ΤΑΞΙΔΙ ΕΛΛΑΔΑ

Οι αριθμοί του χειμερινού τουρισμού στην Ελλάδα

Οι αριθμοί του χειμερινού τουρισμού στην Ελλάδα

Την πραγματικότητα που επικρατεί στον χειμερινό τουρισμό στην Ελλάδα καταγράφουν τα αριθμητικά δεδομένα, όπως φαίνεται στο Infographic του CNN Greece. Το γεγονός πως μόνο το 10% των συνολικών εσόδων της χώρας αφορούν σε αυτή την κατηγορία τουρισμού καταδεικνύει πλήρως το περιθώριο ανάπτυξης που έχουν οι χειμερινοί προορισμοί στην Ελλάδα, αλλά και το περιθώριο επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου για τη χώρα μας.

Ένα από τα χαρακτηριστικά του ελληνικού τουρισμού που χρήζει βελτίωσης άλλωστε είναι η εποχικότητά του, με μόνο δύο τρίμηνα του έτους να συγκεντρώνουν σχεδόν το σύνολο των αφίξεων, ενώ περισσότερες από τις μισές καταγράφονται το δίμηνο Ιουλίου – Αυγούστου κάθε έτους. Πλέον, στόχος είναι η περαιτέρω ανάπτυξη του τουρισμού και προς αυτή την κατεύθυνση, ώστε η «βεντάλια» των δημοφιλέστερων τουριστικών προορισμών, που συνεπάγεται οικονομική ανάπτυξη εκείνων των περιοχών, να ανοίξει προς όφελος τόσο της ελληνικής οικονομίας όσο και της κοινωνίας.

Με την ανάδειξη νέων περιοχών στον τουριστικό χάρτη, την ενίσχυση της επισκεψιμότητας των ελληνικών πόλεων – ακόμα και της Αθήνας, που έχει σημαντικά περιθώρια ανάπτυξης – αλλά και με την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου σε όλες τις δημοφιλείς «καλοκαιρινές» περιοχές, ο χειμερινός ελληνικός τουρισμός μπορεί να κερδίσει το μερίδιο που του αναλογεί, ελπίζοντας σε μια διαρκή ανοδική πορεία το επόμενο διάστημα.

Δείτε το Infographic του CNN Greece:

Δείτε εδώ το αφιέρωμα του CNN Greece στον χειμερινό τουρισμό στην Ελλάδα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ