SPONSORED ΤΑΞΙΔΙ

Κίμωλος: Ένας σπάνιος «θησαυρός» στις Κυκλάδες, προσφέρει ταξίδι με πολυτέλεια και αυθεντικότητα

Κίμωλος: Ένας σπάνιος «θησαυρός» στις Κυκλάδες, προσφέρει ταξίδι με πολυτέλεια και αυθεντικότητα

Για εκείνους που ταυτίζουν τις διακοπές και τα ταξίδια, με την έννοια της αυθεντικότητας και της πολυτέλειας στη διαμονή, αλλά και της αναζήτησης, τα ελληνικά νησιά προσφέρουν μια πλειάδα επιλογών. Ταξιδεύοντας στις Κυκλάδες, ανάμεσα στους πολύβουους προορισμούς, υπάρχουν τα μικρότερα νησιά του συμπλέγματος, που προσφέρουν στους ταξιδιώτες τους αξίες και πλεονεκτήματα, τα οποία, τελευταία, εκτιμώνται όλο και περισσότερο.

Βορειοανατολικά της Μήλου, στο δυτικό άκρο των Κυκλάδων, βρίσκεται η Κίμωλος, ένας προορισμός που κερδίζει επάξια τον χαρακτηρισμό «άγνωστο διαμάντι» από όσους την επισκέπτονται. Διατηρώντας τον αυθεντικό της αέρα, τα χρώματα και τις μυρωδιές της αναλλοίωτες στο πέρασμα του χρόνου, η Κίμωλος σήμερα είναι ένα νησί που προσφέρει μοναδικές συγκινήσεις στους επισκέπτες της, συνδυάζοντας την άνεση και την πολυτέλεια στη διαμονή, με το απαράμιλλο φυσικό και οικιστικό τοπίο της. Σμαραγδένιες θάλασσες και ονειρεμένες ακρογιαλιές, συναντούν τα ιδιαίτερα πετρώματα του νησιού, αλλά και τους οικισμούς του: Από το πανέμορφο Χωριό ως τα παραλιακά ψαροχώρια, ο οικιστικός ιστός της Κιμώλου είναι απόλυτα εναρμονισμένος στο τοπίο. Η πολυτέλεια των διαθέσιμων ξενοδοχείων και τουριστικών κατοικιών που προσφέρει το νησί στους επισκέπτες του, είναι σε τέτοιο βαθμό «ενσωματωμένη» στον χαρακτήρα του, που δεν «προδίδεται» παρά μόνο, ίσως, σε ένα πολύ έμπειρο μάτι που μπορεί να διακρίνει τις ελάχιστες διαφορές.

Στην Κίμωλο για ξέγνοιαστες αποδράσεις

Κατά την Ενετοκρατία, η Κίμωλος ονομαζόταν και «Αρζαντιέρα», που σημαίνει «Ασημένια». Ο χαρακτηρισμός αυτός πιστεύεται πως αποδίδει με τον καταλληλότερο τρόπο το πώς μοιάζει το νησί από μακριά, με τα λευκά και γκρίζα του βράχια. Βρίσκεται άλλωστε πάνω στο ηφαιστειακό τόξο του Αιγαίου και είναι κατά το μεγαλύτερο μέρος του, ένα ηφαιστειογενές νησί. Το γεγονός «πιστοποιείται» άλλωστε από το πολύ ιδιαίτερο τοπίο, όπου συναντώνται θερμές πηγές και εντυπωσιακοί γεωλογικοί σχηματισμοί. Ένας από αυτούς είναι και το περίφημο «Σκιάδι», ένας «βράχος» που μοιάζει με μανιτάρι και ο οποίος αποτελείται από 70 διαφορετικά πετρώματα!

Εκτός από τους λάτρεις της γεωλογίας, που σίγουρα γνωρίζουν και θέλουν να δουν από κοντά το «Σκιάδι», η Κίμωλος με τα χαρακτηριστικά της κερδίζει μια ευρεία γκάμα επισκεπτών με πολλαπλά ενδιαφέροντα. Φυσικά όταν μιλάμε για ταξίδι σε ένα ελληνικό νησί, μιλάμε πάντα για πεντακάθαρα, διαυγή, γαλαζοπράσινα νερά και ειδικά στην περίπτωση της Κιμώλου, αξίζει να τονίσουμε πως διαθέτει καταπληκτικές παραλίες - «παρθένες», στο βόρειο τμήμα της και επισκέψιμες μόνο με σκάφος, αλλά και πολλές ακόμα στο υπόλοιπο νησί.

Η Κίμωλος κατοικήθηκε από την αρχαιότητα και μάλιστα χαρακτηριζόταν «μονόπολις» - όλο το νησί, δηλαδή, είχε μία μόνο «πόλη». Πράγματι, έως τις ημέρες μας, η Χώρα της Κιμώλου είναι ο μεγαλύτερος δομημένος οικισμός και ονομάζεται Χωριό: Ολόλευκα σπίτια, κυκλαδίτικα σοκάκια, πολύχρωμα λουλούδια να ξεπροβάλουν από τα παρτέρια και γαλάζια παραθυρόφυλλα συνθέτουν τον «πίνακα ζωγραφικής» στο Χωριό, που ξεχωρίζει διότι διατηρεί με τον καλύτερο τρόπο την αυθεντικότητά του: Ο ταξιδιώτης που εισέρχεται στον «λαβύρινθό» του, αισθάνεται πως διαβαίνει την πύλη του χρόνου και ένας αέρας της δεκαετίας του ’70, πριν από αυτό που ονομάζουμε «μαζικό τουρισμό» επηρεάσει τα νησιά, τον περιβάλει.

Αντίστοιχα, τα κυκλαδίτικα σπίτια στην Ψάθη, που είναι και το λιμάνι της Κιμώλου, στη Γούπα, στου Καρά, στα Πράσα, στην Αλυκή, στη Μπονάτσα και στης Δέκας, δημιουργούν ένα πανέμορφο και αρμονικό δέσιμο με το περιβάλλον και μοιάζουν πανέτοιμα πάντοτε να καλωσορίσουν τους επισκέπτες. Εξάλλου, η περιήγηση σε όλο το νησί επιβάλλεται για τους επισκέπτες, που μόνο έτσι θα γεμίσουν εμπειρίες και θα αισθανθούν τη μοναδικότητα τού να γνωρίζεις έναν τόπο εις βάθος, τού να βιώσεις το αίσθημα της αλληλοεπίδρασης που μπορεί να έχει το περιβάλλον, ο τόπος, με τον άνθρωπο, τον επισκέπτη.

Τρία πράγματα αξίζει ακόμα να αναφέρουμε για την Κίμωλο, ως προς το για ποιους λόγους ξεχωρίζει ως προορισμός. Το ένα είναι τα μονοπάτια της, που διασχίζουν όλο το νησί σχεδόν και δίνουν στον επισκέπτη την «πραγματική» εικόνα του νησιού. Το άλλο είναι οι περισσότερες από ογδόντα εκκλησιές και ξωκλήσια, που διαθέτει και στα οποία οφείλει να σταθεί ο επισκέπτης λόγω της αρχιτεκτονικής και πολιτισμικής τους αξίας – πέρα από τη θρησκευτική. Το τρίτο είναι οι δυνατότητες διαμονής που παρέχει στους ταξιδιώτες.

Διαμονή στην Κίμωλο με αυθεντικότητα και πολυτέλεια άνευ όρων

Εκείνοι που επιλέγουν την Κίμωλο ως προορισμό, επιλέγουν συνειδητά τον τρόπο των διακοπών που θέλουν να απολαύσουν. Έτσι λοιπόν, για τη διαμονή τους δεν προτιμούν μονοδιάστατες επιλογές, αλλά σύγχρονες προτάσεις που συνθέτουν, κάθε φορά με μοναδικό τρόπο, δύο πολύ σημαντικούς παράγοντες: Την αυθεντικότητα και την άνευ όρων πολυτέλεια. Η οικογενειακή αλυσίδα boutique ξενοδοχείων και ανεξάρτητων κατοικιών Aria Hotels που δραστηριοποιείται σε αρκετούς προορισμούς σε όλη την Ελλάδα, μεταξύ των οποίων η Κίμωλος, επιτυγχάνει αυτό ακριβώς. Η αυθεντικότητα της ελληνικής φιλοξενίας και του τόπου προσφέρεται στους επισκέπτες με την απόλυτη ενσωμάτωση της σύγχρονης πολυτέλειας και με τρόπο ώστε το αποτέλεσμα να εγγυάται ξέγνοιαστες διακοπές, με άνεση και εμπειρίες.

Τι πιο ενδιαφέρον για τον επισκέπτη, άλλωστε, από τη διαμονή σε έναν ανακαινισμένο, παλιό ανεμόμυλο του 1852 – σήμα κατατεθέν των Κυκλάδων; Το Windmill Kimolos, ανάμεσα στο Χωριό και την Ψάθη Κιμώλου, διαθέτει πανοραμική θέα στην απέραντη γαλάζια θάλασσα του Αιγαίου και συναρπάζει όσους το επιλέγουν. Αντίστοιχα, κατοικίες που βρίσκονται «μια ανάσα» από το κύμα, όπως το Τhalassa Beach House στην παραλία του Ζαχαριά, το Bonatsa Beach House στην παραλία Μπονάτσα, το Elephant Beach House στη Γούπα, δίπλα σε έναν βράχο που μοιάζει με καθιστό ελέφαντα, το Psathi Blue και το Milaki στην Ψάθη και το Alikaki στην Αλυκή, είναι τέτοιες επιλογές που δίνουν τα Aria Hotels σε όσους επιλέγουν την ηρεμία δίπλα στο νερό.

Υπάρχει όμως και η επιλογή αυθεντικής και πολυτελούς διαμονής στο Χωριό, μέσα στον οικισμό του νησιού, για όσους ψάχνουν να ζήσουν την εμπειρία της Κιμώλου στη μεγαλειότητά της: Το Kambos House φιλοξενεί τους επισκέπτες του σε μία από τις παλαιότερες κατοικίες του νησιού, ενώ η κατοικία Aria Kimolos Residence, στην είσοδο του Χωριού προσφέρει άνεση και άπλετη θέα στην Ψάθη και την Πολύαιγο, το ακατοίκητο νησί απέναντι από την Κίμωλο.

Αυθεντική ελληνική φιλοξενία από τα Aria Hotels στην Κίμωλο, σε ένα από τα πιο αυθεντικά νησιά των Κυκλάδων, με πολυτέλεια και ανέσεις που συνοδεύουν την εμπειρία κάθε ταξιδιώτη. Για να ανυψώνονται οι διακοπές, σε ταξίδι με εμπειρίες ζωής που μένουν χαραγμένες για πάντα στη μνήμη…