ΤΑΞΙΔΙ

Τα megatrends του παγκόσμιου τουρισμού

Τα megatrends του παγκόσμιου τουρισμού

Με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον του ελληνικού τουρισμού τα επόμενα χρόνια, η σωστή μετάβαση στη στοχευμένη ανάπτυξη καθίσταται μείζονος σημασίας.

Ο ψηφιακός μετασχηματισμός, η βιώσιμη ανάπτυξη και η αειφορία, ο υπερτουρισμός, η οικονομία διαμοιρασμού, οι κοινωνικές και δημογραφικές αλλαγές και οι αναδυόμενοι προορισμοί λοιπόν, είναι μερικά από τα τουριστικά megatrends, που διαμορφώνουν τις εξελίξεις στον παγκόσμιο τουρισμό και επηρεάζουν άμεσα και την χάραξη πορείας του ελληνικού προϊόντος για το άμεσο αλλά και δευτερευόντως, για το μακροπρόθεσμο μέλλον.

Τα συγκεκριμένα megatrends αποτελούν κατά βάση τα «εχέγγυα» που χρειάζεται να λάβει υπόψιν του ο ελληνικός τουρισμός, ούτως ώστε να αποκρυπτογραφήσει τις βέλτιστες πρακτικές που εφαρμόζουν ανταγωνιστικοί προορισμοί, σχετικά με τις σύγχρονες τάσεις και τις προκλήσεις, καθιστώντας την Ελλάδα «πόλο έλξης» για περισσότερους τουρίστες καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Μέσα από τη σωστή εκτίμηση των δεδομένων αυτών, όπως καταγράφονται στο Infographic του CNN Greece που ακολουθεί, μπορεί να επιτευχθεί η χρονική διεύρυνση της τουριστικής δραστηριότητας – που είναι το μέγα ζητούμενο για τον ελληνικό τουρισμό αυτή τη στιγμή – αλλά και η καλύτερη γεωγραφική κατανομή της τουριστικής ζήτησης. Παράλληλα, στα ζητούμενα δεν πρέπει να υπολείπεται η αύξηση της μέσης δαπάνης και της διάρκειας παραμονής των επισκεπτών, που μπορούν να συμβάλλουν στην περαιτέρω αναπτυξιακή πορεία του ελληνικού τουρισμού.

Δείτε το Infographic του CNN Greece:

Δείτε εδώ το αφιέρωμα του CNN Greece στον χειμερινό τουρισμό στην Ελλάδα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ