ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

«Ωδή» Independent στις ελληνικές παραλίες - 7+1 εκπληκτικοί προορισμοί

«Ωδή» Independent στις ελληνικές παραλίες - 7+1 εκπληκτικοί προορισμοί
Τα κρυστάλλινα νερά της Πάργας EUROKINISSI

Ένα ρεπορτάζ «ωδή» στις ελληνικές παραλίες δημοσίευσε η βρετανική εφημερίδα The Independent, καταγράφοντας τους πιο μαγευτικούς όρμους και τους πιο απομονωμένους κολπίσκους, που αξίζει κανείς να επισκεφτεί. 

Παρά το γεγονός πως ο καιρός να έχει αρχίσει να θυμίζει χειμώνα και οι νύχτες να διαρκούν περισσότερο, σύμφωνα με την εφημερίδα «δεν είναι ποτέ πολύ νωρίς για να αρχίσετε να ονειρεύεστε ηλιόλουστες ημέρες, κρυστάλλινα νερά και λευκή άμμο, ιδανικά για την επόμενη μεγάλη καλοκαιρινή σας απόδραση».

Άγρια και κινηματογραφικά τοπία

Στην κορυφή των προορισμών που προτείνονται βρίσκεται η Κέρκυρα και το γραφικό χωριό Παλαιοκαστρίτσα στο οποίο σύμφωνα με το μύθο ότι αποβιβάστηκε ο Οδυσσέας κατά τη διάρκεια του μακρινού ταξιδιού του από την Τροία.

Η παραλία του χωριού έχει φόντο μια άγρια ομορφιά, καθώς γύρω της ξετυλίγονται βράχοι και ένα καταπράσινο τοπίο.

Η παραλία του χωριού ΠαλαιοκαστρίτσαΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ EUROKINISSI

Υπάρχουν πολλές τοπικές ταβέρνες και εστιατόρια σε κοντινή απόσταση, καθιστώντας το το ιδανικό μέρος για ένα μεσημεριανό γεύμα ή ένα ηλιοβασίλεμα.

Ακολουθεί η Κεφαλονιά και η μοναδική παραλία του Μύρτου, μια «ημισέληνος», με τα λευκά της βότσαλα να περιβάλλουν την γαλαζοπράσινη θάλασσα, που χρησιμοποιήθηκε ως τοποθεσία στην ταινία το Μαντολίνο του Λοχαγού Κορέλη του 2001.

Βρίσκεται στη βόρεια άκρη του νησιού, έχει ψηφιστεί ως η καλύτερη παραλία της χώρας αρκετές φορές, οπότε αξίζει το ταξίδι.

Το «φυσικό καταφύγιο» και η γαλάζια λιμνοθάλασσα της Κρήτης

Από τη λίστα δεν θα μπορούσε να λείπει η Κρήτη, η οποία αν και διαθέτει αμέτρητες επιλογές, για όλα τα γούστα το Ελαφονήσι ξεχωρίζει για την εφημερίδα.

Ένα νησάκι με ζεστή και ρηχή λιμνοθάλασσα, που φημίζεται για την όμορφη, ροζ κοραλλιογενή άμμο του. Αποτελεί επίσης διεθνώς αναγνωρισμένο φυσικό καταφύγιο, όπου θα βρείτε άγρια ​​λουλούδια και σπάνια φυτά και, αν είστε τυχεροί, θα εντοπίσετε θαλάσσιες χελώνες καρέτα καρέτα.

Στη χερσόνησο της Γραμβούσας από την άλλη, βρίσκεται ο Μπάλος, με χρυσαφένια αμμουδιά και γαλάζια λιμνοθάλασσα στην κορυφή ενός απόκρημνου ακρωτηρίου που, συνθέτουν ένα από τα πιο διάσημα αξιοθέατα της Κρήτης.

Οι Μπλε Σπηλιές στη ΓραμβούσαEUROKINISSI / ΜΠΟΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Οι Μπλε Σπηλιές της Ζακύνθου

Για ένα αληθινό «φυσικό θαύμα» οι επισκέπτες και οι επισκέπτριες μπορούν να κατευθυνθούν στις Μπλε Σπηλιές της Ζακύνθου. Βρίσκονται στη βορειοδυτική πλευρά του νησιού, μεταξύ του λιμανιού του Αγίου Νικολάου και του ακρωτηρίου Σκινάρι.

Εκεί θα δείτε να ξεδιπλώνεται ένα τοπίο από δραματικές φυσικές σπηλιές και καμάρες, με αποκορύφωμα το Μεγάλο Σπήλαιο (Μεγάλη Σπήλια) και το Μικρό Σπήλαιο (Μικρή Σπηλιά). Πήραν το όνομά τους από το ζωηρό μπλε χρώμα που παίρνει η θάλασσα καθώς το φως αντανακλάται στο νερό και μπορεί να φτάσει κανείς με βάρκα ή μέσω μιας σκάλας στην άκρη του γκρεμού που οδηγεί στη θάλασσα.

Τα κρυστάλλινα νερά του Ιονίου

Τα Πευκούλια στη Λευκάδα βρίσκονται λίγα χιλιόμετρα από τη χώρα του νησιού και είναι εύκολα προσβάσιμα. Διαθέτουν μια μεγάλης έκτασης λευκή, ασβεστολιθική άμμο και είναι ιδανική επιλογή για οικογενειακές διακοπές, καθώς εγκαταστάσεις όπως καφετέριες, εστιατόρια και χώρος στάθμευσης αυτοκινήτων θα σας «λύσουν τα χέρια».

Πιο δύσκολο να φτάσετε, αλλά ίσως ακόμα πιο αξιόλογο, είναι το Πόρτο Κατσίκι. Μία παραλία που πάνω της απλώνεται γκρεμός και η πρόσβαση είναι ιδιαίτερα δύσκολη. Για την ακρίβεια θα χρειαστεί να κατεβείτε εκατοντάδες σκαλοπάτια για να φτάσετε εκεί, αλλά θα ανταμειφθείτε με καταγάλανα νερά, βαθιά θάλασσα, και ένα τοπίο πέρα από γαλήνιο. Είναι μοναδική επιλογή για να περάσετε την ημέρα σας από νωρίς το πρωί εκεί και να φύγετε το βράδυ, όπου η ανάβαση θα είναι και πιο εύκολη

Στην παραθαλάσσια πόλη της Πάργας θα βρει κανείς το ενετικό κάστρο του 11ου αιώνα που σκαρφαλώνει σε ένα λόφο με θέα στη θάλασσα και τις όμορφες παραλίες του.

Η Πάργα τη νύχταIN TIME / ΜΩΥΣΙΑΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Ο Βάλτος είναι ιδανική επιλογή να κάνετε το μπάνιο του ένας επισκέπτης, καθώς έχει καθαρά, ήρεμα νερά και είναι προστατευμένη από τον άνεμο χάρη στην τοποθεσία της, ενώ το Σαρακίνικο είναι πιο «οικογενειακή» επιλογή με πολλές παροχές και μια από τις πιο όμορφες παραλίες της περιοχής.

Από το Τιγκάκι στον Άγιο Παύλο

Πηγαίνοντας στα Δωδεκάνησα, η παραλία Τιγκάκι είναι μια από τις πιο δημοφιλείς παραλίες στην Κω και όχι πολύ μακριά από τη χώρα. Εκεί θα βρει κανείς ξαπλώστρες προς ενοικίαση, μπαρ και εστιατόρια, καθώς και πολλές επιλογές για θαλάσσια σπορ, από τζετ σκι μέχρι αλεξίπτωτο.

Στο νοτιοδυτικό τμήμα του νησιού βρίσκεται ο Άγιος Θεολόγος, γνωστός και ως «Παραλία Κύματα», λόγω των ισχυρών ανέμων που επικρατούν στην περιοχή. Αυτό καθιστά την παραλία αυτή εξαιρετική επιλογή για σερφ και kite-surfing.

Από τη λίστα αυτή δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι παραλίες της Ρόδου. Ο εντυπωσιακός κόλπος του Αγίου Παύλου βρίσκεται ακριβώς νότια της Λίνδου, στη νοτιοανατολική πλευρά της Ρόδου. Πήρε το όνομά του από τον μύθο που ισχυρίζεται ότι ο Άγιος Παύλος έφτασε εκεί το 51 μ.Χ. για να διδάξει τον Χριστιανισμό στους νησιώτες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ