Γνωρίστε τα Δρένια, την Καραϊβική της Χαλκιδικής
Εντάξει το ξέρουμε ότι “σαν τη Χαλκιδική δεν έχει” αλλά υπάρχουν γωνιές της που μπορούν να εντυπωσιάσουν ακόμη και τους μεγαλύτερους “οπαδούς” της. Στο κόλπο του Αγίου όρους είναι τα Δρένια, μια “συστάδα” έξι νησιών που βρίσκονται στα νότια της Αμουλιανής, του μοναδικού νησιού της Χαλκιδικής που κατοικείται. Από τους ντόπιους θα ακούσετε συχνά να τα αποκαλούν και Γαϊδουρονήσια.
Σε οποιοδήποτε μέρος της Χαλκιδικής μεταξύ Σιθωνίας και Αγίου Όρους επιλέξετε να κάνετε τις διακοπές σας μπορείτε να επισκεφθείτε τα Δρένια με ένα από τα καραβάκια που κάνουν ημερήσιες κρουαζιέρες και να κάνετε τις βουτιές στα γαλαζοπράσινα νερά τους.
Τα δύο μικρότερα από τα έξι νησάκια έχουν μικρές “πριβέ” παραλίες και με τη “βοήθεια” μικρών βράχων σχηματίζουν μια μικρή λίμνη με ρηχά νερά.
Στο μεγάλο νησάκι υπάρχει μπιτς μπαρ και ταβέρνα σε περίπτωση που θέλετε να καθίσετε αρκετή ώρα και η παραλία είναι οργανωμένη με ομπρέλες. Αυτό βέβαια δεν σας δεσμεύει καθώς με τα πόδια μπορείτε να περπατήσετε έως ότου βρείτε το σημείο που σας αρέσει.
Για να πάτε στα Δρένια τα καραβάκια ξεκινούν από την Ουρανούπολη ή από τον Όρμο της Παναγιάς απ’ όπου βέβαια η απόσταση είναι μεγαλύτερη ή από την Αμουλιανή.
Από την Αμουλιανή μπορείτε να νοικιάσετε κιόλας βάρκα για να σας πάει αν θέλετε να είστε σε πριβέ κατάσταση.
Το καλοκαίρι τα δρομολόγια είναι τακτικά οπότε δεν υπάρχει λόγος να αγχώνεστε για τις ώρες.
Κάποια καραβάκια κατά τη διάρκεια της κρουαζιέρας σταματούν στα ανοιχτά όπου μπορείτε να κάνετε βουτιές από το κατάστρωμα. Είναι μάλιστα η στιμγή που οι περισσότεροι τουρίστες περιμένουν.
Στα Δρένια παλιότερα πήγαιναν μόνο οι κάτοικοι της Αμμουλιανής την Καθαρή Δευτέρα. Σήμερα δέχεται χιλιάδες τουρίστες κάθε καλοκαίρι που τα επιλέγουν για να κολυμπήσουν.
Με συμφωνία στο τομέα της ενέργειας κλείνει το 2025 ο Όμιλος AKTOR
17:10
Σεισμός 6 Ρίχτερ στις ακτές της Ιαπωνίας - Πρωτοχρονιά στους δρόμους για τους κατοίκους (pic)
17:09
Οι χώρες του πλανήτη που υποδέχθηκαν ήδη το 2026 - Πυροτεχνήματα, μουσικές και χαμόγελα (vids)
16:59
«Δώρο στον τροχονόμο»: Αναβίωσε και φέτος το πρωτοχρονιάτικο έθιμο του «βαρελιού» (pics&vid)
16:47