ΤΑΞΙΔΙ

Καλοκαίρι στο Αιγαίο: Τα έξι νησιά που πρέπει να δείτε και έξι tips για να περάσετε αξέχαστα

Καλοκαίρι στο Αιγαίο: Τα έξι νησιά που πρέπει να δείτε και έξι tips για να περάσετε αξέχαστα

«Καλοκαίρι στο Αιγαίο» ονειρεύονται άνθρωποι από ολόκληρο τον κόσμο. Τα ελληνικά νησιά, η μοναδική, καταγάλανη και διαυγής θάλασσα, οι γραφικοί οικισμοί και οι φυσικές ομορφιές των νησιών μοιάζουν να μην μπορούν να συγκριθούν με τίποτα. Και πράγματι, είναι εκατομμύρια οι επισκέπτες που φτάνουν στις Κυκλάδες, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα, από κάθε άκρη της Γης.

Κι όμως το ταξίδι στα νησιά του Αιγαίου εξακολουθεί να είναι μοναδικό, αρκεί να γνωρίζετε «inside tips» που θα απογειώσουν την εμπειρία σας και θα μετατρέψουν τις διακοπές σας σε «ορόσημο».

Με δεδομένο ότι τα νησιά του Αιγαίου είναι δεκάδες και όλα έχουν τη μοναδικότητα και τις ομορφιές τους, ας εστιάσουμε σε έξι από αυτά, που μάλιστα αποτελούν δημοφιλέστατους προορισμούς παγκοσμίως και ας δούμε αντίστοιχα tips που θα κάνουν τις διακοπές σας αξεπέραστες.

#1 Μύκονος

Είναι το νησί που πολλοί ξένοι «ταυτίζουν» με την Ελλάδα, όταν συζητούν για διακοπές. Θεωρείται ο παράδεισος της διασκέδασης, αποτελεί μία από τις κορωνίδες του ελληνικού τουρισμού και κάθε χρόνο «βουλιάζει» από κόσμο. Πολλοί αναρωτιούνται αν «αξίζει ο κόπος» του ταξιδιού στη Μύκονο. Η απάντηση είναι πως «φυσικά και αξίζει», διότι – πολύ απλά – η Μύκονος είναι ένα από τα πιο όμορφα μέρη του κόσμου!


Άποψη της Χώρας και των ανεμόμυλων της Μυκόνου

*tip: Ο καλύτερος μήνας για ταξίδι στη Μύκονο είναι ο Σεπτέμβριος. Το νησί έχει αρκετό κόσμο, χωρίς όμως τα πλήθη του μεσοκαλόκαιρου. Οι υπηρεσίες που προσφέρει είναι ασυναγώνιστες, οι θάλασσες καταπληκτικές και είναι βέβαιο πως όπου και να πάτε, θα το ευχαριστηθείτε.

#2 Σαντορίνη

Εξίσου δημοφιλής με τη Μύκονο, ενώ ειδικά για κάποιες αγορές ανά τον κόσμο, η Σαντορίνη κατέχει την πρώτη θέση με διαφορά. Το ηφαίστειο, το ηλιοβασίλεμα, η καλντέρα και οι οικισμοί της, αλλά και ο αρχαιολογικός χώρος στο Ακρωτήρι, την κάνουν μοναδική.


Αεροφωτογραφία της Οίας, Σαντορίνη

*tip: Στη Σαντορίνη αξίζει να επισκεφθείτε τις κανάβες, τα οινοποιεία του νησιού όπου παράγεται το vissando, το ντόπιο, γλυκό, κόκκινο κρασί. Η γη της Σαντορίνης γενικά παράγει προϊόντα άριστης ποιότητας και σίγουρα πρέπει να τα δοκιμάσετε.

#3 Μυτιλήνη

Εντελώς διαφορετικό ύφος διακοπών στη Μυτιλήνη, που «φωνάζει» παράδοση. Η ίδια η πόλη, αλλά και ειδικά οι παραθαλάσσιοι οικισμοί της προσφέρουν εικόνες που γεμίζουν τα μάτια και την καρδιά, με πολύχρωμα σπίτια, κόκκινες στέγες, καταγάλανη θάλασσα και υπέροχες παραλίες.


Ο Μόλυβος στη Μυτιλήνη

*tip: Διακοπές στη Μυτιλήνη χωρίς επίσκεψη στο απολιθωμένο δάσος του νησιού δεν είναι ολοκληρωμένο ταξίδι. Ιδανικό για μικρούς και μεγάλους – καθώς το νησί προσφέρεται για οικογενειακές διακοπές – μόνο με τη σκέψη πως αυτά τα δέντρα «έζησαν» πριν από εκατοντάδες χιλιάδες χρόνια εδώ που ζούμε σήμερα κι εμείς, είναι συγκλονιστική.

#4 Ρόδος

Το νησί των Ιπποτών, η Ρόδος, δεσπόζει στο νότο του Αιγαίου και είναι εξαιρετικά αγαπημένος προορισμός, ειδικά για επισκέπτες από τη Βόρεια Ευρώπη. Η πόλη της Ρόδου, η γραφική Λίνδος που μοιάζει με κυκλαδίτικο νησί, η Ιαλυσός με τις ομορφιές της, η Φιλέρημος και όλες οι υπέροχες παραλίες κάνουν το ταξίδι πραγματικά ανεξάντλητο!


Άποψη της Λίνδου, Ρόδος

*tip: Στο δυτικότερο άκρο της Ρόδου βρίσκεται το χωριό Μονόλιθος, από το μεσαιωνικό κάστρο του οποίου θα δείτε το πιο όμορφο ηλιοβασίλεμα του νησιού.

#5 Χίος

Η μυροβόλος Χίος μπορεί να προσφέρει στους επισκέπτες της εμπειρίες που θα τους συναρπάσουν: Τα μαστιχόδεντρα και τα τοπικά προϊόντα με μαστίχα, τα Μαστιχοχώρια με την περίφημη διακόσμηση στα παραδοσιακά σπίτια, τα Μαύρα Βόλια που είναι η πιο διάσημη παραλία του νησιού, η γραφική Χώρα, είναι μερικά μόνο από τα μέρη που πρέπει όλοι να δουν από κοντά.


Δρομάκι στα Μαστιχοχώρια, Χίος

*tip: Η περιήγηση στον Ανάβατο, τον εγκαταλελειμμένο μεσαιωνικό οικισμό της Χίου που ονομάζεται και «Μυστράς του Αιγαίου» θα σας συγκινήσει πραγματικά.

#6 Πάρος

Νάουσα ή Παροικιά; Στην Πάρο οι επισκέπτες «μοιράζονται» μεταξύ αυτών των δύο πανέμορφων μικρών πολιτειών, που είναι χτισμένες με το παραδοσιακό κυκλαδίτικο ύφος δίπλα στη θάλασσα. Το νησί προσφέρει τα πάντα και κερδίζει τους πάντες: Από τους προσκυνητές της Παναγίας Εκατονταπυλιανής μέχρι τους λάτρεις των θαλάσσιων σπορ που κατακλύζουν τη Χρυσή Ακτή και από την νεολαία που ξεφαντώνει μέχρι την κομψή Μόνικα Μπελούτσι, όλοι θέλουν να δουν τις ομορφιές της Πάρου από κοντά.


Η Νάουσα της Πάρου

*tip: Όταν τα μελτέμια του Αιγαίου ξεσηκώνουν τους σέρφερς του νησιού, υπάρχει μια παραλία που σχεδόν πάντα «πανεμίζει»: Είναι η Μικρή Σάντα Μαρία, κοντά στη Νάουσα, με χρυσοκίτρινη άμμο και κρυστάλλινα νερά.

Ταξίδι στα νησιά με άνεση και ασφάλεια

Όσο «διαφορετικά» κι αν μας φαίνονται μεταξύ τους τα έξι αυτά νησιά, υπάρχει ένα κοινό στοιχείο που τα ενώνει ως προορισμούς: Η πρόσβαση, που είναι άνετη και γρήγορη με τις πτήσεις της AEGEAN. Το ταξίδι των διακοπών είναι κι αυτό μέρος της εμπειρίας – για τους περισσότερους άλλωστε, οι διακοπές ξεκινούν με την επιβίβαση. Γι’ αυτό και ο τρόπος που θα ταξιδέψουμε είναι κομβικής σημασίας.

Θέλουμε να αισθανόμαστε πως έχουμε δίπλα μας αυτόν που θα μας επιτρέψει να απολαύσουμε την εμπειρία χωρίς άγχη και αγωνίες, φροντίζοντας όλα όσα χρειάζεται να γίνουν εύκολα και απλά: Τις επιλογές κρατήσεων, την υγιεινή στο αεροσκάφος, την εξυπηρέτηση εν πτήσει και κάθε άλλη σημαντική ή και λιγότερο σημαντική λεπτομέρεια, καθώς οι λεπτομέρειες κάνουν την πραγματική διαφορά.

Έξι ελληνικά νησιά, έξι προορισμοί της AEGEAN που μπορούν να γίνουν οι τόποι αξέχαστων διακοπών για εμάς και την οικογένειά μας, μπορούν να γίνουν οι τόποι για εμπειρίες ζωής. Ταξιδεύουμε με την AEGEAN και το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να αφεθούμε στην απόλαυση των διακοπών!