Φτιάχνοντας noodles στην Ταϊβάν
Noodles, τα ζυμαρικά των ασιατών.
Είναι λεπτές λωρίδες άλλοτε πεπλατυσμένες, άλλοτε κυλινδρικές. Παράγονται από σιτάρι ή ρύζι και μερικά περιέχουν αυγό.
Στην Ευρωπαϊκή αγορά τα βρίσκουμε συσκευασμένα και συνήθως «εμποτισμένα» με συντηρητικά και τεχνητές χρωστικές ουσίες. Όμως στην Ταϊβάν, την πηγή των noodles, είναι χειροποίητα.

Πηγή: Reuters/Olivia Harris
Η διαδικασία αρκετά δύσκολη. Ετοιμάζεται η ζύμη και στη συνέχεια κόβεται με ειδικές μηχανές σε λεπτές, σχεδόν ημιδιαφανείς λωρίδες. Η πιο δύσκολη διαδικασία είναι η μεταφορά τους σε εξωτερικό χώρο προκειμένου να στεγνώσουν καθώς το μήκος τους είναι αρκετά μέτρα.
Οι εικόνες του ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters είναι από την επαρχία Changhua.
PHOTO 1 / 5
Photo 1/5
Πηγή: REUTERS/Olivia Harris
Photo 2/5
Πηγή: REUTERS/Olivia Harris
Photo 3/5
Πηγή: REUTERS/Olivia Harris
Photo 4/5
Πηγή: REUTERS/Olivia Harris
Photo 5/5
Πηγή: REUTERS/Olivia Harris
ΕΛΛΑΔΑ
Επέτειος Γρηγορόπουλου: Ποιοι σταθμοί του μετρό θα κλείσουν και πότε - Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις
07:14
ΕΛΛΑΔΑ
ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗΣ: Οι αγρότες επιμένουν, η κυβέρνηση επιδιώκει «κατάπαυση» μέσω πληρωμών – Κομβικός ο Δεκέμβριος
07:05
ΕΛΛΑΔΑ
Μέχρι το μεσημέρι τα έντονα καιρικά φαινόμενα - Ποιες περιοχές επηρεάζει σήμερα η κακοκαιρία Byron
07:00
ΕΛΛΑΔΑ
Κακοκαιρία Byron: Ήχησε το 112 για τα Φάρσαλα – Υπερχείλισε ο Ενιπέας
06:54
ΕΛΛΑΔΑ