ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

The Sun: Το κυκλαδίτικο νησί του Ομήρου «κέρδισε» τις εντυπώσεις της εφημερίδας

The Sun: Το κυκλαδίτικο νησί του Ομήρου «κέρδισε» τις εντυπώσεις της εφημερίδας
Το νησί της Ίου IN TIME / ΒΟΛΙΤΑΚΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ

Ένα άρθρο «ωδή» στις μαγευτικές παραλίες και την ξέφρενη νυχτερινή ζωή της Ίου αφιέρωσε η βρετανική εφημερίδα «The Sun», με τον συντάκτη του ρεπορτάζ να δηλώνει «γοητευμένος» από τον μοναδικό αυτό κυκλαδίτικο προορισμό. 

Η γαστρονομία, οι εναλλακτικές δραστηριότητες, τα φεστιβάλ, ο θαλάσσιος τουρισμός, τα μονοπάτια και τα πολύ ενδιαφέροντα ιστορικά μνημεία, όπως ο τάφος του Ομήρου και ο προϊστορικός οικισμός του Σκάρκου αποτελούν πολύ αξιόλογες εμπειρίες, σύμφωνα με τον αθρογράφο.

Η νεανική αύρα του νησιού και η θετική ενέργεια που εκπέμπει η Ίος, κάνουν τον επισκέπτη και την επισκέπτριά του να το «ερωτευτούν».

Και όπως εξηγεί ο ίδιος, παρά την -αν μη τι άλλο έντονη- νυχτερινή ζωή και τα όμορφα πάρτι, η Ίος διατηρείται καθαρή.

Σύμφωνα με τη «Sun», η Ίος πλέον δεν είναι απλά ένα «μαγνήτης» για τη νεολάια, αλλά αποτελεί ιδανικό μέρος για οικογένειες με μικρά παιδιά, ζευγάρια, φυσιολάτρες, πεζοπόρους, ταξιδιώτες εκτός υψηλής σεζόν, αλλά και «empty nesters», γονείς με παιδιά που πλέον έχουν μεγαλώσει.

«Αίσθημα ανανέωσης» για όσους επισκέπτονται το νησί

«Ίος σημαίνει ενέργεια. Το αίσθημα ανανέωσης που προσφέρει απλόχερα το νησί, επιδιώκουμε να το διατηρήσουμε και να το αναδείξουμε αναπτύσσοντας διαφορετικές πτυχές, όπως οι ειδικές μορφές τουρισμού, ο πολιτισμός και οι αθλητικές διοργανώσεις. Η σημαντική αύξηση στην επισκεψιμότητα σε μήνες εκτός τουριστικής αιχμής όπως ο Μάιος, ο Ιούνιος, ο Σεπτέμβριος και ο Οκτώβριος επιβεβαιώνει πως είμαστε στον σωστό δρόμο», δήλωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού του Δήμου Ιητών Αντώνης Μέττος.

https://www.youtube.com/watch?v=YWDobXMcKG8&feature=youtu.be

ΔΗΜΟΦΙΛΗ