Καλές οι προοπτικές για την ανάπτυξη του υποβρύχιου τουρισμού στην Ελλάδα
Ένα από τα «κρυφά» χαρτιά της μπορεί να παίξει η Ελλάδα για την αύξηση της τουριστικής της κίνησης αν αναπτύξει τον υποβρύχιο τουρισμό, ο οποίος ενδείκνυται για μία χώρα όπως η δική μας που βρέχεται από τα ασφαλή και κατάλληλης θερμοκρασίας νερά της Μεσογείου, που επιτρέπουν τις καταδύσεις όλο τον χρόνο.
Τα παραπάνω είπε, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο ωκεανολόγος και καθηγητής του Αλεξάνδρειου ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, Γιώργος Σκουφάς, τονίζοντας ότι οι προοπτικές της Ελλάδας είναι πολύ μεγάλες στον τομέα αυτό.
Ο κ. Σκουφάς εξήγησε, ότι ο υποβρύχιος τουρισμός είναι μια πιο σφαιρική προσέγγιση αυτού που ονομάζουμε καταδυτικός τουρισμός, καθώς περικλείει περισσότερες δραστηριότητες.
«Ο υποβρύχιος τουρισμός περιλαμβάνει μέχρι και εστιατόρια ή μουσεία κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας, που θα μπορούσαν να γίνουν και στη χώρα μας. Βέβαια απαιτείται μια θεσμική οργάνωση, που ακόμη η Ελλάδα δεν την έχει. Για την ακρίβεια, βρίσκεται σε νηπιακό στάδιο» είπε ο κ. Σκουφάς. «Στην Αίγυπτο για παράδειγμα, ο συγκεκριμένος κλάδος μπορεί να φτάνει μέχρι και το 10% του ΑΕΠ, ενώ οι Μαλδίβες ζουν σχεδόν αποκλειστικά από αυτόν» πρόσθεσε.
«Χρειάζονται να γίνουν ακόμη πολλά βήματα για να μιλήσουμε για οικονομική και τουριστική ανάπτυξη» επισήμανε ο κ. Σκουφάς, ωστόσο υπογράμμισε, ότι για αρχή «μπορούμε να προβάλουμε το προϊόν που διαθέτουμε, τα ναυάγια, τις αρχαιότητες και το φυσικό περιβάλλον».
SPONSORED
Πρόγραμμα «e-Astypalea» - Παράταση των αιτήσεων μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου
02:00
Πότε θα καταβληθεί το Επίδομα παιδιού - Τι πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι
01:00
Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για το εσωτερικό Erasmus - Ποια δικαιολογητικά απαιτούνται
00:30
ΟΗΕ: Έκκληση για προστασία των παιδιών μετά την επίθεση σε εστία στο Λουχάνσκ
23:57