ΤΑΞΙΔΙ

Hanwag: Η κορυφαία μάρκα υποδημάτων μετρά 100 χρόνια πορείας και πολλά χιλιόμετρα στη φύση

Hanwag: Η κορυφαία μάρκα υποδημάτων μετρά 100 χρόνια πορείας και πολλά χιλιόμετρα στη φύση

Καινοτόμος και premium, η Hanwag προσφέρει από το 1921 εύρος επιλογών, που θα συντροφεύουν τους λάτρεις των δραστηριοτήτων στη φύση για μία ζωή.

Τα πρώτα βήματα

Κάνοντας τα πρώτα της βήματα από ένα μικρό εργαστήρι σε ένα χωριό βορειοδυτικά του Μονάχου το 1921, η Hanwag γεννήθηκε σε μία εποχή που ο κόσμος ήταν πολύ διαφορετικός, χωρίς διαδίκτυο και ψηφιακές τεχνολογίες. Παρόλα αυτά, χάρη στη ποιότητα των εξαιρετικά ελαφρών μποτών με τη διπλή ραφή, ο δημιουργός της, Hans Wagner, κατάφερε μέσα σε μόλις 2 χρόνια να αυξήσει τη ζήτηση της.

Μπότες για σκι

Από το 1936, ο Hans ξεκινά να παράγει δερμάτινες μπότες με κορδόνια για σκι, ενώ λίγο μετά τον πόλεμο και κατά τη διάρκεια της οικονομικής ανάκαμψης, η ζήτηση για μπότες σκι υψηλής ποιότητας και μπότες βουνού αυξάνεται. Σύντομα, η Hanwag γίνεται και επίσημα μάρκα.

Λίγα χρόνια αργότερα, το 1964, ο ανιψιός του Hans, Josef Wagner, αναλαμβάνει τη διαχείριση της οικογενειακής εταιρείας και κατασκευάζει 10.000 χειροποίητες μπότες σκι "Garmisch" για τις Ηνωμένες Πολιτείες, ενώ το 1970, η Hanwag παράγει την πρώτη μπότα για περιηγήσεις σκι, την "Haute Route", η οποία παραμένει η τελευταία λέξη της τεχνολογίας στις μπότες σκι για σχεδόν δέκα χρόνια.

Μία νέα εποχή

To 1980, με τη βοήθεια του Γερμανού πρωτοπόρου στα σπορ αναρρίχησης Sepp Gschwendtner, η Hanwag φέρνει στην αγορά ελαφριά αθλητικά υποδήματα αναρρίχησης. Το 1996 είναι ακόμη ένας χρόνος-ορόσημο, καθώς κυκλοφορεί το all-time classic μοντέλο της Hanwag, Alaska GTX.

Από την άλλη πλευρά, το 2004 σηματοδοτεί μία νέα εποχή για τη μάρκα με τον Sepp Wagner να πουλάει την επιχείρηση στην οικογενειακή σουηδική εταιρεία Fenix Outdoor AB.

Η Hanwag σήμερα

Έκτοτε, η Hanwag εξελίσσεται διαρκώς με αποτέλεσμα να αποτελεί, σήμερα, κορυφαία επιλογή για όσους αγαπούν τη φύση και τις outdoor δραστηριότητες, προσφέροντας άνετα, ανθεκτικά και λειτουργικά υποδήματα, ιδανικά για κάθε είδους δραστηριότητα, από μονοήμερες αποδράσεις έως και την πιο απαιτητική διαδρομή.

Εξαιρετικά δημοφιλείς επιλογές αποτελούν οι κλασσικές Hanwag Alaska GTX και Tatra II GTX, που έχουν σχεδιαστεί έτσι ώστε να ανταποκρίνονται ακόμη και στις πιο δύσκολες καιρικές συνθήκες.

Τόσο η Alaska GTX όσο και η Tatra II GTX διαθέτουν αδιάβροχη μεμβράνη GORE-TEX®, η οποία διατηρεί τα πόδια στεγνά από τη βροχή και τη λάσπη. Τα δύο μοντέλα της Hanwag είναι κατασκευασμένα από δέρμα Nubuck, το οποίο ενισχύει την ανθεκτικότητά τους και παράλληλα απομακρύνει το νερό, ενώ η υψηλής αντοχής σόλα Vibram® προσφέρει επιπλέον άνεση για όσους διανύουν πολλά χιλιόμετρα στη φύση. Στα πλεονεκτήματα της Hanwag Tatra II GTX, προστίθεται και το ψηλό πάνω μέρος στη μπροστινή πλευρά, που προσφέρει ακόμη περισσότερη προστασία στην περιοχή του αστραγάλου.

Για την επέτειο των 100 χρόνων από τη δημιουργία της πρώτης μπότας Hanwag, το 2021, κυκλοφόρησε μια σειρά επετειακών μοντέλων σε περιορισμένο αριθμό, που συνδυάζουν δεξιοτεχνία, ποιότητα και αντοχή: οι Sepp 100, Hans 100, Wagner 100 και Alaska 100.

Πιστή στο όραμά της για τη δημιουργία υποδημάτων που θα κρατήσουν στην κυριολεξία μία ζωή και με στόχο της να εμπνεύσει ακόμη περισσότερους ανθρώπους να ανακαλύψουν τη φύση, η Hanwag από την ημέρα της ίδρυσής της έως σήμερα φροντίζει να προσφέρει ποιοτικές επιλογές και premium προϊόντα, που συνδυάζουν διαχρονικότητα, άνεση και ανθεκτικότητα.

Μπορείτε να ανακαλύψετε τα υποδήματα Hanwag στα καταστήματα:

  1. Alpamayo Pro (Χαριλάου Τρικούπη 6, Αθήνα) και στο https://www.alpamayopro.gr/
  2. Everest Active Sports (Μπρωκούμη 36, Ξάνθη) και στο https://everestshop.gr/
  3. Vgr (Ηροδότου 22, Κομοτηνή) και στο https://v15.gr/
  4. Voras Action (Γεωρ. Αβέρωφ 5, Αριδαία) και στο https://www.facebook.com/vorasaction/
  5. Κουτσουνάκης (Κύπρου 6, Λάρισα) και στο https://www.koutsounakis.gr/

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε: www.hanwag.com