ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Πέντε απίθανες ιδέες για breakfast που θα σε κάνουν να σηκωθείς από το κρεβάτι

Πέντε απίθανες ιδέες για breakfast που θα σε κάνουν να σηκωθείς από το κρεβάτι

(CNN) Πως θες τα αυγά σου; Ποσέ, τηγανητά, ψημένα ή βραστά; Το CNNTravel ζήτησε τη συνδρομή των επισκεπτών του για να καταγράψει τις διατροφικές συνήθειες του κόσμου, όταν ο ήλιος χαράζει.

Το hashtag #CNNFood γέμισε από συμμετοχές. Αποτέλεσμα; Μια απίθανη ποικιλία από συνταγές που θα σε κάνουν να αφήσεις το muesli για άλλους και να πιάσεις τα μαγειρικά σκεύη πριν καν μπεις στο Facebook σου. Αυτές είναι πέντε προτάσεις από τον κόσμο της γεύσης που μας άνοιξαν την όρεξη ακόμη και όταν το μαξιλάρι είναι γλυκό και το πάπλωμα βαρύ.

1. Αβοκάντο! Αβοκάντο! Αβοκάντο!

Ώριμο, κρεμώδες και πλούσιο σε καλά λιπαρά, το ταπεινό αβοκάντο είδε τη δημοτικότητα του να πολλαπλασιάζεται. Αυτό δεν συμβαίνει απλά και μόνο επειδή δένει γευστικά πραγματικά πολύ με το τηγανιτό, τραγανό μπέικον. Οφείλεται κυρίως στο ότι το αβοκάντο επιταχύνει το μεταβολισμό και είναι παράλληλα ένας μοναδικός διατροφικός συνδυασμός με απαραίτητα για τον οργανισμό μονοακόρεστα λιπαρά οξέα και πολύτιμα καροτενοειδή.

https://www.instagram.com/p/p

Η Instagrammer από τη Νέα Υόρκη Μinimalist Pantry μας προτείνει να το απλώσουμε επάνω σε ένα φρέσκο bagel με αγνό παρθένο ελαιόλαδο, προσθέτοντας ανεπεξέργαστο θαλασσινό αλάτι και ένα τηγανιτό αυγό. Έπος.

2. Βρες την έμπνευση

Το να είσαι επινοητικός είναι ένα ταλέντο. Οι food bloggers από την Κουάλα Λουμπούρ May Lee και May Ling έφεραν το γλύκισμα στο πρωινό ξύπνημα. Το κέικ τους με γιαούρτι, μήλο και αλεύρι βρώμης είναι ιδανικό για να συνοδέψει μια κούπα teh tarik (η τοπική ποικιλία τσαγιού που αγαπάνε να καταναλώνουν).

https://www.instagram.com/p/p

3. Η πολυμήχανη σκέψη αποδίδει

Το πρωϊνό είναι ένας ευφυής τρόπος για να ανακυκλώσεις τις τροφές που έχουν περισσέψει από τα γεύματα της προηγούμενης ημέρας.

Η Instagrammer Michaela Thai από τη Φρανκφούρτη χρησιμοποίησε κομμάτια από ψητό κοτόπουλο προηγούμενης μέρας για μια εύκολη συνταγή μαροκινής σακσούκα προσθέτοντας αποφλοιωμένα ντοματάκια κονσέρβας, πάπρικα, τσίλι και αυγό.

https://www.instagram.com/p/p

Έχει περισσέψει ρύζι από χθες και σου πιάνει χώρο στο ψυγείο; Τηγάνισε το με κρεμμύδι, κύμινο, κουρκούμι και τσίλι για ένα γρήγορο πιάτο uggani –ένα light αλλά ιδιαίτερα θρεπτικό πρόγευμα που είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στην περιοχή Rayalaseema της Νότιας Ινδίας. Για έξτρα γεύση πρόσθεσε κάποιες σταγόνες φρέσκου χυμού από λεμόνι, κολίανδρο, φυστίκια και απόλαυσε το πρωινό που έκανε τον Mohan K Reddy να φωνάξει στο twitter του “Kαλημέρα!”

4. Σκέψου globally

Nαι, δεν πρόκειται να διαφωνήσουμε. Θα θέλαμε όσο και εσύ να επιβιβαστούμε σε ένα αεροπλάνο και να απολαμβάνουμε τις τοπικές γαστριμαργικές προτάσεις τους από την ανατολή του Ήλιου μέχρι το βράδυ. Όμως οι κοσμοπολιτικές πλέον στα συστατικά τους μητροπόλεις του σήμερα δίνουν τη δυνατότητα σε όλους να αναζητήσουμε ακόμη και τα πιο εξωτικά υλικά για να τα φέρουμε στην κουζίνα μας. Όπως αυτό το πρωινό που συνδυάζει καρύδα και κολλώδες ρύζι τυλιγμένα σε φύλλα μπανανιάς. Με αγάπη από τις Φιλιππίνες.

https://www.instagram.com/p/p

Ή απόλαυσε ένα rolex, όχι, ΟΧΙ, το ρολόι. Στην Ουγκάντα το rolex είναι μια νοστιμιά που βρίσκεις στο δρόμο και βγαίνει από την έκφραση “rollofeggs” (σσ. ρολό αυγού) όταν τη λες απνευστί. Τυλιγμένο σε πίτα από αλεύρι με γέμιση από αβοκάντο και αμάρανθο, είναι ακριβώς όσο νόστιμο βλέπεις στη φωτό.

5. Εκτίμησε το τυρί

Οι Νορβηγοί το γνωρίζουν, οι Γερμανοί το αγαπούν αλλά για πολλούς από εμάς το τυρί είναι μόνο συνοδευτικό. Πολλοί από εμάς είμαστε λάθος.

Η Ancy Alexander από το New Jersey απολαμβάνει tartines με κατσικίσιο τυρί και ροδάκινο.

https://www.instagram.com/p/p

Ο Billy Sountornsorn από το Λονδίνο ορκίζεται ότι το καλύτερο πρωινό που μπορείς να απολαύσεις είναι τηγανίτες με ρικότα, μέλι και φρούτα. Ας τον πιστέψουμε.

https://www.instagram.com/p/p

5 breakfast ideas to get you out of bed in the morning by Sophie Eastaugh

ΔΗΜΟΦΙΛΗ