δύο ήταν πανευτυχείς. Η Χάνα μετακόμισε με τους παππούδες της, που σήμαινε ότι εκείνη και η Σίνθια θα είχαν ως βάση το ίδιο αεροδρόμιο: το Χάρι Ριντ του Λας Βέγκας.

Η Σίνθια ήταν παρούσα στην αποφοίτηση της Χάνα ως αεροσυνοδού το 2022 και καρφίτσωσε τα φτερά στην εγγονή της. Και κρυφά από εκείνη, σχεδίαζε να είναι μαζί της στην πρώτη της πτήση με τη Southwest.

aero2.jpg
Η Σίνθια ήταν παρούσα στην αποφοίτηση της Χάνα ως αεροσυνοδού και καρφίτσωσε τα φτερά στην εγγονή τηςHannah Heck and Cynthia Heck

Η πρώτη τους συνεργασία ήταν σουρεαλιστική και συναρπαστική ταυτόχρονα.

«Δεν μπορούσα να το πιστέψω. Κοίταξα πίσω και εκείνη στέκεται εκεί και κάνει τις ανακοινώσεις ή σερβίρουμε τα ποτά μας μαζί. Ήταν απίστευτο το γεγονός ότι μπορέσαμε να δουλέψουμε μαζί», θυμάται η Χάνα.

Η Σίνθια άρχισε να πετάει στις αρχές της δεκαετίας του 2000, αφότου εκείνη και ο σύζυγός της μετακόμισαν από τις μεσοδυτικές πολιτείες στο Λας Βέγκας. Εντόπισε μια αγγελία της Southwest στην εφημερίδα και πέρασε τρία χρόνια δουλεύοντας ως προσωπικό εδάφους προτού περάσει στα αεροπλάνα.

Τα καλά και τα κακά της δουλειάς

Ενώ η Σίνθια έκανε άλλες δουλειές στο παρελθόν και πέρασε χρόνια ανατρέφοντας τα παιδιά της, η Χάνα γνώρισε τη γιαγιά της μόνο ως αεροσυνοδό, που ταξίδευε σε όλο τον κόσμο.

Της άρεσε να ακούει τις ιστορίες της Σίνθια για τη δουλειά της και έχει ωραίες αναμνήσεις από τις πτήσεις μαζί της κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών της διακοπών.

Κι ενώ πίστευε πάντα ότι η δουλειά της γιαγιάς της ήταν λαμπερή και συναρπαστική, είδε και τις πιο δύσκολες πλευρές της ζωής των αεροσυνοδών. Συχνά η γιαγιά της έπρεπε να δουλεύει σε αργίες και να απουσιάζει από τις οικογενειακές χριστουγεννιάτικες συγκεντρώσεις.

Η Χάνα μεγάλωσε θαυμάζοντας την αεροσυνοδό γιαγιά τηςHannah Heck and Cynthia Heck

Η Χάνα ήταν ευγνώμων που είχε αυτές τις γνώσεις όταν τελικά ακολούθησε τα βήματα της γιαγιάς της και άρχισε να πετάει κι εκείνη. Η Σίνθια ήταν επίσης πρόθυμη να μεταδώσει τη σοφία της στην εγγονή της. «Λέω συνέχεια στη Χάνα: Εμείς πετάμε όλη την ώρα. Οπότε όλα είναι πολύ απλά και εύκολα για εμάς. Αυτοί οι επιβάτες, μερικές φορές πετούν μόνο μια φορά το χρόνο. Πρέπει να το λάβεις αυτό υπόψη σου και να βοηθήσεις αυτούς τους ανθρώπους. Έχουν ερωτήσεις, πρέπει να δείξεις λίγη συμπόνια», λέει η Σίνθια.

Μια ιδιαίτερη σχέση

Πέρα από τα ταξίδια και τις πτήσεις, οι δύο γυναίκες μοιράζονται την αγάπη τους για τη ραπτική και τη μαγειρική – δύο δεξιότητες που η Σίνθια δίδαξε στη Χάνα όταν ήταν μικρή. Τους αρέσει να μιλούν η μία στην άλλη και να μοιράζονται ιστορίες.

«Είναι απλά μια πολύ ιδιαίτερη σχέση που έχουμε. Ήμασταν πάντα κοντά. Έτσι, τώρα που κάνουμε το ίδιο πράγμα, νομίζω ότι είμαστε ακόμα πιο κοντά», λέει η Χάνα.

Εκείνη βρίσκεται ακόμα στην αρχή του ταξιδιού της ως αεροσυνοδός και ανυπομονεί για όλες τις πτήσεις και τις περιπέτειες που έχει μπροστά της. Η Σίνθια, από την άλλη πλευρά, πλησιάζει στο τέλος της καριέρας της – αν και επειδή αγαπάει τόσο πολύ τη δουλειά της, διστάζει να αποσυρθεί.

«Εθίζεσαι σε αυτή τη δουλειά και θα είναι δύσκολο, νομίζω, για μένα να παραιτηθώ», λέει.

Όταν η Σίνθια συνταξιοδοτηθεί, η Χανα ελπίζει να είναι στην τελευταία πτήση της γιαγιάς της – και ελπίζει ότι μαζί τους θα είναι επίσης ο πατέρας, ο αδελφός και ο παππούς της. «Θα είναι κάτι ξεχωριστό», λέει η Χάνα. «Αλλά δεν θέλω να το σκέφτομαι. Γιατί στο μυαλό μου, η γιαγιά θα πετάει για πάντα».

Με πληροφορίες από: Grandmother and granddaughter flight attendant duo hit the skies by Francesca Street, CNN

ΔΗΜΟΦΙΛΗ