ΤΑΞΙΔΙ

Τουρισμός: Έτοιμοι να ταξιδέψουν Ευρωπαίοι και Αμερικάνοι – Προτιμούν Ελλάδα

Τουρισμός: Έτοιμοι να ταξιδέψουν Ευρωπαίοι και Αμερικάνοι – Προτιμούν Ελλάδα
Ως προς τους επιμέρους προορισμούς, ψηλά στις αναζητήσεις βρίσκεται η Σαντονίνη, ακολουθούμενη από την Αθήνα

Στις πρώτες θέσεις των προτιμήσεων των τουριστών τόσο από την Ευρώπη όσο και από τις Ηνωμένες Πολιτείες βρίσκεται η χώρα μας, όπως προκύπτει από έρευνες και από δύο όχθες του Ατλαντικού.

Ταυτόχρονα, τα αποτελέσματα των ερευνών δείχνουν πως τόσο οι Ευρωπαίοι όσο και οι Αμερικάνοι είναι διατεθειμένοι και έτοιμοι να ταξιδέψουν, γεγονός που φέρνει αισιοδοξία για την πορεία της τουριστικής σεζόν.

Αναλυτικά, όπως προκύπτει από έρευνα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ταξιδιών (ETC) με τίτλο «Παρακολούθηση συναισθημάτων για εσωτερικά και ενδοευρωπαϊκά ταξίδια» η Ελλάδα βρίσκεται στην τέταρτη θέση των προτιμήσεων ανάμεσα στους προορισμούς που εξετάζουν οι Ευρωπαίοι τουρίστες. Πρώτη στη σχετική λίστα είναι η Ισπανία, ενώ ακολουθούν η Ιταλία και η Γαλλία.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει το γεγονός ότι, σύμφωνα με την έκθεση, πλέον ένας στους τρεις Ευρωπαίους επιθυμεί να ταξιδέψει την Άνοιξη ενώ ένας στους δύο σχεδιάζει να ταξιδέψει μέσα στους επόμενους μήνες. Και στις δύο περιπτώσεις παρατηρείται σημαντική αύξηση σε σχέση με τα αντίστοιχα ποσοστά το Νοέμβριο, γεγονός που επιβεβαιώνει ότι η έναρξη των εμβολιασμών επιδρά θετικά στην ψυχολογία.

Στην πλειονότητα των περιπτώσεων οι μελλοντικοί ταξιδιώτες προτιμούν τους προορισμούς εντός Ευρώπης ενώ πλέον το 52% δηλώνει πρόθυμο να ταξιδέψει αεροπορικώς. Αντίστοιχα, δύο στους τρεις ερωτηθέντες αισθάνονται ασφαλείς να ταξιδέψουν εφόσον ισχύσουν αυστηρά πρωτόκολλα.

Αντίστοιχη είναι η εικόνα και στις Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς, σύμφωνα με μελέτη του ταξιδιωτικού πρακτορείου Koala το ενδιαφέρον για ταξίδια έχει αυξηθεί σημαντικά, ενώ η χώρα μας βρίσκεται στην έκτη θέση των προτιμήσεων, με βάση τις αναζητήσεις των υποψήφιων τουριστών. Στην πρώτη θέση βρίσκεται το Πουέρτο Ρίκο, ακολουθούμενο από το Μεξικό, τις Μαλβίδες, την Ιαπωνία και τη Τζαμάικα. Αντίστοιχα, ως προς τους επιμέρους προορισμούς, ψηλά στις αναζητήσεις βρίσκεται η Σαντονίνη, ακολουθούμενη από την Αθήνα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ